СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 07.05.2021

Ісламська Республіка Афганістан

Бойовики руху «Талібан» здійснили збройний напад на два військових поста в провінції Газні. Внаслідок теракту загинули шість співробітників сил безпеки.

Голова Комітету начальників штабів ЗС США генерал М. Міллі заявив, що виведення американських військ з Афганістану здійснюється за планом, і вони залишать країну до вересня.

Глави МЗС країн G7 за підсумками зустрічі в Лондоні ухвалили спільну заяву, у якій закликали сторони афганського конфлікту відновити участь у політичному врегулюванні як єдиному шляху досягнення миру в Афганістані.

Турецька Республіка

6 травня у чотирьох провінціях Туреччини почався 15-й етап антитерористичної операції Eren, спрямованої на повне усунення загрози тероризму усередині країни.

Мальдівська Республіка

6 травня  спікер парламенту, колишній президент країни М. Нашід, постраждав від вибуху біля власного будинку. Також було поранено іноземного туриста.

Сирійська Арабська Республіка

ООН направила 67 вантажівок з гуманітарною допомогою до міста Ідліб на північному заході Сирії. Фури з гуманітарним вантажем пройшли на сирійську територію через КПП «Джільвегезу» у районі Рейханли турецької провінції Хатай. Гуманітарна допомога буде розподілена між незаможними сім’ями в місті Ідліб і його околицях.

Джерело