Фінансова безпека: як захистити бізнес від безпідставного втручання силовиків – Ніна Южаніна для «Mind»

Наприкінці серпня у Верховній Раді було зареєстровано два законопроєкти, які передбачають створення нового правоохоронного органу для боротьби з економічними злочинами. Проєктами пропонується створити Національне бюро фінансової безпеки (НБФБ) та Бюро фінансових розслідувань (БФР). Попри численні дискусії про необхідність нового правоохоронного органу в цій сфері, поки не прийнято жодну концепцію. Натомість у команді президента Зеленського вже анонсувались плани щодо демілітаризації Державної податкової служби. Про те, як пропонуються захищати інтереси бізнесу і одночасно боротись із економічними злочинами, що можуть стати наслідком нечесної діяльності бізнесу, розповіла Mind народний депутат України Ніна Южаніна.

Читати далі

Микола Княжицький: «Слуги народу» планують позбавити український кінематограф дотацій з бюджету

Представники монобільшості планують позбавити виробника українського кіно можливості отримувати відшкодування кваліфікаційних витрат, тобто компенсацій з державного бюджету, і надати таку можливість іноземним виробникам. Представники «ЄС» подали альтернативний законопроект з метою захисту українського кінематографа. Але правляча партія більшістю в комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики ухвалила рішення про необхідність підтримати проект закону, що захищає іноземні компанії замість українських.

Читати далі

Обмін може бути різним. Все має свою ціну

Звільнення. Це завжди надзвичайно важкий переговорний процес. Й коли треба витягти наших, завжди потрібен компроміс, де головна червона лінія – це інтереси держави. Все це дуже непросто. Важко. Неоднозначно. Тепер треба витягти інших. До перемоги – довго і важко. Потребує консолідації та єдності. Ворог в Кремлі. Це аксіома. Й боротися треба не лише з РФ, а за суб‘єктність України в світі.

Читати далі

Что нас ожидает с понедельника

Нам надо стать реалистами. В условиях олигархического правления, установленного в Украине “мудрым народом” по итогом выборов и слегка прикрытого квартальными фишечками и приколами, победа в этой войне на наших условиях, к чему мы так стремились с Президентом Порошенко, невозможна. Мы можем или проиграть, или сохранить статус-кво. Из двух зол надо выбирать меньшее. Положа руку на сердце, считаю, что замораживание конфликта на нынешнем уровне до лучших времён есть сейчас наилучшим исходом. В этом случае мы не впускаем на нашу территорию чуму сепаратизма и антиукраинства, продолжаем путь в НАТО и ЕС, имеем возможность привести к власти более патриотические и адекватные силы на следующих выборах, возможно, сохраняем международную антироссийскую коалицию и санкции. Выбор сложный, перспективы неочевидные, но если не это, то улица. И тогда…

Читати далі

Виходьте на обмін! З речами…

А взагалі-то схема з видачею Мордору «на обмін» громадян України – це п’ять. Ну ладно, зараз це були покидьки, по більшості яких в старі часи плакала б мотузка. Але сам прецедент чудовий. Уяви, завтра всяких хортів і незгодних – тебе, мене… та хоч пана Яроша з візиткою, закривають за якоюсь «підозрою». І ось сидимо ми з тобою в камері, і тут входить група правозахисників в формі і виводять тебе з речами на вихід. І везуть в аеропорт. Тому що росія, мать її, вирішила тебе обміняти. Ти, звичайно, кричиш про громадянство і те, що там тобі кранти. Але там, в телевізорі, вже свято. І розмови про «будь-яку ціну». І родичі, яких вже везуть в аеропорт.

Читати далі

Горд жить с тобой в одной стране, брат

Я хочу сказать тебе спасибо. Ты выдержал. Ты не дал заднюю, не признал себя виноватым, не писал жалоб и признаний, не верил, не боялся и не просил. Я не знаю, как бы я поступил на твоём месте, но я восхищаюсь тобой, братан, как восхищаюсь всеми нашими пацанами, что находились или находятся в плену. Тебе сейчас скажут, что тебя освободили, потому что власть постаралась. Это всё фигня. О тебе помнили тысячи людей – и они не давали забыть властям. И знаешь, что? Ты ни черта за это не должен.

Читати далі

Разом із продажем свободи втратили і свободу, і хліб

Вчора епоха відкотилась взагалі назад: Буратіно визнав Керченську протоку російською. Під радість, що Буратіно знову утер носа Пєті і зробив те, що Пєті не вдавалося, Буратіно зобов’язався, що моряки будуть являтися на виклики російських слідчих. Тобто Буратіно дав Росії підпис української офіційної особи, що ми визнаємо її право судити нас за проходження в наших же територіальних водах. Наступним кроком Росія виставить претензії, щоб ми платили їй за проходження наших вантажів на сотні мільярдів.

Читати далі

Учитесь…

Много еще тех, кто считает, что «государство должно», «люди работали на государство», «доживете до пенсии узнаете» и т.д. Эй, люди, на кого вы работали? На какое государство? У нас что рабовладельческий строй? Нет, каждый выбирал себе профессию по душе, по умениям, с желанием в том числе и заработать денег. Но если Вы платили налоги с «минималки», а теперь рассчитываете на то, что государство будет вам платить «достойную пенсию» – это бред. Если Вы не понимаете почему, тогда берите в руки калькулятор и считайте.

Читати далі

Сегодня прапор передвинулся на Запад

Хутор Вольный (2км) и Золотое-4 (4км) завтра станут серой зоной. Уже сегодня. Это, красивые мои, когда украинские военные заберут манатки и уйдут. И даже не в том дело, что кто-то умер, когда эти поселки отбивали. То фигня, их же никто по именам не знал и на футболки не клеил. Дело в том, что послезавтра туда придут орки. Вы ликуете возвращению на родину 35-ти человек. И самое прикольное, причин для радости у вас не убудет никогда. Х*йло себе заложников новых наловит, а у нас есть полмиллиона хреновых граждан в Марике, поселков вокруг тоже дохрена. Меняться можно до всирачки.

Читати далі

Між Сціллою і Харібдою: дилеми обміну з колишньою імперією

Чи розуміємо ми, що наступного разу нас просто можуть не захотіти захищати?  Або не обмежаться захистом, а просто візьмуть усе під свій контроль? Тобто у найкращому разі провокується справжній путч. Або ще — тепер добре видно, що краще сепара застрелити, ніж тягнути його на свій бік. Не боїтеся сплеску насилля з переходом у “війну всіх проти всіх”? Що це таке — спитайте старожилів з Західної України, які пам’ятають польсько-українське протистояння. Такою може бути ціна бажання “просто закінчити війну”.

Читати далі