Зради і перемоги тижня. 30 квітня – 6 травня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 30 квітня – 6 травня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Центральна виборча комісія встановила відсутність правових підстав для реєстрації Василя Вірастюка народним депутатом по 87 округу (Івано-Франківська область). Раніше Велика Палата Верховного суду ухвалила постанову, якою визнала протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів в окрузі №87.

❌Тиск на підприємства вітчизняного оборонно-промислового комплексу та преференції іноземним виробникам підривають обороноздатність України. Зовнішні постачання озброєнь та військової техніки становлять великі ризики, пов’язані, зокрема, із затримкою або відсутністю тих чи інших озброєнь.

❌На автодорозі Н-17 Львів-Луцьк обвалився міст. Інцидент стався біля села Гайок, яке знаходиться в Кам’янка-Бузькому районі Львівської області.

❌Уряд ускладнює механізм отримання субсидій для оплати ЖКГ. Тепер для призначення субсидій будуть враховувати обсяги заощаджень та поїздки за кордон.

❌В Києво-Печерській Лаврі парафіяни масово порушували карантинні обмеження під час того, як прийшли освятити свої великодні кошики.

❌Сукупні статки ста найбагатших українців у 2021 році становлять 44,5 млрд доларів. За останній рік вони збільшилися на 42% (на 13,1 млрд доларів). Майже утричі побагатшав Ринат Ахметов. У 2020 р. вперше з 2015 р. в Україні відмічено падіння ВВП.

❌У Вінниці загорівся офісний центр, на місці спостерігається масштабна пожежа. Загинула одна людина. До боротьби з вогнем від ДСНС було залучено 60 осіб особового складу та 13 одиниць спецтехніки.

👍ПЕРЕМОГА

✅Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід підозрюваному у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненко. Його відпустили під цілодобовий домашній арешт.

✅В Україні вже більше 130 осіб були щеплені другою дозою вакцини від коронавірусу. Україна домовилася про ще один контракт із Pfizer. Буде доставлено ще 10 млн доз вакцини. В Україну прибула друга партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва компанії Sinovac. Розмір партії становить 500 тисяч доз препарату.

✅”Національний корпус” разом з іншими організаціями провів в Одесі марш захисників на честь річниці подій 2 травня 2014 року, коли активісти дали відсіч спробам створити Одеську народну республіку.

✅Президенти Польщі Анджей Дуда та України Володимир Зеленський підписали спільну декларацію про підтримку Варшавою європейських прагнень Києва. Йдеться про європейську перспективу для України.

✅У Києві через суд скасовали незаконну реєстрацію права користування земельною ділянкою вартістю понад 24 млн гривень. Вона належить Національного музею народної архітектури та побуту України (“Пирогово”).

✅В Україні в “червоній” зоні карантину через коронавірус залишається тільки Сумська область. З “червоної” зони вивели Запорізьку та Полтавську області.

✅Президент Володимир Зеленський провів зустріч з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Глава держави заявив, що 2021 рік буде фундаментальним у відносинах України та США.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор