Викрито осіб, які можуть бути причетні до вбивства Аміни Окуєвої

Прокуратурою Київської області спільно з ГУ НП в Київській області затримано учасників злочинної організації, які можливо займались замовними вбивствами. На рахунку злочинців є ще два замовні вбивства, що вчинені у вересні 2016 року та у січні 2019 року, які також розкрито. На даний час слідчі дії тривають, здійснюються заходи щодо затримання всіх учасників злочинної організації та встановлення замовників.

Читати далі

Національний музей історії України у Другій світовій війні запускає унікальний проєкт

2020-й рік – 75-та річниця закінчення Другої світової війни. За радянськими нормативами цього ж таки року мав завершиться термін зберігання у військкоматах документів на загиблих. Що було б із ними далі, невідомо. Проте фахівці музею встигли зібрати й урятували унікальний документальний фонд, який нині налічує 10 тисяч архівних справ. А до того ж зробили його загальнодоступним, створивши електронну базу даних. Сайт допоможе відвідувачам установити долі зниклих безвісти родичів, знайти документи, пов’язані із загибеллю військовослужбовців, стане в пригоді дослідникам військової історії.

Читати далі

Україна створює вогнемет із прицільною дальністю пострілу до 1500 метрів

Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів у ініціативному порядку продовжує модернізацію лінійки реактивних піхотних вогнеметів. Створюють два нові зразки. Зокрема, штурмовий вогнемет РПВ-18 вагою до 8 кг (за рахунок модернізації та внесення конструкторських змін до РПВ-16) для застосування в умовах міста, а також вогнемет підвищеної дальності й могутності РПВ-20ПДМ (у габаритах РПВ-16) із прицільною дальністю пострілу до 1500 м, який оснастять значно потужнішим термобаричним пострілом.

Читати далі

До недавнего времени полочки из ДСП у меня не было

Это довольно странная книга. Она не совсем похожа на то, чего я ожидал. В ней нет молодецкой удали, нет героизации событий, нет приличествующего теме пафоса. Почти нет фирменного армейского юмора, нет бравады, нет попытки иронически переосмыслить в духе постмодерна. Я не могу оценивать точность изложения, и не вижу смысла рассуждать о достоинствах литературных. Эта книга меня немножко ранила, когда я её читал. Правда — она всегда делает немножко больно.

Читати далі

Проблему слабых решит естественный отбор

Зато с контрабандой у нас борются завзято, неутомимо и весьма эффективно. Если считать эффективным выстрел себе в ногу. Закончившиеся недавно запасы вакцин, оставшиеся в наследство от предыдущего Кабмина, очень вряд ли пополнятся в ближайшее время. Разве что у нас настолько случится мир с братушками, что из россии мы начнём напрямую покупать не только электричество. Так что в стране будет всё спокойно. Никаких эпидемий в ближайшее время.

Читати далі

«Любовь и голуби», или «Меньше знаешь – крепче спишь»

Смотрю афишу ближайших мероприятий на сценах театров. Один из спектаклей под названием “Любовь и голуби” вызывает любопытство. Так, это к нам снова “русским духом” повеяло? В аннотации кто-то наивно и радостно написал (пишу своими словами): “Если вы хотите вспомнить времена, когда люди не думали о политике, когда открывали двери и говорили друг с другом – смотрите…” А как счастливо можно жить сегодня, не зная ни о сбитом самолете МАУ, ни о закрывающихся школах, ни об уменьшающихся инвестициях, ни о предательстве и слабости власти…

Читати далі

«Синдром Зеленського»

“Синдром Зеленського” – несподівано виникле сильне почуття сліпого поклоніння абсолютно пустому і нікчемному суб’єкту, на якого людина, захворівша на такий синдром, навішує величезні очікування та надії, для яких немає абсолютно ніяких передумов. Причому сам суб’єкт такого поклоніння абсолютно не демонструє ніяких ресурсів для того, щоб ці надії міг здійснити, і що вміє творити чудеса. І мало того, ніколи за все своє життя їх не проявляв – ніде і ніяк. Але хворий на “Синдром Зеленського” продовжує сліпо вірити в те, що ідол сотворить чудо.

Читати далі

Ничего такого Зеленский иранцам не скажет

Потому что “Запад хочет нас поссорить” с союзником России Ираном, и этого допустить нельзя, и потому что, если Иран введет эмбарго на украинскую курятину, Косюк Зеленского с говном сожрет. Да и бюджет итак хрен собирается, нам не до войн. Так что цінність людського життя вища за будь-які політичні мотиви, ага. Еще раз соболезнования семьям погибших.

Читати далі

Дякую, Justin Trudeau, Ви – справжній президент України!

Людина, яка б хотіла покарати вбивць, не підтакувала б убивцям та їхнім версіям, бо її справа – розслідувати, знати правду (а не офіційну версію) і добитися покарання. Саме це озвучив Трюдо, який першим звинуватив Іран і який сказав, що не заспокоїться, поки не покарає.

Читати далі

Це не виступ. Це не звернення

Це типовий ролик в стилі передвиборчої кампанії. Навіть в ці трагічні для України та цілого світу дні Зеленський не спромігся, як це роблять всі глави держав світу, скликати прес-конференцію, відповісти на питання, що десятками накопичилися за ці дні. Відповідей немає. Як і немає чіткої аргументації. Як і немає окреслення боротьби за справедливість по збитому літаку. Є набір слів та обіцянок.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 12.01.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

12 січня 2020 р. збройні формування РФ 3 рази порушили режим припинення вогню. 11 січня збройні формування РФ 4 рази порушили режим припинення вогню. 11 та 12 січня у результаті ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було.

Читати далі

Хорошие новости о Зеленском

Зеленский не тиран. Тиран упивается властью, а наш президент не упивается, а наслаждается. Он жизнелюб и не будет сидеть по ночам, как Путин, строя планы порабощения Галактики. Владимиру тупо лень быть тираном. Власть его тяготит. Все эти совещания, переговоры, встречи, протокол – сначала это было забавно. Но теперь бесконечно скучно и не так интересно, как выпить на пляже шейк или ущипнуть кого-то за попку.

Читати далі

«Глухоніма» Європа не винна

У Путіна політичних та економічних союзників в Європі стає все більше. Але він усвідомлює, що без України імперію не відновити. Мета буде незмінною – демонтаж української державності. Україна ж волею свого народу і під полегшене зітхання “глухонімих” практично припинила жорсткий спротив тиску Кремля та стала на шлях “компромісів”, які вже призвели до втрати суб’єктності, а можуть закінчитися втратою суверенітету.

Читати далі

Новости из США. 3-11 января 2020 года

Доброго времени суток всем друзьям. Об основных событиях, находившихся в центре внимания в США в течение последней недели.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з танкістом Богданом Пантюшенком, який провів п’ять років у полоні (фото, відео)

Танкіст Богдан Пантюшенко, який провів п’ять років у полоні бойовиків, був одним із тих справжніх героїв, яких українські переговорники постійно вносили до списків на обмін, але бойовики їх постійно викреслювали. Коли Порошенко подякував йому за героїзм, Богдан відповів: «Я – не герой, я – звичайний хлопець, який захищав свою країну». Минулого року Петро Порошенко зробив все для придбання квартир двом нашим спецпризначенцям з Кропивницького. Сьогодні він придбав квартиру ще одній чудовій молодій родині Пантюшенків.

Читати далі

А тем временем…

Путин в Москве на совместной с Меркель пресс-конференции потребовал бессрочного особого статуса для ОРДЛО. Фрау в это время задумчиво кивала. «Порошенко был гвоздём в ботинке Путина, Зеленский стал его ортопедической стелькой». Фрау, в принципе, неплохой человек, но кто станет считаться с ортопедической стелькой в ботинке Пу?

Читати далі