Моніторинг обіцянок та заяв Володимира Зеленського. Політичні заяви та обіцянки

Сайт “Тверезий погляд” у рамках спільного проекту з командою команда “ЗеФакТи” починає публікувати моніторинг виконання обіцянок Володимира Зеленського.

Читати далі

Проект Закону «Про працю» від уряду, або Як Зетехнократи прагнуть повернути кріпацтво в Україну

Народний депутат із фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз проаналізувала проект закону «Про працю», ініційований урядом Зеленського. Отже, уряд пропонує зміни, які містять повну невідповідність Конституції, європейським стандартам та міжнародному законодавству. Зокрема, ігнорується ряд Конвенцій МОП. Де-факто уряд хоче де-юре знищити права працівників і втручатись в діяльність неугодних работодавців.

Читати далі

«Как Украина скрылась в тумане импичмента» Курт Волкер

Меня попросили перевести статью бывшего специального посланника по Украине Курта Волкера, опубликованную 28 января в журнале Foreign Policy. Статью Волкера я перевел. У меня к ней есть несколько претензий, которые я отметил в примечаниях в скобках. Волкер пытался представить ряд дел лучше, чем они есть или были на самом деле, представить политику администрации Трампа в лучшем свете. Он также пытался показать, что если бы не импичмент Трампа, то все было бы в американо-украинских отношениях прекрасно. Оценка Волкером Зеленского – это его оценка.

Читати далі

Договориться посередине не получается

Учитывая, что никакого мира долгожданного пока не наступило, договориться посередине как-то не выходит, и переговорный процесс в Минске чё-то не идёт, да и с разводом войск как-то затормозилось… И учитывая, что одновременно Россия возвращается в ПАСЕ, строит газопроводы и готовится к снятию санкций… Меня, в общем, начинает посещать подозрение, что Зеленский хочет войны. Чтобы нормальная войнушка была, как встарь, чтобы внуки помнили наш подвиг. А не вот это ваше непонятно что при барыге, когда безвиз, томос, экономический рост и инвестиции.

Читати далі

Смотреть смешно, рассказывать стыдно, слушать тошно

У меня сегодня был один разговор, и я сказала фразу, которую, наверное, сама долго вынашивала. Если они прекратят что-либо делать, вот совсем перестанут что-либо делать, ну пусть цветы к памятникам носят, то, может, за следующие 4 года они смогут вернуть все на тот уровень, как было до них. Я не знаю, как им не надоело обсираться на каждом шагу, мне уже надоело эти обсиры комментировать. Обосрались – обтекайте, не умеете обтекать – впитывайте. И прекратите любую деятельность! Клипы снимайте. Может, продержится как-то. А то ломаете людям жизни – добром это никогда не закончится.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 31.01.2020 (відео, звіти ОБСЄ, мапа)

31 січня 2020 р. збройні формування РФ 6 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. 30 січня збройні формування РФ 6 разів порушили режим припинення вогню. Вчора у результаті ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення. Втрати російсько-окупаційних військ протягом січня 2020 року склали: безповоротними – 27 осіб; пораненими та травмованими – 56 осіб; озброєння та військової техніки – 5 одиниць.

Читати далі

«Да, госсекретарь Помпео, американцам должно быть дело до Украины» Уильям Б. Тэйлор

26.01.2020 в газете Нью-Йорк Таймс была опубликована статья бывшего посла и совсем недавнего бывшего временного поверенного США в Украине Билла Тэйлора. Статья, по сути являющаяся открытым письмом, ответом госсекретарю Помпео, который спросил журналистку Национального Общественного Радио Мэри Луиз Келли «Вы что, считаете, что американцам есть дело до Украины?» Статья очень важна с моей точки зрения. Она отражает мнение настоящих американцев, патриотов своей страны, таких, каким является Билл Тэйлор. Я перевел статью полностью.

Читати далі

Немного про кетайское строительство, раз уж вы его так любите

Ну и про крепкую руку при борьбе с коррупией и все такое. Про политическую волю, так сказать. В 2008 году в Китае произошло Сычуаньское землетрясение. Число погибших школьников было аномально большим. Оказалось, что быстро построенные «сейсмоустойчивые» школы во время землетрясения массово складывались как карточные домики от первых же толчков, хороня под собой школьников и учителей. Не помогли расстрелы за коррупцию, не помог социализм с китайской спецификой, не помогла твердая рука, нихрена не помогло. Государственная помощь при спайке ушлого бизнеса и коррумпированных функционеров быстро построила говно из говна вместо школ. На картинке красиво, в отчетах зашибись, ВВП сверлит космос, а в реальной жизни тысячи погибших детей, которые как раз должны были выжить.

Читати далі

SHARP`s REVIEW – 31.01.2020

Гримчака звільнено з-під варти. Так й кортить сказати: “Прийде весна, саджати будемо”. Тих, хто сфабрикував справу Шеремета; тих, хто без доказів кидає людей у буцегарню; тих, хто виконує забаганки портнова; тих, хто повертає до влади чиновників Януковича. Закон бумерангу, зелені, ніхто не скасовував.

Читати далі

Вітаю в 1937 році!

За те, що “скоїв” майор Української Армії, тобто критичний вислів про Сталіна й заклик до нього покинути посаду, радянський суд дав би від 10 до 15 років у випадку відсутності поширення (допис у фейсбук з доступом “тільки я”). При поширенні (перепости допису в фейсбук) – від 25 років до “вищої міри соціального захисту”… А тут лише догана… Наші зелені гопники ще мають куди рости. А рядові зе-біли ще мають, що підтримувати.

Читати далі

Вова, не заїдайся з українцями

Основною метою гучних затримок у справі Шеремета було залякування активної опозиції. Логіка безпосередньо Зеленського і його оточення проста: вони прикручують гайки. Але спосіб, у який вони це роблять, зіграв дуже поганий жарт безпосередньо з паном Зеленським і його оточенням. Це спрацювало б – і спрацьовує – на росії. Це обкатана російська технологія боротьби з інакодумством всередині російської федерації. І це один із ключових моментів, який відрізняє Україну від північного сусіда. Тому що українці, на відміну від росіян, мають тривалу традицію руху опору в умовах тоталітарного режиму. Більше того, в українців є досвід перемоги у такій боротьбі.

Читати далі

Первый день Помпео, или Зачем он в Украине

Во избежание дополнительных проблем Помпео по очереди (сначала Пристайко, а потом Зеленскому) выразит «поддержку Украине в борьбе с российской агрессией», слегка пожурит за коррупцию, предостережёт зелёную власть от политических преследований (инфа – 100%) и улетит в Минск. Ну ещё мягко надавит на преЗЕдента в том плане, чтобы последний не вздумал взбрыкнуть и обмолвиться о давлении на него со стороны Трампа.

Читати далі

Фракція «ЄС» вимагає від Рахункової палати перевірити витрати з держбюджету на поїздку Зеленського в Оман

Останні соціологічні опитування довели, що українці не вірять у версію з «робочою» поїздкою до Оману. Тому суспільство справедливо прагне знати, скільки «слуга народу» прогуляв на елітному відпочинку в одному з найдорожчих готелів Оману. Завдяки залученню Рахункової палати, «Європейська Солідарність» розраховує встановити істинну ціну відпустки Зеленського в Омані та зможе вивести на чисту воду усі корупційні ризики саме цієї поїздки.

Читати далі

Петро Порошенко дав інтерв’ю європейському медіа EURACTIV (відео)

«Міжнародні санкції проти Росії як країни-агресора залишаються єдиним механізмом стримування Путіна від подальшої ескалації.  Є абсолютно чітка демонстрація: після відставки російський прем’єр-міністр Медведєв сказав,  що санкції ЄС, санкції проукраїнської коаліції є дуже болючими для Росії. Це – ціна, яку Росія платить за 14 000 вбитих українців:  понад 3000 українських військових та 11 000 українських цивільних», – нагадав Порошенко.

Читати далі