Ціна за наївність і інфантилізм

Ірина Геращенко

Турборежим в зовнішній політиці загрожує непередбачуваними наслідками для країни.

Турборежим із відведенням військ навіть боюся собі уявити…

Тим часом 80% українців підтримують це повне дилетантство. Й продовжують жити в телевізорі, а не в реальному турбулентному світі.

Ціна за наївність і інфантилізм буде дуже високою.


Валерій Прозапас

Мені останнім часом дорікають відсутністю оптимізму, але я просто констатую факт свідомої призупинки процесу державотворення поколінням сучасників.

А такі шанси не надаються часто, згадайте – ще на початку року ми на повному серйозі говорили про заявку до ЄС в 2024 і про ПДЧ, а тепер соромимось читати про себе в європейській пресі та спостерігаємо становлення кривого поліцейського режиму.

Як казав хтось з великих бісмарків: “Хто замість ідентичності обирає дешеві тарифи – не отримує ні тарифів, ні ідентичності”, тому розплата за нехтування фундаментальними засадами нації неминуча, і добре буде, якщо візьмуть лише грошима.

Оптимізм же полягає в тому, що ми не останні українці в історії, та до ганьби встигли все-таки явити свою гідність, а це лишає шанси нащадкам на справжню державність, без слуґ і ґідрантів.

Ну і ми ще поборемося, звісно, в цьому хаосі зради і збитих орієнтирів, “боги вимагають битися завжди, а йомсвікінги ще живі” 🙂

Автор