Комітет Сенату США підтримав призначення Нуланд заступницею держсекретаря

Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США підтримав кандидатуру Вікторії Нуланд та рекомендуватиме верхній палаті Конгресу затвердити її на посаду заступниці державного секретаря США з політичних питань.Голосування на рівні комітету відбулося в середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Номінацію Вікторії Нуланд підтримала переважна більшість членів комітету. Проти висловився лише сенатор-республіканець Ренд Пол. Голова комітету Роберт Менендес за підсумками голосування заявив, що комітет рекомендуватиме Сенату проголосувати за призначення Нуланд на посаді.

Безпосередні слухання кандидатки в профільному комітеті пройшли 15 квітня. У своїй заяві вона серед іншого висловила політичне бачення щодо політики на російському напрямі.

«Путінська Росія розставила своїх бойовиків та зброю майже по всіх континентах, а також посилила дезінформацію, втручання у вибори й кампанії тиску на опонентів»,- зауважила Нуланд.

Під час слухань вона також наголосила на необхідності посилити санкції проти РФ та зупинити будівництво газопроводу Nord Stream 2. Крім того, Нуланд підкреслила важливість протистояння масштабній корупції, яку Росія проєктує на інші держави, в тому числі на Україну, з метою посилення впливу на уряди цих країн.

Посада заступника держсекретаря США з політичних питань вважається третьою за рангом у Державному департаменті Сполучених Штатів. За призначення кандидата на цю посаду має також проголосувати Сенат США у повному складі. Очікується, що це голосування має відбутися найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, Вікторія Нуланд є досвідченим дипломатом Державного департаменту США та має ранг посла. Вона, зокрема, працювала заступницею голови Місії США при НАТО, а також помічницею держсекретаря США в питаннях Європи та Євразії й відповідала за формування політики Держдепартаменту США на українському напрямі.

Джерело