Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 12.02.2020 (звіти ОБСЄ, мапа)

12 лютого 2020 р. збройні формування РФ 2 рази порушили режим припинення вогню. 11 лютого збройні формування РФ 5 разів порушили режим припинення вогню. Вчора та сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було. У зв’язку з несприятливими погодними умовами за межами КПВВ “Мар’їнка” на тимчасово окупованій території утворилася нерозчищена від снігу ділянка дороги. Це призводить до обмеженого функціонування цього контрольного пункту.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з послом Литви Марюсом Януконісом (фото)

Сторони обмінялися думками щодо більш ефективної протидії триваючій агресії Росії проти України, а також консолідації міжнародної єдності і солідарності з Україною для забезпечення деокупації Донбасу та Криму. Було відзначено важливість зміцнення міжнародного режиму санкцій проти Росії. Висловлено занепокоєння у зв’язку з небезпечною тенденцією повернення України до часів політично вмотивованих переслідувань, що може поставити під сумнів досягнутий Україною прогрес за попередні п’ять років.

Читати далі

Порохомания. Часть 2

Как же они его боятся. Вот вроде ж выборы выиграли. Большинству в голову насрали. Или там уже так и было? Ну, не важно.
Казалось бы, чего метаться? Но нет. Дрожат, нервничают. Тратят ресурс на борьбу с человеком, которого сами же называют проигравшим. Врут себе? Да. Только это враньё не помогает. Страх сильнее. Все поняли о ком речь? Кого боятся? Кто боится? Уверена, что не перепутаете 🙂

Читати далі

Ватний чорт замість просто чорта

Людину з під крила Коломойського замінили на відвертого реалізатора російського сценарію. Потерпілого Зеленського, як баранця, ведуть до хвилини Х, коли він буде відверто російським, коли ресурси Коломойського почнуть по квадратах валити в бік Банкової. Єрмак – це напрям на закручування гайок, вибори за алгоритмом Кремля восени, замороження інтеграції на Захід. Що робити Громадянам? Відкрито вливатися в підтримку проєвропейських партій, відкинути ідеалізм і вимоги “подайте нам рожевих єдинорогів”, майбутня коаліція проукраїнських сил має народитися ДО виборів. Ну і виходити на акції – вас кличуть не дарма. Сьогодні вже настав час, “коли вони прийдуть за мною, нікому буде заступитися”.

Читати далі

Про дороги и диджитализацию

80% денег будет на строительство новых и капремонт дорог. Хорошо. Но почему 80%, а не 70% или 90%? Почему 4000 км дорог госзначения, а не меньше или больше, а что с городскими дорогами, а что с областными и внутрирайонными? Если понимать диджитализацию как рисование нескольких красных отрезков на уже готовую OpenMap, то, конечно, все сделано. Особенно, если все красные участки вокруг Днепра и Кривого Рога. Под победные реляции про стройку века мы, особенно в провинции, останемся без дорог…

Читати далі

Дамо воду в Крим – можемо забути про Крим у складі України

Напередодні 6-х роковин анексії Криму будь-які заяви про обмін Криму на Донбас, води в обмін на посмішку Кремля чи міфічне посилення наших позицій звучать особливо блюзнірськи. Загравання з Кремлем тільки віддаляють нашу перемогу. Вода в обмін на вивід російських військ і окупаційної влади з Криму – це єдино можлива формула. Українська вода разом з поверненням України в Крим – ось єдино можливий сценарій. Все інше – зрада і реванш. До влади прийшли люди без принципів, без досвіду, без стратегічного бачення, без гальм.

Читати далі

Це навіть гірше ніж цензура – це невдала на неї пародія

Законопроект про дезінформацію від Бородянського — та сама історія, коли люди спочатку роблять фігню, а потім соромляться відступати. У претензіях до нього об‘єдналися усі, праві й ліві, “журналістська спільнота” та блогери, що не сіли б на одному гектарі. Цей законопроект просто йде проти часу. Це антисучасно. В сучасному світі навпаки стерлася грань між читачем та медіа. Зникла окрема “каста” журналістів – зникла буквально в нас на очах. І так, це породило безліч проблем. Але це відбулося. Фарш не провертається назад.

Читати далі

Під стінами ДБР відбулася акція на підтримку Софії Федини (фото, відео)

Народного депутата Софію Федину викликали до ДБР для вручення їй підозри «у погрозі вбивством щодо Президента України». В акції беруть участь народні депутати, громадські активісти, представники ГО «Солідарні молодь». «Там може прилетіти». Можете кожного з нас притягувати до відповідальності». Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» оголосили про початок флешмобу і повторили слова «Там може прилетіти», через які порушене кримінальне провадження проти Федини, а президент Зеленський визнаний потерпілим.

Читати далі

Петро Порошенко візьме участь в Мюнхенській безпековій конференції

14-16 лютого на запрошення організаторів п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко візьме участь у Мюнхенській безпековій конференції. Під час обговорення проблематики регіональної безпеки та у ході двосторонніх зустрічей Петро Порошенко планує порушити питання невиконання РФ Мінських домовленостей, наголосити на необхідності зміцнення проукраїнської міжнародної коаліції та посиленні санкційного режиму щодо Росії у відповідь на триваючу агресію проти України.

Читати далі

О бедной госслужбе замолвите слово

Наш главсамокатчик анонсировал сокращение в 2020 году госаппарата на 10%. Надо думать, у многочисленных представителей целевого электората, которым много лет вкладывали в пустые головы нехитрую мысль, что во всех их бедах виноваты жирующие чинуши, инициатива должна вызвать если не восторг, то уж точно сплошное одобрение и рост подозрительно быстро подуставших рейтингов. Если уж мы хотим, чтобы госслужба хоть худо-бедно функционировала, то хуже реформаторских сокращений тут разве только кампании борьбы с корррррррупцыей. А для лучшего функционирования госслужбы в Украине ее будет достаточно сократить всего лишь на один «Квартал-95».

Читати далі

Петро Порошенко: «Найжахливіша ніч у моєму житті»

12 лютого – річниця Мінських угод. П’ять років тому очільники чотирьох держав поставили підписи під документом, що складався з 13 пунктів і мав стати запорукою виконання вересневої Мінської угоди та створити передумови для відновлення миру на Донбасі. П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у статті для видання «Українська правда» поділився спогадами про обставини цієї зустрічі, про драматичні переговори, які завершились підписанням Мінських угод і про значення документу для мирного процесу.

Читати далі

Инвестняня для Жеваго на 2,5 миллиарда

Интересно, зачем инвесторам “няни”, когда в суде можно купить ЛЮБОЕ решение. Интересно, какой инвестор придет в Украину, если государство не может защитить объекты, которые критически важны для национальной безопасности.

Читати далі