СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 22.04.2021

Ісламська Республіка Афганістан

У Кабулі в ніч на 21 квітня, через вибух замінованого автомобіля, постраждало п’ятеро людей та велика кількість транспортних засобів.  Терористи намагалися підірвати транспортний конвой служби безпеки розвідувального управління, який проїжджав у цей час через перехрестя.

Міністерство оборони ФРН повідомило, що планує вивести з Афганістану свій військовий контингент до 4 липня.

Ісламська Республіка Пакистан

У місті Кветта, в центрі провінції Белуджистан, стався вибух на парковці біля готелю Serena. Відомо про чотирьох загиблих і 12 поранених.

М’янма

Тисячі противників військового перевороту ініціювали акцію протесту в Янгоні, Мандалаї і Баго під назвою «Блакитні футболки» на підтримку затриманих протестувальників, які носять саме такі  футболки в тюрмах.

Кількість жертв зіткнень між протестувальниками та силовиками на 21 квітня зросло до 739, 3 331 людина перебуває під вартою, а 76 з них засуджені до тюремних термінів. Видано ордери на арешт  ще 1 059 демонстрантів.

Сирійська Арабська Республіка

У провінції Хасеке між силами Б. Асада та бойовиками YPG відбулися запеклі бої після спроби проникнення на військову базу режиму Асада, відому як «Квадрат безпеки» . Є втрати з обох сторін.

Мексика

Злочинці з картелю Нового покоління Халіско використали дрони для скидання бомб на поліцію, поранено двох офіцерів.

Джерело

Автор