Гібрид юного Лукашенка з пізнім Брежнєвим

Валерій Прозапас

Ну і невтішний підсумок зустрічі Держсекретаря з нашим найвеличнішим – той в очі Блінкену та Нуланд розповів, що до його президенства ніяких реформ не було.

А те, що 5 років до “кінця епохи” реформами в Україні якраз опікувалася команда на чолі з Байденом, до якої входили сьогоднішні представники президента США, цьому мега-дипломату було невідомо.

Тобто “чувак” знову зіграв Голобородька, але вже не перед капловухим електоратом, а перед зубрами світової політики, які прекрасно знають, що було до 2019, і що коїться зараз. Зокрема з ” Нафтогазом”, про який Зеленський замість відповіді на питання ВВС щось промукав як корова в руках Савченко.

“Він сказав, що ти хріново працював, Джо”, – скаже Блінкен Байдену.
“Краще старайся, а то він тебе звільнить через стадіон або посадить через на 100% свого прокурора”, – додасть Нуланд.

У нас гібрид йуного Лукашенка з пізнім Брежнєвим, підтримуваний частиною упоротого населення, шановні співгромадяни, і це сьогодні на власні очі побачили американці.

Та всі давно побачили, тільки народу наче повилазило.
Ну, ще 500 днів, з Богом.


Ірина Геращенко

Ще деталі візиту Блінкена і американської делегації.

Подейкують, що спочатку планувалася лише зустріч спікера ВР, керівників фракцій із заступником Держсекретаря пані Вікторією Нуланд. Й в останню хвилину було прийнято рішення, що до зустрічі доєднається і Держсекретар. Це не лише значно підвищило статус і значення дискусії. Це – чіткий сигнал Банковій щодо важливості парламенту як незалежної інституції у формуванні державної політики.

Банкова і досі роздратована цією зустріччю, де лідери фракцій демонстрували унікальну єдність в питаннях захисту територіальної цілісності та суверенітету. Офіс і слуги рефлексують на архівне фото, вираховують, скільки високі гості згадали реформи часів П, скільки – часів Зе .

Замість зосередитися на головному: єднати країну навколо зовнішніх і внутрішніх загроз, перестати ділити на свій- чужий. Продовжити реформи, розпочаті нашою командою.

Є таке поняття – наступність влади! Нехай воно з’явиться в Україні в позитивному контексті, в питанні продовження всього доброго і правильного для країни.

Зеленський залишається єдиним президентом, який повністю ігнорує парламент, не зустрічається з депутатами (навіть своєї фракції), з міжнародними парламентськими делегаціями (в ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО) , не має діалогу з політичними партіями і громадянським суспільством. Хоч Блінкен своїм прикладом показав важливість такого діалогу.

Ось над чим сьогодні треба зосередитися Банковій, в переддень 30-річчя української Незалежності.