Блаженніший Святослав: «Маємо жити так, щоби нам було не все одно» (аудіо)

Маємо жити так, щоби нам було не все одно, якими ми є людьми, і не все одно, в якій країні живемо. Бо «все одно» – означає «мені байдуже». Таку позицію висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у ефірі радіо «Марія».

Читати далі

«Росія активно використовує церкву як інструмент на зовнішньому напрямку» – глава ПЦУ Епіфаній (фото, відео)

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній вважає, що потрібно змінювати всю календарну систему, яка діє зараз в церкві і каже, що загалом церква не проти. А про те, що потрібно, аби це сталося, про самоізоляцію патріарха Філарета, про тиск з боку РПЦ та про багато іншого він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода. Також він відповів на складні питання користувачів Фейсбуку.

Читати далі

Приходить час платити

Платити за свій недалекоглядний вибір президента і парламенту шанувальникам ЗЕ доводиться навіть швидше, ніж я думав. Процес уже йде – ми просто ще не помічаємо його в повній мірі. Якщо знайомі вам шанувальники ЗЕ ще вихваляють вовочку і ремствують, що «йому заважають», не переймайтеся. Скоро безробіття та борги постукають в їхні кишені також. І от коли вони заревуть, що «Вовка обіцяв не це», нагадайте їм, що «зате не барига і мародер».

Читати далі

Чекаємо на Путіна з хлібом-сіллю?..

Доктор Албан, який виступав в анексірованому Криму, приїхав поспівати в шоу Кварталу, яким в тому числі володіють глава СБУ Баканов і Президент України Зеленський. Користуючись ручним керуванням і положенням, яке дозволяє порушувати закон, притягли на корпоратив, типу який допоміг їм заробити трохи грошей. Епоха гідності закінчилась. It’s my life…

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 05.01.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

5 січня 2020 р. збройні формування РФ 2 рази порушили режим припинення вогню. Сьогодні в районі н.п. Хутір Вільний внаслідок наїзду на невідомий вибуховий пристрій стався підрив військового вантажного автомобіля, який здійснював заходи з логістичного забезпечення. В результаті вибуху один військовослужбовець загинув на місці, ще один отримав тяжкі поранення. 4 січня збройні формування РФ 4 рази порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої два військовослужбовця Об’єднаних сил отримали поранення.

Читати далі

Горіла відпустка, палала, або Бубочку #ВводятьвОману

Доїдаєте олів’є? Нудно гортаєте стрічку? А десь в далекому Омані сценаристи 95 Кварталу перевдягають бармена готелю в султана, а син Зеленського проводить переговори з аніматором щодо інвестицій в українську іканоміку. Чекаємо всебічно обуреного крику антикорупціонерів і «чесних» ЗМІ про Вову Оманського. Не буде? А чому ж раптом?

Читати далі

Рождество с патрульными

Традиция продолжается, патруль крут. А зная, какая за этими тремя словами на самом деле лежит титаническая работа всех ланок, от командования патруля и до полицейских, которые послезавтра будут катать детей на приусах в тридцати шести городах… короче, до встречи на “Різдві з копами”! 🙂 Описание развлечений, список городов, локаций и времени – в тексте на сайте.

Читати далі

Совпадение? Не думаю…

Попробуем разобраться в хрониках разведения и в потерях на линии фронта. Каждую неделю-две возле линий разведения гибнут люди от подрывов на взрывных устройствах прямо на своих позициях. Штаб ООС молчит в тряпочку. Еще немного, и потери от “самоподрывов” вокруг участков разведения перекроют потери от снайперов противника. На остальных участках фронта (Светлодарка, окраины Донецка, Мариупольская линия правее Гранитного) подрывов почему-то нет.

Читати далі

Зеленые стратегичные стратеги

“Законопроект №2598 про децентралізацію, автором якого є президент Володимир Зеленський, потрібен для посилення переговорної позиції у Мінську, а також, щоб досягнути компромісу з регіональними елітами під час боїв за найбільші міста. Припускаю, що після Нормандських переговорів даний документ став потрібним для посилення переговорної позиції і, можливо, його буде ухвалено тільки до першого читання включно»…” © Мы тут на полшишечки, в первом чтении. А потом сразу такие – нет! Наши позиции в Минске уже укрепились! Смотрите, как красиво стоят. Хоть на рояле играй…

Читати далі