Лютые новости – 28.09.2019

В Дании не могут назвать точных сроков решения вопросов по строительству трубопровода “Северный поток-2” в пределах ее исключительной экономической зоны. А тем временем в компании “Нафтогаз” отметили, что Украина уже в течение 1400 дней не поставляет голубое топливо для своих нужд из Московии, поэтому весь объем импортируемого газа поступает исключительно из ЕС.

Читати далі

Ціна за наївність і інфантилізм

Турборежим в зовнішній політиці загрожує непередбачуваними наслідками для країни. Турборежим із відведенням військ навіть страшно собі уявити… Тим часом 80% українців підтримують це повне дилетантство. Й продовжують жити в телевізорі, а не в реальному турбулентному світі.

Читати далі

ZelenGate. Хроника 27.09.2019

Новости из США. Пятница, очень краткая сводка. Новостей очень много, они несутся бурным потоком. Напишу о них подробнее в субботу вечером по американскому времени.

Читати далі

Сумнівне досягнення (добірка карикатур)

Добірка непогано окреслює поточне ставлення до Зе-дипломатії й України по її результатах. Зрештою, швидше і веселіше передивитися добірку карикатур, ніж читати американську аналітику в кострубатих перекладах. 😉 Видно, що ставлення до України відносно поблажливе. В основному глузують з самого Трампа (і трохи менше з Байдена). Якщо Зе не втне ще чогось, можна вважати, що ми відносно благополучно відбулися. Хоча, боюся, наступник Трампа нам це ще пригадає – хто б їм не став. Для політиків ми тепер токсичні.

Читати далі

«Ми йому були небайдужі…»

Курт Волкер на посаді спецпредставника став не лише щирим другом та послідовним захисником України, але й ледь не найкращим фахівцем у наших справах. Мав глибоке та об’ємне розуміння нашої складної ситуації. Тепер в правлячих колах США друзів у нас не лишилося. Відповідно, для решти світу вже нема кому пояснювати, що в нас відбувається. Дякуємо, пане Волкере, за те, що Ви зробили для України.

Читати далі

Данилюк пішов. Данилюка пішли. Данилюка послали…

І ще десятки варіантів причин відставки Олександра Данилюка з посади секретаря РНБО. Найбільш правдоподібна, як на мене, така. Після того, як Данилюк з’їздив в ООС, він перехрестився та сказав: «Піду в монастир!», це не для слабонєрвних! Хай краще Пастор цим РНБО керує! Він віруючий, він зможе. А я піду шукати укріплення у вірі поки що. Амінь». І ніколи не вірте тим, хто скаже, що Коломойський прибрав Данилюка. Це зовсім не правдоподібна версія.

Читати далі

З далеких мандрів повернувшись…

Я понад півтора місяці не влазив у тонкощі української політики, не читав новин, не відкривав інтернет-видань, не мав доступу до пошти, навіть до фейсбука не заглядав. Зараз активно заковтую пропущену інформацію. І, на жаль, не маю підстав для одкровень та здивувань. Усе аж надто прогнозовано. Пара перших роздумів за свіжими спостереженнями. Вони не веселі. Далі буду дещо розвивати, щось конкретизувати. Там уже треба буде уважніше придивлятися до деталей.

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 28.09.2019

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Прокремлевские СМИ читают роман «1984»: дезинформация — это правда».

Читати далі