Терорист-смертник підірвав себе в аеропорту Кабула

За попередньою інформацією, смертник належав до учасників терористичної організації «Ісламська Держава» («ІДІЛ»). У США підтвердили загибель чотирьох морпіхів в результаті сьогоднішнього вибуху у аеропорту Кабула. Ще щонайменше троє американських військовослужбовців отримали поранення. Свідки повідомили про велику кількість загиблих афганців, які намагалися потрапити в аеропорт для евакуації з країни. Вибух біля входу до аеропорту став результатом комплексної атаки – ще один вибух стався біля готелю «Барон», що прилягає до аеропорту.

Читати далі

Виробник обладнання для виготовлення набоїв із України вийшов на ринки НАТО

Підприємство НВЦ «Спецтехномаш», що успішно конкурує із західними виробниками на міжнародних ринках, розташоване у місті Кременчук. Технологічне обладнання, що виробляється, є універсальним та по можливості може переналагоджуватись під потрібний калібр, будь то 5.45х39 під АК-74 чи 5.56х45 озброєння НАТОвського зразка. Так само з різновидами калібрів на під 7.62. За аналогічною схемою мали виготовляти і артилерійські боєприпаси, проте станом на 2021 рік стан реалізації цих планів не відомий.

Читати далі

Зеленка від підсадженої зрадливої «еліти»

Демарш з обливанням зеленкою насправді був логічним продовженням пропагандистського угару. По суті, струя зеленки вже давно лупить в інформаційному просторі 24/7, тільки от залишає плями не лише на голові, а прямо в голові, що ще гірше. Бо “збагачення у 82 рази”, “свінарчукі” та інші “заробляння на крові” в’їдаються в слабкі мізки дуже надійно, відмити важко. Так що той зеленкометатель принципово нічим не відрізняється від наших знаменитих “антикорупціонерів”, “журналістів” та інших професійних лайнометів. Щоправда, таке паскудство хоч і дієве, але відносно неефективне протягом значного відрізку часу, бо щось улучшеньіце ніяк не настане, війна триває, хоч і замовчується, військові сидять, а обіцяна епоха смердить Брежневим та Януковичем.

Читати далі

Бачити в шоу щось більше за шоу – наївно

Від того, що Зеленський провів військовий парад, він не став мудрішим. Його інтелект залишився та тому ж рівні, як коли він грав прутнем на роялі. Звичайно, можна вітати розворот президента України від свого совєцько-ватного виборця до патріотичного. Це набагато краще, ніж намагатися заглянути в очі Путіну і стати перед ним на коліна. Але не треба забувати, чому президент це робить. Виключно для того, щоб залишитися при владі. Тій само владі, від якої він так відмежовувався. Тож давайте без ілюзій, друзі. Парад – це чергове шоу від влади.

Читати далі

Держава у смартфоні – це небезпечна ілюзія, обман і декорація

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд: “Такою, якою є ваша державна культура, вона буде і у цифровій державі. Технології не змінюють нічого, політична воля змінює”. Нарешті хтось сказав це вголос на міжнародному рівні. “Держава у смартфоні” – це політичний проект, не технічний. Просто засіб задурити мізки виборцям та утримати владу. Імітувати реформи, імітувати боротьбу з корупцією, імітувати покращення життя. Хоча, насправді, змінилася лише яскрава обгортка. То, може, шось у “політичній волі” України треба змінити?

Читати далі

26.08.2016. За Порошенка було краще

Украина с 2014 по 2019 годы уделяла пристальное внимание разработке новых вооружений. От противокорабельной ракеты «Нептун» и РСЗО «Верба», пришедшей на смену «Граду», – до САУ «Богдана» НАТОвского калибра и «украинского Джавелина» – ПТРК «Корсар». Уделяла, к сожалению, в прошедшем времени. Потому что разработка новых и производство уже созданных средств эффективного снижения поголовья врага частью заморожена, а частью сведена к минимуму.

Читати далі

Адвокати Порошенка: Нападнику на Порошенка дали гарантії безпеки, тому ми йдемо до суду (відео)

Адвокати наголосили, що виконавця злочину прикривають, а сам злочин намагаються кваліфікувати як хуліганство. На сьогоднішній день у нього немає процесуального статусу обвинувачення, не пред’явлена міра запобіжного заходу. Особа, яка скоїла злочин, має родичів у Росії і може заховатись там від переслідування. Чого напевно і хоче влада. «Ми не дамо «замилити» цю справу. Нагадаю, що Нацполіція фактично саботувала розслідування нападу на Петра Порошенка, яке було скоєно біля будівлі ДБР два роки тому. Не розслідуються існуючі провадження про незаконне стеження за п’ятим Президентом, тобто це не може відбуватися інакше, як за керівництва найвищих щаблів нашої влади», – резюмував Ігор Головань.

Читати далі

Компартію вже заборонено, а справа її живе

Україні пощастило, бо має дуже класний герб. Герб з тисячолітньою історією, який водночас відповідає всім вимогам сучасного логотипу. Він простий, лаконічний та характерний. Він скріплений кров’ю людей, які помирали та вбивали під ним. І на цю красу купка персонажів, чиї естетичні смаки обмежуються заставкою 95-го кварталу та білбордами «Тобі личить моє кохання», хоче навісити прикрас, рюшечок, фінтіфлюшечок та лева з двома лівими лапами. Нам не потрібен геральдичний кошмар, який просуває президент. Символи важливі. А національні символи — це те, що варте захисту.

Читати далі

Антикорупційні досягнення Порошенка руйнуються Зеленським

Напередодні візиту Зеленського у Вашингтон українська влада, насамперед, в особі Зеленського повинна встановити для себе дорожню карту антикорупційної політики – те, що чекають від нас союзники зі США та ЄС. Але є факти, які свідчать, що заслуги періоду Порошенка у створенні антикорупційної інфраструктури при Зеленському дуже потьмарені. Для США є ще один маркер. РНБО майже повністю повторило санкційний список США щодо українських корупціонерів, але у цьому списку немає досі Коломойського. Тож у Зеленського немає аргументів, що він начебто «бореться з корупцією».

Читати далі

У нас комунізм чи його привид?

Про намір Зеленського, аби в кожній області збудували новий завод. Від 500 до 5000 робочих місць. Роздавати вказівки без розуміння процесу може тільки той, хто в своєму житті нічого вагомого не побудував. Бізнес вміють і люблять робити приватні персони. Але приватним особам, які могли би зробити завод успішним, не можна приказати. Їм не можна віддати наказ, як чиновникам, як це чомусь вважає за можливе преЗедент. Хтось заплутався у власних штанях, дуже далекий і від бізнесу, й від розуміння його суті.

Читати далі

Він змінився. І мінятиметься

Їм треба позбутися Порошенка. Видавити Порошенка з політики. І з України. Тому вони знову й знову б’ють по його самолюбству і становищу в суспільстві. Відчувати цькування вкрай неприємно. Особливо, коли ти багата людина і колишній президент. Коли тобі вже не бракує ані грошей, ані досягнень. Порошенко сильно помінявся. Він став набагато більш жорсткий – це багато хто відмічає. Серія атракціонів, влаштованих йому владою, його не зламала – вона його загартувала. Тож хай влада не зупиняється – цей Порошенко мені подобається набагато більше, ніж той.

Читати далі

Широкине – це квінтесенція того, що несе «русский мир» (фото, відео)

В Широкине День Незалежності сприймається інакше, ніж на Хрещатику. Біль. Злість. Скелети будинків, розтрощені вщент вулиці, пляжі, що перетворилися в хащі. Все навколо заміноване. В Донецькій області 8 населених пунктів поблизу лінії зіткнення не підлягають відновленню. Широкине – один із них. Курортне містечко, де до війни проживало більше 1200 жителів, вщент знищене. Який страшний і емоційний контраст зі звільненим ЗСУ Маріуполем, лише за 15 км від Широкиного. Де будують нові сквери й набережні, а на святкування Дня Незалежності зібралося більше 30 тисяч українців.

Читати далі

Вас опять обманули: вместо “Большого строительства” – “Большая инфляция”

Впервые за последние несколько лет инфляция в этом году будет выше 10%. Причин много – активное повышение минимальной зарплаты, рост тарифов на энергоносители, резкие и непродуманные повышения налогов во время кризиса из-за пандемии. Инфляционное затишье последних пяти лет, когда годовая инфляция не превышала 10%, заканчивается. Облить всех неугодных зелёнкой – у Зеленского зелёнки не хватит, а исправить ситуацию – не хватит мозгов.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 26.08.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. За оцінкою директора Всесвітньої продовольчої програми ООН Д. Бізлі, голод загрожує майже 14 млн громадян Афганістану. Таліби звернулися до уряду Туреччини з проханням допомоги в технічному управлінні кабульським аеропортом після того, як іноземні війська залишать країну. З 14 серпня США евакуювали з Афганістану 88 тисяч людей. ЗС і ЦРУ США проводять приховані операції з вивезення з країни американців, які перебувають за межами території кабульського аеропорту.

Читати далі