Тидищ. Білі пальта, як ви там?

Як по крапельці суспільству вливають ін’єкції капітуляції? Оцініть екзекуцію. Там адвоката регіоналів і сепарів замом Богдана намалювали. Тут Кулєба маякнув світові, що Україна в НАТО – шоб да, так нєт. Там для відновлення довіри за столом переговорів і деокупації Донбасу готові говорити про виведення американських інструкторів з території України. Здєсь передали привіт підприємцям новими правилами… Гірше не буде, ні. Улибаємся і машем…

Читати далі

Удобная штука эти анонимные сообщения

Очень важный, очень неотложный «проект Закону про внесення змін до Закону України “Про запобігання корупції” щодо викривачів корупції». В этом законопроекте предусматривается, что граждане теперь могут писать анонимные доносы на коррупционеров всяких. Очень живо представляю себе эти звонки в полицию, прокуратуру, НАБУ и САП. «Товарищ… товарищ… вы знаете, мой сосед не платит налоги!» Особую прелесть этому законопроекту придаёт то, что никакой ответственности доносчик (ну, будем называть вещи своими именами) не несёт. Ну, не найдена ответственность в этом законопроекте — даже за заведомо ложное сообщение. Можно быть анонимом. Можно лгать. Можно всё что угодно делать, и тебе ничего за это не будет.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з тимчасово повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором (фото)

Співрозмовники зазначили важливість звільнення українських заручників Кремля. Водночас, таке звільнення не є підставою для того, щоб вести мову про перспективи пом’якшення чи зняття санкцій. Петро Порошенко наголосив, що санкції проти Росії з боку міжнародної спільноти були введені за порушення територіальної цілісності України та невиконання Мінських домовленостей. У ході зустрічі, сторони також обговорили питання забезпечення енергетичної незалежності держави та спільної протидії будівництву «Північного потоку-2».

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся зі звільненими моряками (фото, відео)

Звільнений моряк Андрій Оприско зазначив, що перебуваючи у російському полоні, моряки не втрачали впевненості у тому, що їх буде звільнено. «Як то кажуть: тіло в тюрмі, а дух був вільний. Тому ми знали, що нас дома чекають. Ми знали, що ми праві, що ми правильно вчинили. І всі хлопці як один вирішили продовжувати службу. Ми переможемо», – зазначив Андрій Оприско. Також звільнений з російського полону моряк Андрій Ейдер планує одружитись найближчим часом і запросив Петра Порошенка на своє весілля.

Читати далі

Крах Второй Республики

Хороших сценариев с понями и радугой, я не вижу. Глядя на какой-то заоблачный инфантилизм населения постсовка, я неуклонно прихожу к одной и той же печальной мысли: всем нам нужен невероятно глубокий и тяжелый кризис для того, чтобы люди вынули голову из жопы. Например, полная утрата государственности как таковой. Иллюзия вечности и несокрушимости государства – опасная штука, и, похоже, история намерена преподать всем нам хороший урок. Не то чтоб я жаждал его получить, но все к тому идет, и, боюсь, избежать порки в этот раз не выйдет.

Читати далі

Беня лезет через все щели

А вы говорите, украинское государство неповоротливое. Только вчера президент встретился с Коломойским, а уже сегодня полиция пришла с обысками в государственный ПриватБанк. Могут работать, когда хотят. Защита бизнеса по-украински. Государство как может пытается защитить украинского предпринимателя от судебного произвола в Лондоне и США.

Читати далі

ФОПи та обіцянки Зеленського

Життя фізособ-підприємців-спрощенців відтепер стане неймовірно цікавим. Без заперечень – їхнє життя відтепер розділиться на ДО присяги ЗЕпутангів і після неї. Чим радують ці законопроекти ФОПів?

Читати далі

«Зробимо їх разом» – це був заклик не до вас, а про вас

Зеленський поборов олігарха Коломойського. Тепер Коломойський більше не олігарх. Він просто бізнесмен. Вуаля! Викусі алігархія! Хаха! Ось як легко цих олігархів бороти. Не те що Порошен ваш 5 років соплі жував. Президент (якого він піарив на своєму каналі), голова його Офісу (кандидатуру якого Коломойський вгадав ще до того, як про неї оголосили) і Премьєр-Міністр (кандидатуру якого Коломойский теж вгадав за місяць до призначення), короче, вся влада зустрічається з єдиним “бізнесменом”.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з Володимиром Балухом і Романом Сущенком (фото, відео)

«Я найбільше сподіваюся, що цим нашим поверненням справжній процес тільки почався. Єдине, чого ми ніколи не хотіли і не хочемо – це щоб за наше звільнення Україна заплатила своїми національними інтересами. Це найбільше побоювання наше. Пересторога у всьому цьому процесі», – наголосив Володимир Балух. «І насправді всі хлопці це розуміють», – додав він.

Читати далі

Лютые новости – 11.09.2019

Во вторник делегация НАК “Нафтогаз Украины” выступила перед государствами-членами НАТО в рамках заседания Комиссии Украина-НАТО. То есть в штаб-квартире НАТО в комиссии “Украина-НАТО” Украину представлял не МИД, ни МОУ, а “Нафтогаз”. В НАТО Коболев, а не Гончарук на самокате. Раньше на газовых переговорах всегда присутствовал Климкин. А в случае визита в штаб-квартиру НАТО обязательно было МО. Коболев теперь – спец по иностранным делам и военный специалист? Или единственный оставшийся топ-чиновник в Украине, с которым можно иметь дело.

Читати далі

Мы снова начали играться в прагматизм?

Украина уже это проходила в 2008 году, году упущенных возможностей. Тогда говорили про прагматизм, про необходимость учитывать точку зрения наших соседей (да, это про Россию), про многовекторность и разнонаправленность. Это закончилось тем, что нас попытались оккупировать.

Читати далі

Від замирення до втрати влади

Україна – не Росія. Кривавих драм у нас не люблять. Проте досвід відправки своїх президентів до Ростова українці уже мають. Не варто гратися з армією.

Читати далі