Митрополит Епіфаній зустрівся з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном (фото, відео)

 

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 6 травня 2021 року зустрівся з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Зустріч відбулася на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

На її початку Предстоятель помісної Української Православної Церкви і Державний секретар США взяли участь у церемонії вшанування загиблих українських героїв, поклавши квіти до Стіни пам’яті. Далі глава американської дипломатії відвідав кафедральний Свято-Михайлівський собор.

Особливу увагу під час короткої, з огляду на стислу і насичену програму візиту пана Блінкена, але змістовної зустрічі було приділено питанню становлення Православної Церкви України, важливості усунення штучних перешкод при вільному, на основі принципів свободи совісті, визначенні громадами своєї приналежності.

Митрополит Епіфаній висловив вдячність американській стороні за тверду підтримку України в контексті протидії зовнішнім викликам, яким продовжує протистояти наша держава, а також у питаннях захисту свободи совісті на окупованих Росією територіях – у Криму і на Донбасі.

Блаженнійший владика зазначив важливість визначних зусиль США у питанні консолідації міжнародної підтримки України та посилення санкційного тиску і стримування РФ до відновлення територіальної цілісності України.

Також було обговорено плани наступних двосторонніх контактів.

Митрополит Епіфаній побажав пану Блінкену продуктивного візиту та успіху в праці на посаді Державного секретаря США.

Джерело


Митрополит Епіфаній

Радий особистій зустрічі та знайомству з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном, якого сьогодні мав нагоду вітати в духовному центрі Помісної Української Православної Церкви – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Вдячний Держсекретареві за вдумливу розмову. Принцип свободи віросповідання був покладений в основу розбудови США, і його захист залишається одним з пріоритетів. На окупованих Росією територіях свобода віросповідання постійно брутально порушується, тому важливою є міжнародна увага до цієї проблеми. В розмові з Держсекретарем також обговорили питання становлення й розвитку Православної Церкви України.

Особлива вдячність Сполученим Штатам Америки за тверду підтримку України в протидії зовнішнім викликам та консолідацію міжнародної спільноти в боротьбі за відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Вшанування Державним секретарем США біля Стіни пам’яті новітніх героїв-захисників України засвідчило повагу нашого союзника до боротьби українського народу за краще майбутнє, за власну демократичну, суверенну, європейську державу.

Бажаю пану Блінкену успішного візиту до України!