СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 06.05.2021

Ісламська Республіка Афганістан

Бойовики руху «Талібан» захопили район Бурка у провінції Баглан на півночі країни. У Кабулі було підірвано автомобіль з лікарями, загинула одна людина, троє поранені.

Республіка Ірак

5 травня невстановлені особи підірвали дві нафтові свердловини на родовищі Бай-Хасан у провінції Кіркук, внаслідок чого виникли пожежі. Через теракт загинули і отримали поранення декілька співробітників служби безпеки і поліції.

Ісламська Республіка Пакистан

Через засідку, що влаштували терористи з Афганістану в провінції Белуджистан на афгано-пакистанському кордоні, чотири пакистанських прикордонника загинули та шість були поранені.

Федеративна Республіка Сомалі

Три людини загинули, одна постраждала через вибух, що стався у столиці країни Могадішо. Наразі жодне угрупування не взяло на себе відповідальність за терористичний акт.

Федеративна Республіка Німеччина

5 травня МВС Німеччини заборонило діяльність ісламістського об’єднання Ansaar International e.V., яке вважалося гуманітарною організацією. Встановлено, що осередки цього об’єднання частину грошей спрямовували на підтримку терористичних організацій, зокрема в Сирії та Сомалі.

М’янма

Уряд національної єдності оголосив про формування Народних сил оборони для протидії військовій хунті. Майже 80 військовослужбовців залишили ряди армії М’янми і приєдналися до протестувальників.

У прикордонному з Бангладеш штаті Чін на північному заході країни відбулися збройні зіткнення між армією та етнічним угрупованням «Сили оборони Чінленда». Під час перестрілок загинуло вісім військовослужбовців.

Джерело