Патрулі НАТО перехопили над Балтією винищувачі, бомбардувальники й літак-розвідник з РФ

Винищувачі НАТО, підняті 20 квітня у повітря з авіабаз в Естонії, Литві та Польщі, перехопили російські винищувачі, бомбардувальники та літак спостереження над Балтійським морем. Про це повідомляється на сайті НАТО, передає Укрінформ.

«Радари НАТО зафіксували неідентифіковані літаки над Балтійським морем у вівторок уранці. У відповідь Об’єднаний центр повітряних операцій у місті Удем (Uedem), Німеччина, підняв у повітря винищувачі для перехоплення та ідентифікації літаків, що наближалися, оскільки деякі з цих літаків неможливо було розпізнати за сигналами транспондеру, і жодні польотні плани на їх проліт не були надані», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в результаті перехоплення літаки НАТО виявили та сфотографували два російські бомбардувальники Ту-160 у супроводі винищувачів Су-27 та Су-35, а також військовий літак дальнього радіолокаційного стеження А-50, також у супроводі винищувачів. Ці літаки пробули у повітряному просторі над Балтійським морем близько трьох годин, після чого повернулися на територію Росії.

У перехопленні брали участь бойові літаки НАТО з Німеччини та Італії, що залучені до операції повітряного патрулювання над Балтійським морем, а також польські і данські винищувачі F-16 з місць постійного базування.

Як повідомляв Укрінформ, у період 12 – 18 квітня винищувачі НАТО, які виконують функції повітряного патрулювання в країнах Балтії, п’ять разів здіймалися в повітря для розпізнавання і супроводу військових літаків РФ над Балтійським морем.

Фото © Allied Air Command Public Affairs Office

Джерело