Химеры обитателей Банковой

Персонажи вымышленные, любые совпадения случайны. Глубокий вечер. Спальня. Золоченые купидоны, постельное белье с тиграми, балдахин, фумигатор. На огромной кровати в беспокойном сне мечется Ленка в шелковой пижамке и с бигудёй на челочке. Ей снится страшный сон. Один и тот же, всё время, с весны. Ленка мечется, иногда тонко вскрикивает, отрывая от ужина комара, который плевать хотел на фумигатор и чины… Володе тоже не спится. Его мучает изжога, снова и снова напоминая о необходимости сменить шаурмяушную…

Читати далі

Нова політична зе-фішечка

Тепер узеленських носяться зі свіжою ідеєю: «укласти багатосторонню угоду за участю провідних світових лідерів, яка гарантує мир». Щось типу чергового Будапештського меморандуму, таку собі «окончатєльную бумажку», яку сам путін буде виконувати. Кількість і солідність підписантів папірця в очах обивателя має забезпечити «мір». І це є нічим іншим, як черговим ординсько-блатним розводняком. Кідаловом по-їхньому.

Читати далі

Мої п’ять копійок про клімат

Я не є кліматологом в прямому розумінні цього слова. Так, я прочитав купку нових досліджень в поважних журналах, однак не досліджував глобальний клімат самостійно. Мої дослідження стосуються виключно мікроклімату. Зараз мікрокліматичні дослідження для нас обов’язкова умова вивчення екосистем. Так, ми можемо потрапити в катастрофу. Що робити? Задача номер один – вірний діагноз. Нам потрібне незаангажоване, не споганене популізмом і науковим булінгом всебічне дослідження. Наука, як і гроші, любить тишу.

Читати далі

Как Ринат Леонидович поссорил Дубинского и Лещенко

Недавно парламент проголосовал законопроект об импорте электроэнергии из Беларуси и РФ в Украину. Там что во время голосования были веселые картинки (ряд депутатов СН голосование похерили), что после, когда в титанической схватке схлестнулись два анатомических образования — говорящая жопа Коломойского Дубинский и неприкаянная бородатая вульва Лещенко. Эскуземуа за натурализм повествования, нда-с…

Читати далі

ZelenGate (повний переклад телефонної розмови Трамп–Зеленський)

От даремно, виявляється, ви, злі порохоботи, на Зе-півшостого бочку котили за те, що він повсякчас Пуйлу телефонує. На прикладі з Трампом весь світ побачив, чого варті дзвінки Зеленського. І як він по телефону може людині поробити. Просто Пуйло не така легка здобич, як Дональд, його одним дзвінком не відправиш у політичний нокаут, тут треба довго працювати, щоби поробка якісною та дієвою вийшла.

Читати далі

Верховний Суд: ухвалення законопроєкту №1008 негативно вплине на доступ громадян до правосуддя

Прийняття законопроєкту у другому читанні потрібно відтермінувати для врахування всіх зауважень і пропозицій, обговорення Комісією з питань правової реформи та отримання висновків міжнародних організацій на відповідність його європейським стандартам незалежності судової влади. Окремо Пленум ВС висловив застереження щодо положень законопроєкту, які передбачають можливість відкриття дисциплінарного провадження стосовно судді на підставі анонімного звернення, вказавши на те, що такий порядок може використовуватися як інструмент тиску на суддів.

Читати далі

Месть Браудера

Немного из историй европейской антикоррупции. 31 июля 2018 года прокуратура Эстонии возбудила дело против эстонского отделения Danske Bank. Произошло это после заявления Вильяма Браудера (приговорен заочно к восьми годам заключения в РФ по делу Магнитского). Браудер прямо указал на 26 сотрудников эстонского отделения банка, включая главу отделения Айвара Рехе, и обвинил их в том, что они мыли российские (и не только) бабки. С 16 по 19 сентября 2019 Эстонию посещает делегация Росфинмониторинга. Утром 23 сентября 2019 года Айвар Рехе вышел из своего дома погулять и не вернулся назад. После двух суток поисков по всему городу Айвара Рехе нашли в собственном саду. Мертвым.

Читати далі

Чого чекати від «одного з найвизначніших лідерів сучасного світу» в ООН?

Виникають великі сумніви, що Зеленський спробує витнути щось надзвичайне та не прописане у сценарію. По-перше, імпровізація – зовсім не його жанр, а по-друге, він, судячи з інтерв’ю, яке Зе дав «Голосу Америки», не зовсім второпав, де знаходиться та що хоче від дядька Дональда. Зеленський плутає слова, берега та півкулі, отже всю ніч по черзі Андрій та Богдан будуть натаскувати ВАЗа та вчити говорити за сценарієм.

Читати далі

Історія обрала нас

Звичка ненавидіти справді гідних керманичів і міняти їх на «гарних хлопців» українцям була притаманна завжди. Достатньо було лідерові схибити або здійснити непопулярні кроки, як товариство починало шукати когось кращого. Часто – «гарного хлопця». І це не проблема минулого. Ми зараз, у наш час, хвалимося недовірою до лідерів – у ній ми бачимо запоруку проти диктатури. Та як то кажуть, що в малих дозах – ліки, у значних – отрута. Почасти – смертельна. Вороги знають цю нашу властивість і дивовижно нею користуються.

Читати далі

Тактика борьбы с российской пропагандой

Несмотря на все усилия, российская пропаганда остается весьма эффективным орудием информационной войны — гораздо более эффективным, чем её советская предшественница.

Читати далі