СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 08.11.2021

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

Рада Безпеки ООН закликала усі протиборчі сторони в Ефіопії до негайного припинення вогню та акцентувала увагу на наслідках конфлікту для стабільності не тільки  в Ефіопії, а й усьому регіоні Східної Африки.

Ісламська Республіка Афганістан

В Афганістані вбили активістку та викладачку економіки Фрозан Сафі, яка займалася  захистом прав жінок. У русі «Талібан» заявили, що вже  затримали двох підозрюваних у вбивстві чотирьох  правозахисниць у місті Мазарі-Шаріф на півночі країни.

Турецька Республіка

Турецька артилерія знищила трьох терористів РКК у районі Хафтанін на півночі Іраку.

Республіка Ірак

У Багдаді за допомогою замінованого безпілотного летального апарату  вчинено замах на прем’єр-міністра Іраку Мустафу аль-Казимі. Постраждали десять співробітників служби охорони прем’єр-міністра та завдано матеріальних збитків резиденції глави уряду. Сам прем’єр-міністр не постраждав.

Республіка Камерун

На півночі Камеруну в селі Черіпуті двоє людей вбито та четверо дістали поранення під час нападу терористів угруповання «Бокохарам». До району направлено армійський підрозділ для переслідування злочинців.

Федеративна Республіка Сомалі

Військовослужбовці національної армії Сомалі знищили двох бойовиків угруповання «Аш-Шабаб» і вилучили зброю   в одному з населених пунктів регіону Нижня Шабелле на півдні Сомалі.

Джерело

Автор