Не сказом єдиним

Модні останнім часом фільми про зомбі-апокаліпсиси не такі вже й неможливі. Звичайно, мертві не тинятимуться вулицями, але віруси, які можуть специфічно міняти поведінку, існують. І тут я не про батька усіх оповідок про перевертнів – сказ. Тут я про наш рідний вірус. Нещодавно було опубліковано дані, які пояснюють деякі феномени теперішньої хвороби. Вірус проникає в мозок по нюхових нервах. Добравшись до нюхових цибулинок, він блокує наше сприйняття запахів. В окремих випадках все на цьому і завершується, але інколи вірус рухається далі, вражаючи гіпокамп. А у гіпокампі є досить цікаві центри, які ілюструють жлобство природи.

Читати далі

Посол Мелінда Сіммонс: «В України є пристрасть до майбутнього, якої я не відчуваю в Британії» (фото, відео)

Пані Мелінду Сіммонс призначили послом Великої Британії в Україні у вересні 2019 року. Це її перше дипломатичне призначення в ранзі посла. До приїзду в Україну вона рік посилено вивчала українську, працювала у Національному секретаріаті з безпеки, а в МЗС – у департаменті з врегулювання конфліктів, що також було її науковою спеціалізацією. Цей досвід однозначно став у пригоді під час роботи в Україні. На каденцію пані посла Мелінди Сіммонс в Україні припало і серйозне загострення на кордонах із Росією навесні цього року, і вихід Британії із ЄС, і пандемія коронавірусу. А ще Мелінда Сіммонс – перший британський посол, чиї предки походять з України. І, як з’ясувалося в інтерв’ю ВВС News Україна, вона перша з кількох поколінь своєї родини, хто приїхав в Україну.

Читати далі

Россию тут не построить. Беларусь тем более

Все ждали, что же такого важного должен был рассказать Чаус, что нужно было всё вот так завернуть и обставить? А он рассказывает, что СБУ его не похищала, наоборот, хорошо его приняли, обеспечили безопасность, защитили от покушения, в отличие от НАБУ, которое хотело Чауса арестовать, расстрелять, держать в сырой камере и всячески издеваться. Ничего не напоминает? Беларусь и случай с Протасевичем. Когда узник был обработан КГБ настолько, что превратился в заложника, всячески благодарящего своих террористов за тёплую уютную камеру, полезное питание и возможность потом выйти под домашний арест. И претензий ни к кому нет. Одно сплошное спасибище, особенно Александру Грыгоровычу, отцу родному.

Читати далі

Українсько-американська ракета Antares вивела на орбіту корабель з вантажем для МКС (фото, відео)

Агентство NASA та компанія Northrop Grumman запустили українсько-американську ракету-носій Antares із космічним кораблем Cygnus до Міжнародної космічної станції. Запуск ракети Antares та вантажного космічного корабля Cygnus компанії Northrop Grumman відбувся з космодрому Воллопс в американському штаті Вірджинія. На борту космічного корабля – вантаж вагою 3720 кг. Це матеріали для наукових досліджень, обладнання для МКС та запаси для екіпажу.

Читати далі

Ця історія взагалі не про Red Bull

Ця історія про те, що за цим усім дійством могли спостерігати зі своїх кабінетів будівлі навпроти високопоставлені міліцейські начальники. Так, саме міліцейські, бо до поліцейських їм далеко. Ця історія про те, що ця система і далі імітує “бурхливу діяльність” там, де цього не треба робити, і не робить те, що робити потрібно. Тому що на закон плювати, на киян плювати, на історичний центр міста плювати, бо в хлопців на машинах Red Bull “криша” є, тому до них підійти страшно. То чому ж не можна хорошим хлопцям, рекламу для яких знімає 1+1, просто покататися по Софійській площі? 

Читати далі

Справжня ціна Кримської платформи

ЗЕботві спустили нову тезу на поширення – Кримська платформа. Мовляв, ця платформа – гуд і зе бест, і незрозуміло, як ми взагалі жили без неї. Мовляв, це свідчення, що ми не забули про Крим і нагадуємо про нього міжнародній спільноті… Взагалі-то, Україна про Крим ніколи й не забувала. Ми завжди нагадували про нього, особливо тоді, коли Україні давали статус країни-аспіранта НАТО, і коли тему України в Європі вважалося не комільфо обговорювати, не запросивши президента Порошенка. Нині, коли Зеленського забувають запросити на саміт НАТО, очевидно треба “нагадувати про Крим платформами”. На цьому користь і завершується.

Читати далі

11.08.2016. За Порошенка було краще

11 августа 2016 года было неспокойно не только на украинских границах и в зоне АТО. Жарко от украинских событий стало даже на другой стороне Атлантики. В этот день в Нью-Йорке проходило экстренное заседание ООН, посвящённое эскалации в оккупированном Крыму. Ситуация и впрямь выглядела угрожающей. За несколько дней до того в районе крымского Армянска случилось что-то нехорошее. Что конкретно – знают только Бог, разведка да низколетающие чайки. В воздухе вновь запахло масштабным вторжением. И вот тут-то по просьбе Украины вмешалась ООН.

Читати далі

Деньги есть? А если найду?

Минфин готовит ужесточение налогового контроля, которое может вступить в силу с 1 сентября. Контролировать будут не только доходы, но и расходы граждан. И если окажется, что семьи делают покупки, но не могут объяснить, откуда взяли на них деньги, – придется платить 18% налога. Что интересно… Законопроект не предусматривает проверку движения средств у депутатов и высшего звена Зе-власти. Так что запомните – “слуги” не спят, а денно и нощно думают о народе. Но есть один маленький нюанс: самим “слугам” – всё, а народу – законы, которые сами зелёные во главе со своим “законно избранным” паханом попирают каждый день. С молчаливого согласия тех, кому “лишь бы не Порошенко”. 

Читати далі

Окупанти обстріляли село на Донеччині – загинув мирний житель (фото)

Збройні формування РФ продовжують цинічно обстрілювати населені пункти, які знаходяться поблизу лінії розмежування. Сьогодні, 11 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури населеного пункту Новоселівка Друга. Окупанти стріляли із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122-мм. Внаслідок обстрілу постраждало кілька приватних осель місцевих мешканців. Вибухами пошкоджені прилеглі домогосподарства. Внаслідок обстрілу загинув місцевий мешканець 1935-го року народження.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 11.08.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Прем’єр-міністр Ефіопії А. Ахмед Алі закликав громадян до мобілізації з метою збройної боротьби з повстанцями з району Тиграй. 10 серпня рух «Талібан» захопив афганське місто Фарах, що є адміністративним центром однойменної провінції. За наявною інформацією, стратегія талібів полягає в тому, щоб взяти під контроль кордони на півночі, заході та півдні Афганістану, а вже потім наступати на Кабул.

Читати далі