«Європейська Солідарність» не підтримує призначення на посаду міністра енергетики кандидата, якого пов’язують із народним депутатом Деркачем

Як відомо, Уряд США офіційно визнав Деркача агентом Кремля і запровадив проти нього санкції за втручання у вибори.

«Безумовно, дуже важливо призначити керівника Міністерства енергетики. Але дуже сумно, коли замість того, щоб проти Деркача вводити санкції, як це зробили США, його представників призначали міністром енергетики», – зазначив під час погоджувальної ради п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко.

У партії вважають, що Зеленський вирішив цим кадровим призначенням розрахуватися за оприлюднення фальшивих «плівок Байдена-Порошенка». Крім того, у «Європейській Солідарності» зазначили, що попри обіцянки влада продовжує підвищувати тарифи на енергоносії.

Джерело

 

Команда Зеленського ставить українську енергетику під контроль оточення Андрія Деркача, визнаного ЦРУ і Мінфіном США «російським агентом»

Як можна судити з останніх ініціатив «Слуги народу», команда Зеленського не лише не вжила заходів щодо кримінального переслідування Андрія Деркача, проти якого Мінфін США ввів санкції як проти російського агента, а й планує віддати Деркачу контроль над всією українською енергетикою.

«Слуга народу» в авральному порядку просуває на міністра енергетики Германа Галущенка. Протягом останніх 15 років він був юристом Деркача у «Енергоатомі», а сьогодні є віце-президентом «Енергоатому». Нагадаємо, що за часів топ-менеджменту з Г. Галущенком у його складі «Енергоатом» показав за 2020 рік збиток у 4,8 млрд. грн.

Галущенка і у попередні роки звинувачували у тому, що за його юридичної «підтримки» Енергоатом виплачував різним російським аферистам по 28 млн. доларів.

Але проблема не стільки в Герману Галущенку, його ділових здібностях, скільки у стосунках України з США. Саме США зіграли ключову роль у відведенні російських військ від українських кордонів 23 квітня 2021 року. Тепер же виявляється, що ключова бюджетоутворююча українська галузь – енергетика – буде під контролем російського агента, який, до того ж, безпосередньо вів підривну роботу проти чинного президента США Джо Байдена.

23 вересня 2020 року, впливове видання Washington Post оприлюднило інформацію про те, що існує секретний звіт (доповідь) ЦРУ – CIA Worldwide Intelligence Review. Як стверджувало видання, документ містить аналіз діяльності українського депутата Андрія Деркача з розповсюдження очорнюючої ​​інформації про Байдена в США через лобістів, Конгрес, ЗМІ та контакти з діячами, близькими до президента.

Діяльність Деркача прямо пов’язується з  «операціями впливу Росії, спрямованими на приниження екс-віцепрезидента США, підтримку президента США та розпалювання суспільної ворожнечі перед виборами в США в листопаді». У звіті ЦРУ вказується, що, «ймовірно», «президент Володимир Путін та найвищі російські чиновники знають і, можливо, керують» цими операціями. Тобто, Деркач, згідно зі звітом ЦРУ, є російським агентом, через якого реалізується російська дезінформація.

Ще перед тим, 10 вересня, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Деркача, стверджуючи, що він «був активним російським агентом більш десяти років, підтримуючи тісні зв’язки з російськими спецслужбами». Міністр фінансів Стівен Мнучін 10 вересня заявив, що «Деркач і інші російські агенти використовують маніпуляції і обман для спроби вплинути на вибори в США та інших регіонах світу».

Санкції Мінфіну США були введені не лише проти персонально Деркача, а й проти таких «дрібних» пішаків з його оточення як Антона Симоненка, Андрія Теліженка, Петра Журавля. Санкції ввели проти 4 сайтів – зливних бачків Деркача «Ера-Медіа», Only News, NabuLeaks та «Скептик».

Майданчиком діяльності А. Деркача у впливі на американські вибори є Україна. Саме на прес-конференціях в Україні А. Деркач оприлюднював нібито розмови Байдена з Президентом України П. Порошенком. І на цих прес-конференціях ціллю компрометації був не лише Байден, а й П. Порошенко.

Здавалося б авторитет розвідки США, ЦРУ, ФБР, Мінфіну США ні у кого не викликає сумніву. І якщо вони когось називають російським агентом, то це дуже серйозне звинувачення. Але чомусь в Україні, яка сьогодні веде війну з Росією, А. Деркач, ідентифікований ЦРУ, ФСБ, Мінфіном США як російський агент, спокійно веде свою депутатську діяльність. Жодних кримінальних проваджень, жодних подань Генпрокурору у зв’язку з розслідуванням діяльності А. Деркача. Між тим, на пам’ятній травневій прес-конференції 2020 року Зеленський якось дуже швидко ідентифікував оприлюднену Деркачем нібито розмову П. Порошенка і Джо Байдена як державну зраду і дуже швидко було за цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Зеленський має чітко усвідомлювати, що призначення міністром енергетики людини, близької до російського агента А. Деркача – це не лише ризик національної безпеки, це відверто ворожий хід щодо Сполучених Штатів Америки і президента Байдена. На сьогодні США продемонстрували, що вони єдині змогли вжити дієвих заходів проти агресора, який стояв на кордонах України.

Джерело