«Ми йому були небайдужі…»

Петро Порошенко

Тривожна новина з Вашингтона – у відставку подав Курт Волкер, спеціальний представник США по Україні.

Його внесок у зміцнення нашого стратегічного партнерства зі США важко переоцінити. Як важко переоцінити і його твердість та стратегічне бачення протидії російській агресії.

З Куртом нам всім в Україні почувалося впевненіше – і за мирне врегулювання, і за прогрес на шляху реформ, і за роль США.

Ти встановив високий стандарт довіри і ефективної взаємодії з українською владою, який не просто буде перевершити будь-якому наступнику.

Щиро тобі вдячний, Курте, за роки плідної взаємодії та віру в Україну!


Курт Волкер – це перша не політична, а саме реальна втрата.

Ми йому були небайдужі – це дуже рідко трапляється в політиці.

Дуже дякую, Курте.

Дуже шкода. Це тільки початок.


Tetyana Kohanovska

А це – сумна новина для України. Без жодних “але”, просто паршиво.

Курт Волкер на посаді спецпредставника став не лише щирим другом та послідовним захисником України, але й ледь не найкращим фахівцем у наших справах. Мав глибоке та об’ємне розуміння нашої складної ситуації.

Звісно, цього можна було очікувати – зрештою, жоден з розумних і послідовних яструбів не зміг утриматися в трамповому колі. А з іншого боку, українського, теж відбулися докорінні зміни. Втім, думаю, Зе зі своєю “дипломатією” таки прискорив прикрий розвиток подій.

Ну що ж, вітаю, тепер в правлячих колах США друзів у нас не лишилося. Відповідно, для решти світу вже нема кому пояснювати, що в нас відбувається. Ми тепер сам на сам з агресором. Зробили це разом, ага.

Думаю, слід подякувати пану Волкеру за те, що він зробив для України.

Автор