Петро Порошенко: На кожну відеокамеру, яку ворог знищить, на фронті будуть з’являтися три нові (фото, відео)

«Ворожий снайпер знешкодив одну камеру, а ми додамо троє «очей» нашим бійцям. І легендарна 10-ка продовжить ще більш затято бити ворога. Вдячний ветеранам, “Справі Громад”, “Братам по зброї” та усім українцям, які щодня перераховують кошти, даючи змогу забезпечити наших військових необхідною технікою. Традиційно половину коштів надає Фонд Порошенка», – про це повідомив у відеозверненні п’ятий Президента України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Читати далі

НАБУ наздогнало Чауса

Щойно у лікарні «Феофанія» детективи НАБУ затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди. Йому вручено клопотання про застосування запобіжного заходу, рішення щодо якого має завтра, 4 серпня, ухвалити ВАКС (засідання призначено на 14:00). До того моменту підозрюваний перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

Читати далі

ВМФ США розпочинає наймасштабніші навчання з часів Холодної війни

З 3 по 16 серпня США проведуть навчання LSE 2021, що охоплять 17 часових поясів і стануть наймасштабнішими з часів Холодної війни, коли 1981 року відбулись навчання НАТО Ocean Venture. В LSE 2021 буде задіяно більше 36 кораблів, включаючи авіаносці та підводні човни. LSE стануть тестом для командувань у всьому спектрі військових дій ВМС, від тактичних до стратегічних, що інтегрують Корпус морської піхоти, щоб продемонструвати можливість флоту проводити глобальні координовані операції від відкритого океану до прибережних зон.

Читати далі

Позбавтеся ілюзій. Вас ніхто не захистить, окрім вас самих

У нас фактично немає державного апарату і державних установ. Всі ці інституції доведеться створювати з нуля або з близької до нуля позиції. Але краще зрозуміти це зараз, відкинути колективне запаморочення і суспільні ілюзії, як би боляче це не було. Тому що альтернативою буде ситуація, яка склалася на самому початку російської агресії. Коли у 2014 році українська нація була впевнена, що в неї є повноцінна армія, а виявилося, що насправді проти агресора здатні воювати лише декілька більш-менш боєздатних підрозділів, а переважна більшість бригад та полків була боєздатною тільки на папері. За цю ілюзію безпеки ми і поплатилися.

Читати далі

Репутація failed state

В столиці України гине білоруський активіст. “Раптово вішається”. Ну так, знаєте, у нас так свого часу Володимир Івасюк “раптово повісився”. От як тоді КДБ було “ні при чому”, так, схоже, і тут однойменна спецслужба Білорусі “ні при чому”. Україна є одним з напрямків втечі білорусів від диктатури. Але водночас єдиним, який не прикритий європейським зонтиком безпеки. Країнам ЄС, зокрема Литві, диктатор мститься потоком арабських біженців. У нашому випадку простіше показати, що “перетнувши український кордон, ви не врятуєтеся”. Це визнання на весь світ: ваші спецслужби спроможні хіба ларьки кришувати та типографії кошмарити.

Читати далі

Врятувати нерядового Зеленського. Викрадення Чауса як елемент Вагнергейту

Історія з Чаусом – невеселий комікс з “дідусем в трусах”. Звісно, чимало фотожаб, які вистрибують ледве не з кожної другої сторінки в соціальних мережах, настільки дотепні, що викликають гомеричний регіт. Але насправді тут не до сміху. Бо йдеться про важкі злочини, навіть не один, вчинені цього року. У передчутті прем’єри блокбастера “Вагнер” виробництва Bellingcat, у когось з героїв цієї кінострічки здали нерви. Спитаєте, у кого саме? 

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 02-03.08.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Бойовики «Талібану» здійснили напади на офіс ООН в Гераті, одного поліцейського було вбито, кількох поранено. Персонал місії ООН не постраждав. Дочірня група терористичної організації РПК «Діти вогню» взяла на себе відповідальність за початок масштабних пожеж на півдні Туреччини. Під час операцій на Синайському півострові збройні сили Єгипту знищили 89 бойовиків.

Читати далі