Він збирає кинуті в нього каміння і будує з них нову фортецю

Державника від клоуна відрізняє уміння виходити за межі короткої виборчої кампанії. Тому що йшлося не про вибори, а про покоління. Тому що політична кар’єра однієї людини не така важлива, як політична доля цілої нації. Навіть якщо ця “одна людина” – ти сам. Порошенко віддав свій політичний капітал на забивання фундаменту. Армія, мова, віра. Армія, мова, віра. Ці палі вбилися в землю намертво і стали опорою. Опорою, за яку ми вчепилися у тяжкі часи з вірою, що час розставить усе по місцях. Опорою, яка вистояла під час повені, коли повз нас зі свистом та гиканням проносилося багно. Опорою, яка нас втримала на плаву у найтемніший рік. І до якої зараз з усіх сил підгрібають ті, що зато посміялися. З незалежним виглядом мостяться поруч. “Я ж ета, с дєцтва за армію, мову, віру бил. Мамой рімой клянусь!”.

Читати далі

О сегодняшнем обстреле Авдеевки всем переживающим и негодующим

Простыми словами прикладная механика действий на примере сегодняшнего обстрела. Запрета на ответный огонь из Киева нет. Вот нет и все. Потому что все понимают, что на наш парад, как бы кто к нему не относился, День Независимости, переговоры с США, суды по “Северному потоку-2” будет ответ от одичалых. И возможное обострение. Но если на месте не хотят принимать ответственность за решения на себя, а по 10 раз переспрашивают у вышестоящего начальника и уточняют “Можно ли ответить? Не понял повтори” 20 раз, то никакой комООС не поможет. Сегодня парк, завтра Коксохим, послезавтра Марик… И да, нравится – не нравится, но нам своє робити. Бо війна йде, а ЗСУ потребують нашої допомоги. 

Читати далі

Між війною і ганьбою він обере ганьбу, а українці отримають і одне, й інше

Напередодні 30-ї річниці Незалежності України ворог активізувався. Щодня з фронту приходить трагічна інформація про загибель українських воїнів. Вчора теж загинув український військовослужбовець. Сьогодні – страшні новини з Авдіївки. Очевидці наголошують, що це найсильніші обстріли міста з січня 2017-го. Ворог застосовував заборонену Мінськими угодами артилерію. На фоні брутальної поведінки країни-агресора дивним і ницим виглядає мовчанка Банкової, яка ні словом не реагує на щоденні вбивства українських воїнів, що боронять Україну. Наші воїни повинні відчувати підтримку Києва і всіх нас. А не мовчанку.

Читати далі

27 серпня на Донеччині від кулі снайпера загинув розвідник 74 орб Андрій Вискребець

Вчора, 27.08.2021 р., на Донеччині при виконанні бойового завдання від кулі снайпера загинув 39-річний Андрій Вискребець із Запоріжжя. Андрій захищав Україну з 2015 року – спочатку був мобілізований, а у 2016-му уклав перший контракт із ЗСУ. Проходив службу у 26-й та 55-й артилерійських бригадах, останній контракт мав із 74 орб. У Андрія залишились дружина та двоє дітей. Щирі співчуття родині, друзям і побратимам загиблого захисника України.

Читати далі

28.08.2017. За Порошенка було краще

28 августа 2017 года на Донетчине в присутствии Президента Порошенко открыли три капитально модернизированные опорные школы. Опорная школа больше похожа на учебное заведение из западных сериалов – где интерактивные доски, планшеты, новые тренажёры в спортзалах и «шведский стол». На модернизацию трёх опорных школ на Донетчине государство потратило порядка 60 млн гривен. То есть примерно три закрытых концерта Андреа Бочелли для Зеленского или 4-5 мега-флагштоков ко Дню Независимости (без учёта восстановительных работ, когда они упадут). В наши дни, как видим, бюджетные средства расходуются с огоньком, не то, что раньше…

Читати далі

Команда Зеленського – партнери олігархів, Слуга Народу – їх слуги

Вчора Президент підписав законопроект №3508-д по списанню боргів “всім і за все” на ринку газу. Фірташа можна спокійно записувати в рейтинг доларових мільярдерів Форбс. Тільки цей закон потенційно дасть можливість Фірташу списати близько 2 мільярдів доларів боргів перед Нафтогазом. Максимально цинічний вчинок – підписаний найбільш корумпований закон 2021 року прямо після параду.

Читати далі

США нададуть Україні додатково 60 млн дол допомоги на оборону

Президент США Джо Байден доручив Державному департаменту США здійснити надання Україні додатково 60 мільйонів доларів допомоги у вигляді оборонного військового устаткування та навчання, йдеться в меморандумі, опублікованому 27 серпня на сайті Білого дому. Раніше Палата представників США схвалила законопроєкт про фінансування Держдепартаменту в 2022 році зі збільшенням розміру допомоги Україні не менше ніж 481,5 мільйонів доларів.

Читати далі

Уряд США дякує ССО ЗСУ за співпрацю

«Дякуємо підрозділам військової розвідки Сил спеціальних операцій ЗС України за безпечний супровід афганських партнерів США, включаючи людей з інвалідністю, до їхніх літаків у Кабулі», – йдеться у повідомленні Посольства США в Україні, опублікованому в Facebook.

Читати далі

Бронекабріолет від Фаберже

По версії Міноборони, на Парад Незалежності НВО Практика намагається без тендеру і закупівлі подарувати Міноборони три абсолютно непотрібні автомобілі для представницьких цілей. А Міністерство, злякавшися скандалу, який почався через те, що всі притомні люди одностайно спитали “Що це за урод без даху, зате з лєбьодкою?”, відмовилося від подарунку і заявило, що мала місце просто власна ініціатива НВО Практика, за якоб вони зробили аж три таких авто. Чому? Тому що люблять робити дорогоцінні непотрібні речі? Ну якби вони таке любили, то вони б робили не бронемашини, а писанки з інкрустацією дорогоцінними металами, як Фаберже. До речі, дешевше було б, ніж бронемашини…

Читати далі

Європа облапошила «Потік»

Трохи позитиву. Німецьке видання “Frankfurter Allgemeine Zeitung” пише, що компанії “Nord Stream 2 AG” швидше за все газогон “Північний потік – 2” доведеться… продати, бо використовувати його за законами ЄС компанія не зможе. Європейські правила вимагають, аби компанія-видобувник і оператор інфраструктури були розділені. Москва намагалася оскаржити цю норму в німецькому суді, але їй там завернули голоблі.

Читати далі

Окупанти обстріляли Авдіївку (фото, відео)

Вранці в суботу, 28 серпня, російські окупанти кілька разів обстріляли місто Авдіївка із важкої артилерії. Під удар потрапили як позиції ЗСУ, так і цивільна інфраструктура. Обстріл почався близько 6:20. Тоді по позиціях механізованої бригади на околиці прилетіло близько 25 мін із мінометів калібру 120 мм. Саме під цим обстрілом отримав проникаюче осколкове поранення військовий ЗС України. Серед цивільних постраждалих немає. “Укрзалізниця” обмежила рух потягів до Покровська до стабілізації ситуації.

Читати далі

СБУ викрила схему закупівлі неякісних запчастин для Укрзалізниці під виглядом «інноваційної» продукції з ОРДЛО (фото)

За попередніми висновками експертів, продукція не відповідає технічним умовам експлуатації і могла призвести до пошкодження контактної мережі Укрзалізниці, вартість якої становить понад 3 млрд грн. При цьому, для одержання «прибутку», учасники схеми штучно завищували вартість товару у 10 разів. Ділки робили це під виглядом закупівлі запчастин, вироблених з «інноваційного матеріалу». Встановлено, що громадянин РФ спільно з високопосадовцями держпідприємства налагодили корупційний механізм придбання запчастин для рухомого складу.

Читати далі

СБУ заявила про виявлення ударного БПЛА над Харківщиною

27 серпня 2021 р. Службою безпеки України в Харківській області було виявлено ударний безпілотний літальний апарат з маркуванням іноземного виробництва. Безпілотник проводив обліт над Харківським регіоном. У зв’язку з цим випадком просимо належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 28.08.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. З 14 серпня США евакуювали з Афганістану 105 тис. людей. Представники «Талібану» просять США залишити свою дипломатичну місію в Афганістані після виведення американського військового контингенту. ООН планує відновити постачання гуманітарної допомоги до Афганістану найближчими днями.

Читати далі