Під стінами ДБР відбулася акція на підтримку Софії Федини (фото, відео)

 

Ми не боїмося і влада Зеленського має про це знати – під стінами ДБР відбулася акція на підтримку Софії Федини

«Ми не боїмося, і влада Зеленського має про це знати», – заявила народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар під час акції на підтримку Софії Федини, яка відбувається під стінами офісу Державного бюро розслідувань. Як відомо, народного депутата Софію Федину викликали до ДБР для вручення їй підозри «у погрозі вбивством щодо Президента України». В акції беруть участь народні депутати, громадські активісти, представники ГО «Солідарні молодь».

«Це перший випадок, коли депутата намагаються притягнути до відповідальності без голосування Ради, без жодних погоджень. І ви бачите, за що», – зазначила Вікторія Сюмар.

«Знаєте за що? За три слова – «там може прилетіти». Там справді може прилетіти, там справді рвуться гранати, там справді гинуть люди і там справді небезпечно», – наголосила Сюмар.

«Ми тут для того, щоб показати – ми не боїмося і не будемо боятися. Ми скажемо цю фразу Володимиру Зеленському і всій його владі, всій його вертикалі – ми не боїмося», – заявила депутат.

«Війна з Росією не закінчилась. І я закликаю Зеленського і владу боротися з ворогом, з Росією, а не боротися з патріотами, волонтерами і тими, хто захищає Україну на лінії фронту», – заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

«В історію можна увійти, а можна вляпатися. І мімікрувати під «руський мир», мавпувати прийоми, які використовує Путін для того, аби тримати свій народ у покорі в Україні не пройдуть. Саме тому ми тут, саме тому закликаємо владу схаменутися», – зазначив народний депутат Ростислав Павленко.

«Там може прилетіти». Можете кожного з нас притягувати до відповідальності», – додала Вікторія Сюмар. Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» оголосили про початок флешмобу і повторили слова «Там може прилетіти», через які порушене кримінальне провадження проти Федини, а президент Зеленський визнаний потерпілим.

Джерело

 

Володимир Ар’єв під час акції на підтримку Софії Федини: Україна обрала президентом боягуза

Політичні переслідування захисників України, волонтерів і патріотів, які організовує влада, є неприпустимими. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв під будівлею ДБР під час акції на підтримку Софії Федини.

«Попри те, що нам зараз намагаються сказати про мирні ініціативи, про «подивитися в очі Путіну» і знайти там любов в очах маніяка, зараз гине українських захисників більше, ніж раніше. Там прилітає щодня. А те, що сьогодні відбувається, це ще одне свідчення – для чого робилося зняття депутатської недоторканності. Вся фракція «Європейської Солідарності» підтримала зняття депутатської недоторканності. Але ми попереджали, що буде велика спокуса використати це для того, щоб переслідувати за висловлювання», – сказав Ар’єв.

Він зазначив, що після зняття депутатської недоторканності відбувається переслідування депутата «Європейської Солідарності» Софії Федини за висловлювання думки.

«Тому я ще раз говорю – ми будемо боротися за те, щоб слово було вільне. Ми будемо його відстоювати на всіх рівнях, і в Україні, і за кордоном. Ми будемо звертатися до всіх міжнародних організацій для того, щоб зберегти найголовніше, чого досягла Україна – свободу слова.  Ми будемо боротися проти політичних переслідувань. Тому що зараз відбувається суд проти Антоненка, зараз намагаються вручити підозру народному депутату Софії Федині. І в той саме час Андрій Портнов відкрито погрожує і волонтерам, і майданівцям, і всім патріотам України», – зазначив депутат.

Він нагадав, що  колишні працівники спецпідрозділу «Беркут» після обміну повертаються в Київ і намагаються через своїх адвокатів довести, що Революція Гідності була «державним переворотом».

«А генеральний прокурор говорить, що ми їх залишимо на волі. Головне, щоб вони в суд ходили. Тобто справа про так званих підозрюваних у вбивстві Шеремета, яка розсипається сьогодні просто на очах, – їх прокуратура вимагає тримати за гратами, а беркутам, які розстрілювали Майдан, дозволяє вільно гуляти Києвом», –  додав парламентар.

Ар’єв вважає, що сьогодні необхідно об’єднати всі патріотичні політичні сили для того, щоб відстояти незалежну Україну

«Ми маємо об’єднати сьогодні всі прогресивні політичні сили, громадян, активістів, всіх, хто боровся за Україну, починаючи з 2013-го року і не припинив це робити і надалі, для того, щоб відстояти і свободу, і Україну, і європейський вектор України,  щоб побороти «русский мир» раз і назавжди. Тому що сьогодні ця подія – це приклад «русского мира», а не українського прагнення»,- наголосив депутат.

Він також зазначив, що Зеленський боїться волонтерів і військових, які захищали Україну.

«Верховний потерпілий – це і є вся відповідь на те, що влада і зокрема президент Зеленський боїться тих, кому суспільство довіряє – волонтерів, добробатів, військових. Тих, хто захищає сьогодні Україну і тих, хто допомагає військовим її захищати. На жаль, Україна обрала президентом боягуза. Я вважаю, що у нас є шанс йому допомогти не боятися, бо інакше цей страх призведе до розвалу країни. Цей страх призведе до поразки у війні, тому що коли ти ідеш проти сильного і добре озброєного супротивника, то ти маєш стояти на ногах твердо, а не заглядати в очі, шукаючи там бажання припинити війну. Не можна домовлятися з маніяком. Все це закінчиться погано», – вважає Володимир Ар’єв.

Джерело

 

Софія Федина: «Потерпілий» головнокомандувач, який злякався розмови двох жінок, – це сором для України і загроза національній безпеці

 

Президент Зеленський, який фігурує потерпілим у кримінальному провадженні за висловлювання ветерана війни проти російської агресії на Донбасі Марусі Звіробій та волонтерки, народного депутата з фракції «Європейська Солідарність» Софії Федини, – це сором для українців. Про це Софія Федина заявила під стінами ДБР, де відбулася акція на їх підтримку проти політичних репресій.

«Мені боляче і соромно, що у нас не просто «потерпевший» Зеленський, а що у нас «потерпілий» головнокомандувач, який злякався розмови двох жінок. «Потерпілий головнокомандувач» – ви осягаєте увесь маразм цієї ситуації?! Якщо потерпілий головнокомандувач боїться розмови двох невідомих йому жінок, то як він збирається захищати Україну і як він збирається протидіяти московському вторгненню і вбивству громадян України?», – наголосила Софія Федина.

«Він каже, що йому страшно, бо він злякався і вважає наші з Марусею слова погрозою. Слова, «а знаєш – там стріляють, а знаєш, там розриваються гранати. А знаєш, там люди на межі своїх нервів і небезпечно їздити на передову в білій чи голубій сорочечці». Так у мене питання, чи він знає – що таке страшно? Страшно, коли кожного дня вмирають десятки українців, десятки тисяч українців від голоду. Страшно, це коли в тебе забирають останню картоплину, розтоптавши її ногами, за три колоски розстрілюють і страшно, коли НКВДсти металевими прутами протикають землянки – шукаючи чи там раптом немає людей, які можуть вижити і розказати про голодомор. Так винищили мою родину, але ж ні – «95 кварталу» ржачно, тому що «Сеньйор голодомор», – нагадала Софія Федина про блюзнірські жарти Зеленського.

«Страшно – це коли накриває «Градами». Це коли Авдіївка, промка, Ілловайськ, Дебальцево, коли твоїм друзям відрубують руки, бо там тризуб, коли виколюють очі, бо ти українець і не хочеш віддавати свою землю», – вважає Федина.

«Наш головнокомандувач чотири рази ухилився від служби в армії. Він не розуміє, що таке страшно», – нагадала Софія Федина. Вона зазначила, що її переслідують через виступ на захист волонтерів, добровольців, які захищають Україну від російської агресії, і проти відведення українських військ з нашої землі. «Сьогодні вручають підозру не мені – сьогодні вручають підозру кожному, хто має сміливість захищати українську державу», – застерегла Софія Федина.

Джерело

 

Софія Федина під ДБР: Доки не будуть розслідувані «плівки Труби», доти ця установа не може вважатися правоохоронною

Державне бюро розслідувань проводить кримінальні переслідування за свободу думки та свободу висловлювань, які прямо гарантовані Конституцією України.

Про це заявила депутат фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина під час акції проти політичних переслідувань біля Державного бюро розслідувань.

«Мені інкримінують погрози президенту словами: «а знаєш, там бувають обстріли»; «а знаєш, там розриваються гранати»; «бездумно їздити на передову в білій чи голубій сорочечці». Ви всі знаєте, що мої слова це правда. Це навіть на погроза, не попередження і не застереження. Це є реальність», – сказала депутат.

Вона додала: «І будь-хто, хто був хоча б один день на передовій знає, що це реальність. А за реальність не карають».

Софія Федина вкотре нагадала, що стаття 34 Конституції України гарантує громадянам свободу думки, слова, вираження і свободу поглядів.

«Сьогодні, по-суті, мені намагаються інкримінувати думкозлочин і словозлочин. А це означає, що ми скочуємося до масового концтабору», – заявила представниця «Європейської Солідарності»

Вона подякувала всім за небайдужість і підтримку: «Наш бій за Україну є справедливим. А правду і справедливість за грати не заховаєш. Вони все одно перемагають».

Депутат також підкреслила, що наразі не вважає ДБР повноправним правоохоронним органом через скандал, пов’язаний із політичною залежністю його попереднього керівника Романа Труби та оприлюднені записи його розмов з представниками Офісу президента України.

«Допоки не будуть розслідувані «записи Труби», доти я вважаю цю установу взагалі неповноправною у цій державі», – сказала вона.

«В будь-якій цивілізованій державі, якщо є такі серйозні звинувачення, то ця інституція мала би бути взагалі відсторонена від розгляду будь-якої справи, допоки не буде розслідувано все до останньої коми і крапки. Сьогодні розслідування «записів Труби» взагалі не ведеться. І це ще одне свідчення того, що ми не живемо в правовій державі, і що тут дуже багато що потрібно міняти, і дуже багато за що потрібно боротися», – підкреслила Софія Федина.

Джерело

 

Софія Федина: Вимагаємо від Зеленського припинити зраду України

Справа проти мене та інших патріотів – це спроба знищити тих, хто бореться за незалежну Україну.

Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» на акції проти політичних репресій біля Державного бюро розслідувань.

«За результатами вручення маю повістку на допит. Мушу наголосити, що справою про війну займаються люди, які не служили, не захищали в бою Україну, отже вони не розуміють про що йдеться, вони ніколи не відчували на собі розстрілів, вони ніколи не відчували на собі того, що приносить із собою війна. І від цього дуже прикро. Весело від того, що сію настільки великий страх на правоохоронні органи, що ми маємо тут два автобуси спецназу і  близько 20 чоловіків в масках, які охороняють ДБР від мене», – сказала Федина.

Вона розкритикувала відведення військ на Донбасі.

«Ще раз наголошую для всіх, хто сумнівається – там іде війна, там щодня гинуть або отримують поранення наші захисники. Якщо ви піднімете статистику з початку 2020 року, ви побачите, що більшість обстрілів було саме на ділянках відведення військ. В мінських домовленостях, на які посилається президент Зеленський, немає ні слова про відведення військ. Там є про відведення важкої техніки та артилерії.

Нам говорять, що є двостороннє розведення, його немає, відводять наші українські війська з нашої української території. Московські найманці і терористи, представники регулярної армії РФ, користуючись нашою бездіяльністю і відведенням, укріплюються на нових позиціях. Вони заходять на нашу територію і тероризують українське населення підконтрольної Україні території», – зазначила депутат.

Федина звернула увагу, що більшість загиблих у 2020 році українських військових загинули від кулі ворожих снайперів.

«Вони отримали постріли снайпера в голову або серце. Снайпери активізуються саме тоді, коли наші війська не дають відсіч. Тобто, наших захисників зробили гарматним м’ясом за ефемерних домовленостей пана Зеленського з Путіним. І для мене найбільш кричущою фразою вчорашнього дня є заява президента Зеленського, що він вірить Путіну, дивлячись в очі Путіна, незважаючи на дані розвідки», – зауважила парламентар.

«Президент Зеленський не довіряє українській розвідці, але вірить президенту країни – вбивці. Я думаю, це має змусити нас задуматися над тим, що відбувається. Ще раз скажу: справа моя, справа Марусі, справа Шеремета, справа Ковальова, справа Марченка – це є спроба деморалізувати, десакралізувати і дискредитувати волонтерський ветеранський рух і знищити ті середовища, які сьогодні чи не єдині реально борються на незалежну українську державу. Президент Зеленський, якщо він хоч трішечки хоче стати українським президентом,  має почути заклики», – додала Федина.

«Ми не вимагаємо від нього ставати вже і негайно таким сильним президентом, як був Петро Порошенко, але ми вимагаємо, щоб президент Зеленський перестав зраджувати Україну, щоб він почав боротися за українську державу. Бо інакше він не президент цієї країни. І це дуже прикро і боляче. Ніхто не збирається тікати, ніхто не збирається ховатися, Україна у нас одна, і ми будемо за неї боротися так, як ми вийшли на Майдан, так, як ми вийшли в перші дні війни, хто волонтером, хто військовим, хто добровольцем. Так ми будемо стояти і зараз. Президент Зеленський, спробуй почути людей, яким не байдуже», – закликала Федина.

Джерело

 

Артур Герасимов: Закликаємо Зеленського боротися з країною-окупантом, а не із захисниками України

Припинити переслідування патріотів – вимога до президента Зеленського від депутатів фракції «Європейська Солідарність», волонтерів, військових та громадських діячів, які прийшли сьогодні під ДБР на акцію на підтримку Софії Федини.

Про це заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов під час акції на підтримку Софії Федини під ДБР.

«Звинувачення, які сьогодні висуваються проти Софії Федини, проти Марусі Зверобій, проти генерала Марченка, проти Яни Дугар, проти Юлі Кузменко і інших говорить тільки про одне: сьогодні українська влада бореться не з країною окупантом, не з країною агресором, а з тими хто цю країну захищав на фронті і з тими, хто підтримував українську армію в найтяжчі моменти. І це означає тільки одне, що щось не так працює в «королівстві», – зауважив народний депутат.

Артур Герасимов підкреслив, що «Європейська Солідарність» послідовно виступає проти політичних переслідувань. І додав, що фракція «Європейська Солідарність» вимагає закрити всі політично-вмотивовані справи.

Окрім цього, народний депутат звернув увагу, що після зняття депутатської недоторканності перша підозра парламентарю була вручена за висловлювання і це свідчить про спроби придушення свободи слова з боку влади.

Джерело

 

#ТамМожеПрилетіти
#ЗеНеБійся

Фото © Михайло Палінчак

 

Автор