«Перемир’я від Зеленського» – влада продовжує занижувати наші втрати на Донбасі

Місія України Організації з безпеки та співробітництва в Європі під час Форуму безпекового співробітництва заявила, що станом на 22 листопада 2021 року, з початку дії додаткових заходів щодо припинення вогню від 27 липня 2020 року через обстріли російських збройних формувань померли щонайменше 66 українських захисників, ще 275 військових дістали поранення.

Насправді, на Донбасі за цей період загинуло на 20 військових більше – не менше 86, тому незрозуміло для чого команда Зеленського занижує цю цифру. Маніпуляція зрозуміла – називається цифра загиблих від обстрілів, але не вказується, що ще значна частина солдатів загинула від мін, при тому часто мінування відбувається дистанційно.

Влітку 2020 року кілька солдатів загинуло внаслідок пожеж – вони рахуються як небойові втрати. Так, 13 серпня від підриву на міні автомобіля загинув Сергій Похович («Сєдой»), 5-6 вересня загинули Віталій Грицишин, Володимир Хоменко, Руслан Волков, які підірвались на мінах під час гасіння пожежі. Це не можна довести, але серед військових є думка, що пожежі, які одночасно виникли у кількох місцях у 2020 році, – навмисний підпал, здійснений бойовиками з попереднім замінуванням території. Всі ці підриви на мінах списані при Зеленському на небойові втрати, щоб не псували статистику «перемир’я».

Небойовими втратами вважається загибель трьох десантників біля Новолуганського 13 лютого 2021 року на мінах, розкладених у шаховому порядку (Олександр Войтенко, Вячеслав Олексієнко, Дмитро Мироненко). За результатами загибелі розпочато кримінальне провадження за «службову недбалість» в.о. начальника інженерної служби військової частини капітана Ярослава Татарина, бо нібито через те, що він не попередив десантників, вони потрапили на власні міни. Тільки проблема в тому, що міни там були протитанкові, досвідчені десантники це знали і ніколи б не потрапили в таку ситуацію (один з загиблих О.Войтенко – колишній альфівець); крім того, ці міни там були давно, але вибух відбувся саме 13 лютого. Як стверджують військові експерти, найбільш ймовірним є те, що російська ДРГ перезамінувала протитанкове мінне загородження край дороги, аби воно спрацювало й на людей, або це було дистанційне мінування. Цю версію ДБР навіть не розглядало.

За об’єктивними підрахунками, за час «всеосяжного перемир’я» у 2020 році загинули не менше 10 українських військових, у 2021 році – 78, а всього за час президентства Зеленського на Донбасі вже загинуло більше 200 українських воїнів.

Варто відзначити, що Зеленський своєю брехнею вводить в оману іноземні держави щодо ситуації на Донбасі. І це стосується не лише применшення кількості загиблих на Донбасі. З 30 жовтня 2021 року ми були свідками того, як Офіс Президента, РНБО, Міноборони більше тижня вперто не реагували, а потім навіть заперечували концентрацію російських військ на українському кордоні. У той час як США, Британія сигналізували про цю ситуацію на всіх міжнародних майданчиках. Для чого це робить команда Зеленського, можна лише здогадуватись – команда Зеленського вперто не хоче, щоб виборці згадували, як він два з половиною роки тому обіцяв легко зупинити війну на Донбасі і «вирішити» питання з Росією.

Джерело

Автор