Credo quia absurdum / Вірую, бо абсурдно

От я вірю, що можна підняти економіку на 40%, відремонтувати усі дороги і побороти контрабанду. Навіть не потрібно чекати п’ять років. Можна усе це зробити до грудня. Та що там до грудня, до кінця вересня. Як? “Надо просто перестать писать”. Ви помітили, як зникла корупція та беззаконня в Україні? Її не стало в наших реєстрових масмедіа. Г+Г вже розповідає про сходження на вкраїнську землю раю небесного.

Читати далі

Не будет никакого потом

Зачастили посты, в которых красиво и обтекаемо написано, что надо сейчас сосредоточиться на экономике, это и есть ключ к победе. Ага, вот как разбогатеем, так сразу начнем воевать. Как жирок нарастим, так сразу. Знаете, «потом» не будет. Харьковские соглашения, если кто забыл, они же тоже подавались под соусом скидки на газ и заботы исключительно про животик и кармашек среднестатистического. Кто ж подвох от России ждал тогда, правда? Ну, кроме самой России, которая уже тогда готовилась завоевывать Украину. Но как-то вот забылось. Так что очень скоро можно ждать более продвинутого тезиса – заботиться об экономике и благосостоянии населения Украины проще в сотрудничестве с Россией.

Читати далі

Про помилки Іловайської операції, рішення Хомчака і обіцянки Путіна. Велике інтерв’ю Віктора Муженка (відео)

Начальником Генерального штабу ЗСУ під час Іловайської операції, як і наступні п’ять років, був Віктор Муженко. Журналісти спеціального проекту Радіо Свобода «Донбас.Реалії» зустрілися з генералом, щоб дізнатися його думку щодо подій серпня 2014 року. Чому тоді вирішили проводити парад в Києві? Якими були альтернативні шляхи виходу українського угруповання військ із оточення? Ексклюзивне інтерв’ю про переговори з російським Генштабом, обіцянки Путіна і, зокрема, про те, як зараз оцінює свої дії Муженко.

Читати далі

Когда-нибудь о нем напишут книги…

Виктор Муженко Указом президента уволен в запас. Ну никто же из вас не имел иллюзий на счет его дальнейшей службы? Кем? Где? Муженко как немое напоминание Хомчаку о событиях лета 14 года? Не смешно. Муженко – фигура, которая останется фигурой независимо от места работы. И сейчас ему развязали руки. На Муженко нет рычагов влияния и давления, кроме армейских. А просто запрессовать НГШ, чью деятельность очень высоко оценивают все НАТОвские старшие офицеры, не получится. Он для них – реальный авторитет. Его будут защищать. Военные. Попытаться давить через деньги или бизнес не получится. Муженко – нищеброд. Он живет на зарплату. За ним нет коррупционных следов.

Читати далі

Держава в смартфоні, або «Ні, синку, це – фантастика»

Сижу, слушаю прессуху Зе и нового Премьера по поводу планов на будущее. Честно говоря, не будучи экономистом, я не могу оценить реалистичность всех этих 40% за 5 лет, но зато, будучи айтишником, я могу оценить перспективы держави в смартфоні. Реалистичный срок выполнения задачи – 2022-2023 годы, не раньше. В реальности – лет 8, то есть к 2027-му. Какая, к хренам, держава с смартфоне в следующем году? Идите проспитесь, фантасты хреновы.

Читати далі

Країну закрито на деструкцію

Ніхто не ідеалізує 5 попередніх років, але вони мали головне – сталу тенденцію ПРО УКРАЇНУ. Із набитими гулями, сварками, скандалами, успіхами і провалами, але про Україну. Зараз про Україну більше не йдеться. Ані у Вашингтоні, ані в Брюсселі, ані в Парижі, ані в Берліні… Але найгірше – на Банковій теж не про Україну. І попри те – тиша. Або гірше – інфантильні просторікування «в уряді багато гарних людей, треба побачити, що вони робитимуть». Капець, якщо це говорять мислячі, то яка каша в головах немислячих?

Читати далі

Внутрішній Чорнобиль, або «Реактор Україна»

Я бродив по селах зони відчуження, які розчинилися в часі та лісі. Я ходив по джунглях, в які перетворилося місто-привид Прип’ять. Я дивувався, наскільки схожі результати дає війна і людська дурість. Я з подивом відчував паралелі та розумів, що приїхав в зону відчуження з місця з дуже-дуже схожим завтра. І слухав свій «внутрішній Чорнобиль». Я відчуваю, що в нашій країні зараз дуже схожий час. Ми – поки не зона. Ми поки – те місце, де квапливо споруджують з рук геть погано спроектований реактор. Під оплески більшості, яка не знає, що таке ядерні процеси. Але спраглі швидкого благоденства.

Читати далі

Куда плывем, команда дорогая?

Плыл себе корабль, на котором пассажиры и часть команды плоскоземельщики. Ну это люди, которые пытаются с аргументами доказывать, что Земля плоская, как на самом деле-то и есть. И вот плоскоземельщики выбрали себе капитаном на судне своего парня. Не то чтобы он прямо говорил во время кампании по выбору капитана, что он верил в Плоскую Землю, но он знатный балагур был и много чего говорил. Разного.

Читати далі

Цугцванг, або Міна-жабка скасування депутатської недоторканності

Підігріте роками політиками суспільство бачить в рішенні про позбавлення імунітету парламентарів наближення їх до народу або можливість притягнення їх до відповідальності за вчинення злочинів. Втім, вирішили рубати Гордіїв вузол сокирою, а не розв’язати проблему, зберігаючи баланс. Європейські практики все ж передбачають переважно обмежений імунітет, а не повну його відсутність. Щодо Венеційської комісії, то вона зазначила, що “в політичній системі з вразливою демократією, такою як в Україні, повне скасування недоторканності може бути небезпечним для функціонування та автономії парламенту”.

Читати далі

Виступи Петра Порошенка та Ірини Геращенко на засіданні парламенту 03.09.2019 р. (фото, відео)

«Фракція «ЄС» проголосувала за законопроект про скасування депутатської недоторканності. Це законопроект, яким я пишаюся, і який був внесений саме мною, п’ятим президентом України. Водночас, ми будемо дуже уважно розглядати інші законопроекти, які у нас викликають сумніви, і я б наполегливо радив не прискорювати цей процес. Дайте можливість депутатам спільно сформувати єдину позицію», – сказав Порошенко.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з головою Міжнародної спостережної місії Світового Конгресу Українців (фото, відео)

«Перші законодавчі ініціативи викликають занепокоєння і в частині порушення захисту конституційних прав і свобод громадян, і в частині відходу від тих демократичних напрацювань, які були зроблені за п’ять років, і в одноосібному підпорядкуванні силових і антикорупційних органів, руйнації незалежності прокуратури, позиції щодо скасування судової реформи. Безумовно, що в даному випадку ми маємо точно захистити і продовжити рух до європейської моделі, а не повертатися до візантійської кремлівської моделі авторитарної влади», – сказав лідер «Європейської Солідарності».

Читати далі

Всегда ли нужно придерживаться правил и процедур?

Нефьодов, в общем-то, верно все сказал. Если все и всех менять по конкурсам и процедурам, то лет через 5 мы получим результаты, а там и выборы уже опять. При всей моей большой любви в ЗЕкоманде, я хочу отметить, что в системе, где чудовищно и неоправданно раздута бюрократия, законы состоят из дырок и лазеек для своих пацанов, а журналистика мертва, проведение любого конкурса заканчивается Гизо Углавой. Это не оправдывает подход “своим – все, чужим – закон”, но если б я был султан, я б тоже на детородном органе вращал эти ваши нормы и процедуры, если бы хотел что-то реально поменять.

Читати далі