Мовний омбудсмен: Недотримання на ТБ мовного законодавства загрожує національній безпеці

Тарас Кремінь зазначив, що з порушниками намагаються боротися, але трансляція стрічок російською мовою залишається системним порушенням. За результатами моніторингу секретаріат уповноваженого із захисту державної мови виявив порушення мовного закону шістьма українськими телеканалами – вони не дублюють серіали й фільми українською, як це з 16 липня вимагає закон. Йдеться про “Інтер”, “Україна”, “ICTV”, “Мега”, “НТН”, “К1”.

Читати далі

Справи Майдану: обвинувачені у викраденні Луценка і вбивстві Вербицького вийшли з СІЗО

Суд не продовжив Івану Новотному і Сергію Мисливому запобіжний захід. Обоє обвинувачених тривалий час перебували в розшуку і були затримані лише в березні 2020 року. Продовжити їм запобіжний захід не змогли, адже судді Білоцерківського суду, що розглядають справу про викрадення Луценка і Вербицького, “вирішили дружно сходити у відпустку”.

Читати далі

На Донбасі окупанти вбили воїна 58-ї бригади Ярослава Семеняку

07 серпня 2021 року під час проведення військовими ЗСУ відновлювальних робіт цивільної інфраструктури у населеному пункті Піски ворог застосував протитанкову керовану ракету, внаслідок чого отримав осколкове поранення несумісне з життям 31-річний молодший сержант 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені гетьмана Івана Виговського Семеняка Ярослав Володимирович. Військовий був родом з села Калинівка Конотопського району Сумської області. Щирі співчуття родині, друзям та близьким загиблого захисника України.

Читати далі

Побудка утренним Орком. 8.08.2021

Читаем новости вместе, чтобы облегчить похмелье после вчерашней пятницы, потому что никакое похмелье не сравнится с нашими новостями, никакая изжога от бухла не может сравниться с изжогой от интервью Давида Арахамии, ни от какого каберне с жигулёвским не мутит так, как мысли, что Юзик — народный депутат, и ни от какой палёной водки голова не раскалывается так, как от попыток понять, что хотел сказать в своём выступлении Владимир Зеленский.

Читати далі