PROстыми словами – 19.08.2021

Нашумевший ролик с репетиции украинских военных перед парадом, где они поют кричалку харьковских болельщиков, поспешила показать Скабеева. Народ, собственно, путается в догадках – правда это или монтаж, ну да ладно. Россияне думают, что правда. Я – тоже. Хотя звук в студии Скабеевой не включили, чтобы вся Россия не могла насладиться нашим к ней отношением, то, что делает эта пропагандистка, очень похоже на бесплатную рекламу ВСУ. Ведь результат от подобной рекламы какой? “Нех шастать”. Нам это на руку. Может, Скабеева тайно неровно дышит к нашим ВСУ?

Читати далі

Нелогічність і бардак вже давно стали девізом зеленої команди

На фоні триваючої війни, пандемії, повальної корупції і некомпетентності влади Зеленський продовжує проштовхувати власну ідею-фікс – створення державної авіаційної компанії. Запитання, якщо ти оголосив тотальну приватизацію державного майна, для чого створювати ще одну державну компанію, винесемо за дужки. Як і що таке «децентралізація міжнародних авіаперевезень». Вартість проекту Зеленського до моменту виходу бодай у беззбитковість – від 1 млрд дол США. Дуже раджу пану Зеленському, якщо в нього є зайвий 1 млрд дол, наразі віддати 100 млн ще живим всупереч всьому українським авіакомпаніям, а решту 900 млн витратити на будівництво летовищ і покращення залізничної інфраструктури. 

Читати далі

Не пытайтесь делать ВСУ инструментом «мочилова» власти

Те люди, которые сейчас допускают “ляпы” при подготовке техники на параде, – это те же самые люди, которые делали все это раньше и при Порошенко. Армия, в основной своей массе, не меняется после выборов, в отличие от власти. Армия остается той же даже при смене Главкома. Там очень большая инерция. Мне пофиг, что там наклеили на броню, пока есть на что клеить. Мне важна броня под скотчем. Но при этом нужно помнить, что это те же ВСУ, которые ДАП, ЛАП, Дебальцево, Светлодарка. Это те же люди, которые восьмой год воюют. И будут воевать, пока не победят врага. Или пока мы тут не свихнемся окончательно и, пересравшись, не выберем какое-то ОПЗЖ в президенты.

Читати далі

Денег нет, но вы держитесь

Если в небольшой в/ч размер задолженностей по выплатам составляет почти 4 миллиона гривен, то можете представить ситуацию по всей армии. Но оказалось, что и это не все. В двух частях мне сегодня подтвердили, что “боевые” в этом месяце выплатят с задержкой и не в полном объеме. Впервые, наверное, за все годы. Я вот не против громадных флагов по всей стране, я не против новых дорог и развязок, я не против концертов на 30-тилетие страны. Но без армии это все окажется лишним и ненужным. Если перестать выплачивать боевые, то закончится плохо. Без “может”. 

Читати далі

Порошенко очолив рейтинг політиків, які зробили найбільше для України

П’ятий президент Петро Порошенко (10,2%) і другий президент Леонід Кучма (10,0%) очолили рейтинг політиків, які, на думку громадян України, зробили найбільше для зміцнення державності та суверенітету України. Про це свідчить опитування, яке проводилось фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова. Питання було відкритим, тобто респонденти мали самі назвати імена одного чи кількох політиків.

Читати далі

19.08.2016. За Порошенка було краще

От 16 до 18 миллиардов прибыли от «Нафтогаза» за год пообещал в этот день, 19 августа 2016 г., руководитель госкорпорации Андрей Коболев. Менеджер, конечно, всех обманул. Потому что 2016-й «Нафтогаз» закончил с прибылью в 26,5 миллиарда. Тот же Коболев, работая уже не при президенте Порошенко, а при его преемнике, не смог удержать высокие показатели и свёл баланс за 2020-й с совокупным убытком в 36,93 миллиарда. За что был брутально и по-рейдерски выкинут на мороз. Потому что решают не так кадры, как условия работы. Кого ни назначь, а при бездарной и бесчестной власти даже самый талантливый управленец ограничен двумя вариантами: либо плясать под дудку жуликов и воров, либо уходить. Поэтому при Порошенко были прибыли, а после него – одни убытки.

Читати далі

Формула Порошенка vs Формула Штайнмаєра

Зеленський розпочинає імплементацію викривленої формули Штайнмаєра. Необхідно повертатися до формули Петра Порошенка – спочатку контроль над кордоном, входження українських військ, вирішення безпекових питань щодо терористів та працівників окупаційної влади, потім повернення українських органів влади, українських партій та українських засобів масової інформації. І тільки після всього цього можна вирішувати питання з виборами. Будь-який інший сценарій – це або пряма капітуляція, або впихування територій на умовах окупанта, що обов’язково стане міною сповільненої дії для всієї України. 

Читати далі

Правдива національна історія єднає націю, а значить – робить нас сильнішими

Історія – це не тільки і не стільки минуле, а, що важливіше, історія завжди є проекцією майбутнього. Хтось iз мудрих говорив: “Скажи мені, яка історія нації, і я скажу, яке майбутнє її чекає”. Тому нації, які знають собі ціну, завжди виборюють свою історію. Історію крадуть нації, які її не мають, історію фальсифікують нації-окупанти. Історію забувають, не знають, не шанують нації-раби. І якщо ми хочемо дати відповідь, чому так легко маніпулювати єдністю української нації, ми маємо частіше дивитися усередину себе. Адже українська нація тільки йде по дорозі свого становлення!

Читати далі

Захистити наш Герб – Тризуб!

Блюзнірські совкові декорації на Алеї Героїв Небесної Сотні – це лише квіточки. Зеленський таки вирішив спаскудити День Незалежності по-крупному: протягнути через парламент комуністичну вигадку – так званий «великий герб». І вже надіслав до Верховної Ради листа з вимогою скликати для цього позачергову сесію. Тризуб є не просто нашим тисячолітнім гербом, який символізує тяглість державницької традиції й об’єднує всіх українців. Це один із найдосконаліших і найупізнаваніших державних гербів у світі. Вже сама спроба замінити Тризуб недолугою карикатурою, та ще й на День Незалежності, є відвертим шкідництвом.

Читати далі

Обязательно идите на парад, чтобы сказать «Дякую!» своей Армии (фото, видео)

Друзья! Приходите на репетиции. Идите на парад, берите с собой детей, внуков и внучек, племянников и племянниц. Занимайте лучшие места с утра и встречайте СВОЮ армию, которая так соскучилась за вниманием со стороны нации. Встречайте аплодисментами и словами «Дякую!». Ведь именно они, как совсем юные мальчишки и девчонки, так и убеленные сединой ветераны, берегут покой и сон для всей Украины! Они и больше никто… А уклонист… Не, ну он, конечно, постарается перетянуть на себя часть славы украинского воинства, но кто же ему поверит? Чужой он для армии! Чужой…

Читати далі

Відбулася презентація книги «Варфоломій І: 30 років Патріаршого служіння в контексті України» (фото, відео)

Враховуючи співпадіння двох ювілеїв – 30 річниці Незалежності України та 30 річниці інтронізації на Престол Святої-Матері Церкви Його Всесвятості Варфоломія, Ставропігією Вселенського Патріарха в Києві та Фондом пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира було підготовлено спільне видання: «Варфоломій І: 30 років Патріаршого служіння в контексті України». Це публіцистичне видання покликане розповісти широкому загалу про особу та життєвий шлях Всесвятішого Патріарха Варфоломія, його зв’язок з Україною та про його особисту працю на благо українського Православ’я.

Читати далі

На Луганщині російський снайпер убив воїна 24 омбр Василя Островського

Сьогодні, 19 серпня, в районі проведення ООС унаслідок снайперського вогню загинув львів’янин, командир мотопіхотного відділення 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Василь Степанович Островський, 1980 року народження. У загиблого бійця залишився син. Щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника України.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 19.08.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. 20 серпня відбудеться екстрене засідання МЗС країн-членів НАТО щодо ситуації в Афганістані. «Талібан» жорстоко зреагував на акції протесту проти зняття національного прапора Ісламської Республіки Афганістан: три мирних жителі було вбито і 10 поранено. Представники руху «Талібан» заявили, що Афганістан не буде демократичною державою, а житиме за законами шаріату. МВФ призупинив фінансову допомогу Афганістану.

Читати далі