Вітаю в 1937 році!

Тарас Чорновіл

Офіцеру відділу інформаційної протидії штабу Сухопутних військ винесли догану за критику Зеленського у Facebook. Відповідний документ підписав командувача Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сірський.

Примітно, що рішення командування щодо майора, який критично висловився про Зеленського, було прийнято на основі доносу, написаного сержантом ЗСУ.

«Офіцер відділу інформаційної протидії оперативного управління штабу Сухопутних військ ЗСУ 14 січня 2020 року опублікував на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомлення негативного характеру на адресу президента Володимира Зеленського, в якому висловив невдоволення результатами роботи президента на займаній посаді із закликом залишити займану посаду», – йдеться у догані.

Справа СБУ проти журналіста й блогера Пояркова з того ж року темних сталінських часів…

До відома:
Частина 10 Статті 58 Кримінального кодексу РСФСР з 1930-их, яку на зонах ще називали “за анекдот”, передбачала позбавлення волі на термін не менше 6 місяців, але без обмеження верхньої межі. Другий абзац даної частини передбачав за особливих обставин можливість застосувати “высшую меру социальной защиты — расстрел или объявление врагом трудящихся с конфискацией имущества…”

Звичайно відповідальність за насмішку чи не надто гостру критику якихось радянських номенклатурників встановлювалася в розмірі 5 років концтаборів. За те, що “скоїв” майор Української Армії, тобто критичний вислів про Сталіна й заклик до нього покинути посаду, суд дав би від 10 до 15 років у випадку відсутності поширення (допис у фейсбук з доступом “тільки я”). При поширенні (перепости допису в фейсбук) – від 25 років до “вищої міри соціального захисту”…

А тут лише догана… Наші зелені гопники ще мають куди рости. А рядові зе-біли ще мають, що підтримувати.