Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 20.02.2020 (фото, відео, звіт ОБСЄ, мапа)

20 лютого 2020 р. збройні формування РФ 8 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. Сьогодні відбулося повернення з тимчасово окупованої території тіла військовослужбовця ЗСУ, який загинув у бою 18 лютого. Наразі триває підготовка до транспортування тіла воїна до місця поховання та проведення ритуалу вшанування полеглого українського Героя. 19 лютого збройні формування РФ 11 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних отримав поранення.

Читати далі

Пандемія знелюднення

Найнебезпечнішим під час епідемії є дух скаженої зляканої мавпи, яка живе в кожному із нас. Страх, ненависть і безумство вб’ють більше ніж вірус. Ви боїтесь китайців? А європейців, де є не лише хворі, а й померлі, не боїтеся? За стіною не сховаєшся. Є дві стратегії виживання в екстремальних ситуаціях – егоїстичне взаємопоборення і альтруїстична взаємодопомога. Вгадайте, за якої стратегії жертв більше? Що робити? Найголовніше залишатися людьми. Якщо ми будемо активні та взаємопомічні, то число жертв знизиться в рази. Якщо ні, то й жаліти нікого… Гидко… Нема людей, нема нації…

Читати далі

Прощавай, розум…

Як показує реальність, щоб розігнати в країні тупий хайп на рівному місці вже навіть російських ІПСО не треба. Істеричити – шо дурню з гори котитися. А тепер уявіть, якщо буде РЕАЛЬНА загроза? Або реальна епідемія будь-якої недуги, або масоване вторгнення московитів… Уявили масштаби емоційної катастрофи? Мародерство і “піду по трупах” вб’ють країну миттєво. Хіба треба дивуватися, що люди не чують аргументів, не бачать доказів і прикладів, обламуються, але вірять тим, хто яскравіше триндить? Так а за що загинула Небесна Сотня? Де гідність? А за що загинули ті, хто захищали країну і захищають зараз? ЗА ЦЕ?

Читати далі

Петро Порошенко вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні (фото, відео)

«6 років пройшло з того часу, як перемогли Гідність і Свобода. Ми завжди маємо пам’ятати, яку високу ціну заплачено за цю перемогу. Ми маємо зробити все, щоб така висока ціна була заплачена не дарма. Бо зараз піднімають голову сили реваншу. Вони намагаються переписати історію. Ми це точно не дамо зробити, бо з нами український народ. І ми зупинимо реванш силою нашої єдності. Бо з нами правда. З нами наша віра і Господь Бог. І з нами точно буде перемога», – Петро Порошенко.

Читати далі

Шоста річниця Майдану

Сьогодні, 20 лютого, весь день присвячений пам’яті Небесної Сотні. Заходів буде багато. Але на головний захід о 19:00 на Майдані мають прийти всі. Це той самий момент, та сама подія, і пам’ять про тих самих людей, з яких все починалося. Починалося для тих, для кого Україна стала понад усе. Без пафосу. Дуже просто і реально. Там потрібен саме ти. Як частина загальної пам’яті. Як частина загальної сили. Тому що ще нічого не закінчилося. Бо якщо нас намагаються розтягнути по кутах, саме час знову збиратися разом.

Читати далі