СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 12.08.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Протягом останніх 48 годин ВПС США завдали кілька авіаударів по позиціях «Талібану». У столиці Катару місті Доха представники «Талібану» зустрілися зі спеціальним представником президента Росії з питань Афганістану З. Кабуловим та обговорили ситуацію в країні. Міноборони Азербайджану звинуватило Вірменію в незаконному розміщенні особового складу вірменських збройних сил у зоні відповідальності російських миротворців у Карабасі.

Читати далі

Доброе утро с Еленой Подгорной. 12.08.2021

Эпоха бедности настолько закончилась, что, по данным Госстата, украинцы массово проедают свои сбережения. У многих украинцев зарплаты хватает только на продукты, а нужно платить коммуналку, покупать одежду, иногда лечиться. В общем и целом ситуация очень печальная. Но так всегда бывает, когда рулить страной выбирают клоуна

Читати далі

Наші втрати 11 серпня 2021 року

Помер у шпиталі від поранення, отриманого на Донеччині 10 серпня, боєць 54-го окремого розвідбату ЗСУ Олексій Кайданович. Олексій народився 9 січня 1991 року в селі Федорівка Новоград-Волинського району на Житомирщині. У нього в Новограді-Волинському залишились дружина та двоє дітей. 11 серпня в районі проведення ООС (в місці відведення бойової техніки) помер внаслідок зупинки серця офіцер 1-ї окремої танкової бригади ЗСУ Петро Яшин. В Прилуках Чернігівської області у Петра залишились дружина та донька. Жодна смерть українського військовослужбовця не мине безкарно для ворога. Щирі співчуття рідним, близьким та друзям загиблих захисників.

Читати далі

НАН України: Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 11–24 серпня 2021 року (інфографіка)

В останні два тижні захворюваність продовжувала зростати за всіма оперативними показниками. Попри певне гальмування в останні дні, ризики вибухових темпів зростання захворюваності лишаються істотними. Ці темпи можуть бути у найближчі тижні перевершені в міру збільшення частки штаму «Дельта» серед випадів хвороби. Спостережувана летальність знизилася до значень, близьких до 3%, на тлі зменшення середнього віку хворих. Високою лишається частка дітей серед підтверджених хворих і, особливо, серед підтверджених хворих, що потребували госпіталізації. Найзагрозливішою є ситуація у Херсонській та Одеській областях.

Читати далі