Безкарність розбещує

Ірина Геращенко

Схоже, останні чесні вибори в Україні відбулися в 2019.

Груба фальсифікація волевиявлення людей на 87 окрузі, якій мовчазно підіграли всі, окрім «Європейської Солідарності», розв’язала Зеленському і Ко руки. Тепер вони готують фальсифікації на Черкащині, де в жовтні мають відбутися довибори до ВР.

Днями ЦВК тишком-нишком перенесла центр 197-го виборчого округу з Канева до Золотоноші. Зроблено це на прохання ОДА і її керівника Скічка, який і звільнив свій округ. “За” перенесення центру округу проголосували 10 членів комісії з 16 присутніх. Всі від слуг.

Черкаська ОДА обґрунтовувала своє звернення начебто відсутністю у Каневі належного приміщення для роботи окружної виборчої комісії. Тобто, коли обирали Зеленського і Скічка в 2019, належне приміщення було . Коли при владі Зеленський і Скічко, які завтра відкриватимуть на Черкащині, саме на окрузі – яке співпадіння, найвищий флагшток (ми вже готуємо запит, скільки бюджетних коштів туди було зарито), приміщення стало неналежним. А що ж з ним трапилося?

Правда ж в іншому. Слуги довго шукали, на кого ставити як на свого кандидата. Зупинилися на нинішньому мерові Золотоноші. Й аби не ризикувати, готуючи повну зачистку округу, вже на старті створюючи нерівні умови і можливості для фальсифікацій та «правильного» підрахунку голосів.

«Європейська Солідарність» звертає увагу на неприпустимість зміни правил фактично на старті виборчої кампанії. Дії влади по підготовці чергових фальсифікацій на довиборах до ВР викликають глибоке занепокоєння.

Оновлена слугами ЦВК, куди напхали виключно лояльних особисто Зеленському людей, зараз відшліфовує механізми і методи фальсифікацій, які будуть задіяні на майбутніх парламентських і президентських виборах.

Ми будемо жорстко протистояти всім спробам спотворити волевиявлення черкащан.

Закликаємо всі інші партії висловити публічну позицію щодо неприпустимості підготовки до фальсифікацій і разом протистояти цьому.