Листи з Донбасу 30-х років: що побачив інженер-іноземець на сході України під час Голодомору?

До Національного музею Голодомору-геноциду в Києві передали унікальну колекцію листів із Великої Британії. Це листи інженера Джері Бермана, які він надсилав із Донбасу своєму другові та рідним. У 30-х роках Берман працював у Станиці Луганській. Листи знайшла онучка друга Бермана й, прочитавши, вирішила подарувати Україні як свідчення про голод, розкуркулення, репресії і методи сталінської індустріалізації.

Читати далі

«Сайгак»: «Українська бронетехніка» представила заміну УАЗ-496 у ЗСУ (фото)

Автомобіль створений в партнерстві з чеською компанією Glomex, яка вже постачає машини Збройним силам Польщі, Збройним силам і поліції Чехії, в рекордний термін в рамках конкурсу, оголошеного Міноборони України, та мав бути презентований до 1 вересня 2021 року. Машина на базі серійного шасі Toyota Hilux доопрацьована під технічне завдання і адаптована до використання українськими військовими. Зразок створений з урахуванням досвіду країн Східної Європи, що проводять заміну УАЗів. Взято до уваги побажання військових, які безпосередньо експлуатують техніку в зоні проведення ООС.

Читати далі

Канадські ЗМІ розказали деталі спецоперації ГУР МОУ у Кабулі (фото)

Видання The Globe and mail опублікувало матеріал «Ukrainian troops rescue Canada-bound Afghans in daring operation» про сміливу операцію наших спецпризначенців. Завдяки діям наших військових вдалось евакуювати групу перекладачів, які співпрацювали з канадською армією. Перекладачі були вражені сміливістю та рішучістю українських розвідників, які пішли на ризик, аби їх врятувати, адже ситуація здавалась приреченою.

Читати далі

Контррозвідка СБУ затримала бойовика, який активно допомагав Росії окупувати Крим (фото)

Колишній мешканець Ялти у лютому 2014 року за ідейними переконаннями вступив до так званої «Ялтинської роти народної самооборони Криму». У лютому-березні 2014 року зловмисник брав активну участь у протидії мирним акціям і залякуванні патріотично налаштованих мешканців півострова. Сприяння зловмисника окупаційній «адміністрації» на території АР Крим було високо оцінено військовим керівництвом країни-агресора: він нагороджений медаллю «За возвращение Крыма» від Міноборони РФ. Контррозвідники СБУ затримали зловмисника після його приїзду на материкову Україну.

Читати далі

У проявах справжньої війни уклоністи безсилі

О, тепер вже Разумкову явився Ейрік Кривава Секіра, спікер розповідає, як “Україна не мовчатиме на обстріли бойовиків” ©. Аби телеглядача заспокоїти – “От бачите, сам Разумков сказав, що не мовчатиме, ого-го! Щас как даст, как даст!”. Найвеличніший повіз списки полонених до Байдена, а списки загиблих під час своїх “розведень” та “перемирій” не повіз, бо на цьому піаритися важко, як і перекласти відповідальність за свою некомпетентність. Це вам не розповідати про “вину попередньої влади у війні”, але народ поки хаває пропагандиське лайно, упереміш з кров’ю. 

Читати далі

Влада планує залізти в кишеню кожного

Зеленський і його уряд з монобільшістю готуються остаточно сформувати законодавчу базу для визискування владою людей, щоб за їх рахунок компенсувати крадівництво і невігластво. Законопроект №5600, який встановлює нові податки практично для всіх видів діяльності середнього класу; непрямі методи визначення доходів, про які Україна забула з часів Азарова; одкровення Гетманцева про «50 млрд дол під матрацем, які треба дістати». Це – лише найбільш яскраві приклади здирництва. І це все – на тлі зростання тарифів і порожнього бюджету.

Читати далі

Приватні компанії – в плюсі, єдина державна – в мінусі

Люди задихалися і вмирали без кисневих масок у необладнаних шпиталях, економіка регулярно зупинялася на карантин і падала, повністю провакциновано менше 10% українців, але грошей на асфальт не шкодували. Дорожні компанії працювали точно не в збиток, їх рентабельність була дуже пристойною. В усіх, окрім державної – ДАК «Автомобільні дороги України», яка знову отримали збитки за І півріччя 2021 в обсязі 73,5 млн грн. Якби реформований і потужний ДАК вийшов на тендери, то точно би дав нижчу ціну за білорусів, азербайджанців чи турків. Але, яка різниця, скільки заплачено за дорогу, гарантія на яку 3 роки.

Читати далі

31.08.2018. За Порошенка було краще

31 августа 2018 года вышло громким и весёлым. В самом центре Донецка, под романтической сенью каштанов бульвара Пушкина, в уютном кафе с нежным именем «Сепар» формальный лидер донецких сепаратистов Александр Захарченко немножко перестал существовать. Любимый лидер донецких наркоманов стал далеко не первым террористом, с которым в Донецке случилось нечто странное. Эпидемия внезапных подрывов и скоропостижных пригораний среди сепарской братии завершилась со сменой власти в Украине в 2019-м. Когда сепаратисты и их российские кураторы поняли, что во главе нашего государства встала светлая личность, и взорваться отныне они могли лишь от смеха.

Читати далі

Бідна, знесилена, керована країна – країна мрій від Зеленського

Я багато їжджу Україною з презентаціями і творчими вечорами, і це нормально для письменниці. Місце проведення – книгарні й бібліотеки… Країна скочується у бідність. Цього ще не видно по телевізору; «плюси» до останнього показуватимуть рай і процвітання, навіть якщо герої сюжетів втрачатимуть свідомість від голоду, а ведучі працюватимуть за молоко. Але це дуже добре видно у бібліотеках. А також у магазинах, на заправках, на ринках, у відділеннях банків і на пошті. Я впевнена, зовсім скоро ми побачимо це у школах, по тому, що їстимуть діти на перерві. А також у армії, по тому, що їстимуть солдати у казармах.

Читати далі

Ми продовжуємо допомагати Армії

У нас немає часу чекати, поки у когось нагорі настане прозріння. Тому ми продовжуємо встановлювати систему спостереження і оптичної розвідки «Вій». На цьому тижні ми закриємо питання модернізації встановленої нами системи в зоні відповідальності 10-ї ОГШБр. А вже з наступного тижня продовжимо перекривати зону, що примикає до Авдіївки та ДАП. А далі вже опрацьовується проект для наступної протяжної зони лінії зіткнення. Нам не можна зупинятися. Ворог нарощує активність. І наше з вами завдання – максимально знизити можливість втрат з нашого боку. Дякуємо всім, хто допомагає, за впертість, підтримку і поширення. 

Читати далі

Західні ЗМІ: Корупція періоду Зеленського – основна проблема українсько-американських переговорів

Напередодні візиту президента Зеленського в США західні медіа активно коментували як «прохолодне» ставлення адміністрації Байдена до Зеленського, так і очікувані результати. Як і треба було очікувати, західні ЗМІ, як правило, найбільш проблемним питанням взаємовідносин України і США називають корупцію і вплив Коломойського на політику держави.

Читати далі

Олександр Турчинов: «План Б»

Впродовж двох останніх років нам розповідають про наявність альтернативного “Плану Б” на випадок зриву мирних домовленостей. Але жодного разу альтернативний план не був представлений чи анонсований. Незважаючи на криваві втрати, нам продовжують розповідати про “наближення миру” та “покращення статистики загиблих”. Хочу допомогти керівництву країни з підготовкою “Плану Б”, хоча більш правильно і чесно сказати – єдино можливого плану збереження свободи і незалежності України. Сенс цього Плану дуже простий і зрозумілий – забезпечити надійний захист своєї країни та відновити поступове, але невпинне звільнення української землі від російської окупації.

Читати далі

Адвокати Порошенка: Нападники на Порошенка ідентифіковані, але влада не зацікавлена у розслідуванні (відео)

«Навіть Управління держохорони не тільки не подало жодних заяв за фактом цього злочину, але і не забезпечило явку своїх працівників для допиту поліції як свідків стосовно того, що сталося. Тобто ми бачимо абсолютно скоординовану з найвищих кабінетів діяльність державних правоохоронних органів, спрямовану на приховування і прикриття злочинних дій, вчинених явно на замовлення влади. І звичайно ми все це будемо викривати, показувати суспільству і домагатися покарання винних», – резюмував Ігор Головань.

Читати далі

При Зеленському у 2020 році зовнішній борг України зріс більше, ніж у 2015 році

За 2 роки і 3 місяці «слуги» збільшили державний борг більш як на $14,2 млрд. Тоді як за аналогічний відрізок часу, тобто 2 роки і 3 місяці, перед передачею влади Зеленському державний і гарантований борг при Порошенку зріс лише на $8,6 млрд. Швидкість нарощування державного боргу збільшилася порівняно із часами президенства Порошенка майже у 2 рази. Такою є ціна намагання Зеленського та його «слуг» приховати власну неспроможність від українців, щоб продовжити власне перебування при владі і грабунок країни.

Читати далі

30 серпня на Луганщині загинув боєць 24 омбр Роман Задорожний

30 серпня поблизу Попасної на Луганщині під ворожим обстрілом загинув військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Короля Данила, 27-річний Роман Задорожний із смт Добротвір Червоноградського району Львівської області. У нього залишилася мама, сестри та брати. Щирі співчуття рідним, друзям і побратимам полеглого захисника України. Роман Задорожний – дев’ята бойова втрата ЗСУ з початку серпня.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 31.08.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. США вивели свої війська з Афганістану та завершили операцію з евакуації цивільних осіб із Кабула. Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію по Афганістану. Рух «Талібан» звернувся до світової спільноти з проханням надати Афганістану всебічну допомогу, зокрема в економічній і освітній галузях, а також у галузі охорони здоров’я.

Читати далі