Пафос на хліб не намажеш

Валерій Прозапас

Це сталося – в “УЗеленського”тм заговорили про створення “координаційної ради з продовольчої безпеки”.

Любов до гучних назв від “нових ліц” ми вже рік як спостерігаємо, але от результати їхніх пафосних ініціатив не можуть не турбувати, тому і в цьому випадку точно не обійдеться без подвоху.

Згадайте хоча б “штаб з порятунку промисловості” імені Милованова та його “фантастичні” результати.

Або запропоновану президентом програму “інвестиційна няня”, з якимись дикими феодальними умовами кришування бізнесу замість забезпечення нормального функціонування законів.

Чи “національний штаб протидії коронавірусу” Гончарука, після створення якого зникли медичні маски, і в промислових масштабах “законно” вивозилися захисні засоби.

Список можна продовжувати перелічувати до ранку: від “міністерств щастя” до “єдинорогів” та “інвесторів з Оману”, але поєднує їх одне – повний нуль в реалізації, якщо не нанесення реальної шкоди.

Тепер вони взялися рятувати продовольчу безпеку створенням чергових ідіотських “рад” – ніби немає профільних міністерств і, на крайній випадок, РНБО.

Ці люди нездатні керувати державою.
Останнім профі був Андрій Богдан, який викачав всі гроші на користь бородатого патрона, встановив вплив на частину судових та правоохоронних структур – і махнув собі на курорти.

Але є і хороші новини.

Кабмін зняв заборону на роботу під час карантину ломбардів та кредитних спілок – після реалізації “продовольчої безпеки” зуби не обов’язково можна буде складати на полицю, а нести прямо баригам, яких, як відомо, рік тому здєлалі вмєстє.

Зручно ж, все як в серіалі про “слугу”.

Автор