Хто зжер Біг Мак, або Економіка від профана

Після опублікованого індексу Біг Мака в лавах прихильників зеленого економічного дива захват! У нас найбільш недооцінена валюта в світі! Ура! Мила більшість. Коли наступного разу почнете чимось пишатися, будьте обережні. З продуктів складається не тільки Біг Мак і ваше священне Олів’є. Просто порожні місця можуть початися не тільки в голові президента. Але і в холодильнику. Хоча… На звільнене місце цілком можна поставити невеликий телевізор. Відчиняєш, а там порожньо… але весело!

Читати далі

Нація не збирається розумнішати

Наступні вибори не будуть нічим кращі за попередні. Кожні вибори в силу специфіки українських реалій тільки все більше і більше знищували і знищують самосвідомість нації та свідомість кожного громадянина, все більше опускали і опускають рівень політичної культури виборців, який і так відпочатку був невисокий. І на сьогодні ми маємо вкрай змаргалізоване, заполітизоване до абсурдного рівня суспільство, в якому повністю перемогла лівацько-босяцько-рабська національна ідея існування. А в головах населення в абсолютній більшості зформована викривлена, перевернута і хаотично-абсурдна модель суспільних відносин і розуміння балансу обов’язків/прав громадян.

Читати далі

Навіщо Нацгвардії розвідка?

Військова розвідка хоч у ЗСУ, хоч у НГУ має цілком конкретне призначення – дослідження армії противника. Питання – за якою армією шпигуватиме розвідка НГУ? Очевидно, за Збройними силами України. Не секрет, наразі не має Зеленський опозиції більш потужної ніж ветеранська спільнота. Не секрет, ветеранській спільноті сильно співчувають тісно зв’язані з нею діючі службовці ЗСУ. ЗСУ бісять розведення сил. Очевидно, на Банковій всерйоз бояться «заколоту генералів». І не безпідставно. Ніколи ще ЗСУ не були такою потужною силою, якою стали в останні 5 років. Монстр створений проти примарного «путчу військових» має всі шанси накинутися на самого Зеленського. І радіти тут нічому.

Читати далі

Вибірковий склероз МЗС чи неузгоджена брехня

Так буває, коли брешуть, не домовившись про те, як брехати. Секретар РНБО Данілов заявив учора чи позавчора, що заява посольства України в Ірані щодо виключення теракту як причини катастрофи літака – це було щось подібне до ситуації зі справою Бабченка. Тоді умисно запустили фейкову інформацію для благої цілі. Секретар РНБО стверджував, що саме влада з Києва доручила посольству розмістити некоректне повідомлення. Сьогодні міністр Пристайко на питання про цю заяву заявив, що це була помилкова дія самого посольства в екстремальних умовах. Насправді все було не так…

Читати далі

Скільки брехні, стільки і спростувань

У нинішньої влади схема дій відпрацьована до дрібниць. Зашквар – спростування. Потім спростування на спростування. Потім пояснення. Потім доворот і коригування. Пояснення пояснення. З тією кількістю брехні та зашкварів їм терміново потрібно створити Міністерство Спростувань, парламентську Комісію Спростувань і Державне Бюро Спростувань. І титулувати декого якось. Наприклад, Верховний… як же це буде… Спростар? Спростун? Спростуніст? Спростанець? Коротше, сп… прости, Господі, що маємо, те маємо. Бо це якийсь спростець…

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 17.01.2020

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Кремлевский пропагандист сомневается в “религии отрицания”».

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 17.01.2020 (звіти ОБСЄ, мапа)

17 січня 2020 р. збройні формування РФ 4 рази порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. 16 січня збройні формування РФ 12 разів порушили режим припинення вогню. Вчора у результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

Читати далі

Зради і перемоги тижня. 10 – 16 січня 2020 р.

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня. Розглянемо події 10 – 16 січня 2020 р. ЗРАДА У Голосіївському районі Києва

Читати далі