Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 04.02.2020 (інфографіка, звіт ОБСЄ, мапа)

4 лютого 2020 р. збройні формування РФ 8 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. 3 лютого збройні формування РФ 12 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів було поранено одного українського захисника, ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове ураження.

Читати далі

«Важливо зберегти санкції проти Росії» – Петро Порошенко зустрівся з послом Франції (фото)

«Допоки Росія не змінить своєї поведінки, будь-які розмови про повернення до “business as usual” з Москвою є передчасними і загрозливими», – заявив п’ятий Президент України. Співрозмовники докладно обговорили прогрес України на шляху європейської інтеграції. Під час зустрічі було висловлено занепокоєння тривожними тенденціями, що вказують на наміри інструменталізувати правосуддя в Україні проти політичних опонентів та обмежити свободу слова під приводом протидії дезінформації.

Читати далі

Силовики отримали доступ до банківської таємниці без рішення суду

Тепер будь-який майор міліції Парнокопитько зіллє конкуренту/рекетиру/рейдеру всю інфу про ваш бізнес за дрібний прайс. Так і бачу лавину інвестицій. Жовту. В очі. Кричимо про страшну корупцію.

Читати далі

Весь мир театр, а мы попали в цирк

Например, всеми любимый министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства Тимофей Милованов на днях в эфире у Шустера приоткрыл завесу над тем, как он над всем этим непростым хозяйством министерствует. Ему несут взятки. А он их героически не берет, ведь у него теперь большая зарплата. Ну в смысле, по мелочи он взяток не берет. По-крупному он всего-то предлагает отменить мораторий на вырубку карпатских лесов, но тут тоже дело может быть не во взятках, а в партизанах. Нет леса – нет партизанов. Логично, чо. Ну ладно, давайте к Шустеру вернемся, в эфире которого Милованов Премудрый сдал Кучера, Любителя Рекламы.

Читати далі

Вова, досить нам продавати очікування!

“Україну має накрити лавина з інвестицій як зовнішніх, так і внутрішніх”. Але не спішіть ржати. Фокуснік розшифровує. Увага! “Уже сьогодні ми досягли необхідних для цього передумов: це позитивний тренд стійкого зростання економіки і встановлення макроекономічної стабільності, збільшення ВВП України (угу…), зниження інфляції (угу…), зростання золотовалютних резервів (угу…), підвищення кредитного рейтингу та зміна прогнозів на “стабільний” і “позитивний” (тричі угу). Так що, лох! Скоро Україну накриє лавина з інвестицій. Сотні багато обєспєчєнних людєй будут стрємітся в Васюкі.

Читати далі

Лише диво може врятувати Україну від поліцейської диктатури

Сьогодні Верховна Рада розглядає феєричний законопроект, ініційований самим Володимиром Зеленським, Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою. Якщо коротко, пан Зеленський домагається покарання за приналежність особи до «злочинної спільноти» і «злочинної організації», причому ці покарання є більш жорсткими ніж санкції за тяжкі злочини, такі як убивства і зґвалтування. Що відбудеться у разі прийняття цього проекту у такому вигляді? Правоохоронні органи отримують не дубинку, а залпову установку, яку з легкістю можна повернути проти будь-кого неугодного.

Читати далі

Випьєм, няня, гдє ж інвєстор? Бєнє будєт вєсєлєй

По-перше, сама і підпалила. По-друге, як уб’ють, так і приходьте. По-третє, Кузьменко, Дугар і Ріффмайстер зайняті та не можуть на себе це взяти. По-четверте, Аваков був міністром на випробувальному терміні до кінця грудня, а тепер уже лютий, то шо ви хочете? А шо у нас екс-голові Нацбанка то хату мінують, то машину палять, – так це все робиться в рамках президентської програми “шквал інвестицій”. Безпека банківської системи і стабільність НБУ, вона ж саме так забезпечується? Треба у МВФ спитати, підпали та мінування – це ж інвестиційна привабливість?

Читати далі

Страйкарі відшкодують збитки

Законотворчі ініціативи партії «Слуга народу» дісталися такої делікатної теми як страйки. Проведення страйків вирішили закріпити законопроектом №2682 “Про страйки та локаути”. Очевидно законопроект про страйки має метою захищати не працівників, а роботодавців. Що й не дивно, достатньо глянути, хто набився у правлячу монобільшість. Проте пересічний виборець сприйме законопроект з почуттям глибокого задоволення. 45%, які все ще підтримують «Слугу народ», – доказ.

Читати далі

Свій-чужий, або Чому зомбі не грають

Пропаганда працює виключно із системою “свій-чужий”. Наприклад, усі ЗМІ без виключення – це пропаганда. Швидше в київському зоопарку з’явиться Єдинорог Зеленського, ніж десь у світі незалежні ЗМІ. Блогери – це також частина пропаганди, яке б біле пальто вони не намагалися на себе нап’ялити. Саме тому, що б не робив Порошенко за своєї каденції, 98% ЗМІ (98% олігархату, який ними володіє) пропускали це через призму “чужого”. Людина, яка впустила в себе ці маркери, всяку його дію сприймала і сприймає як зло. Тупа московська попса, примітивні гумористичні шоу та низькопробний ютубівський гумор зробили Зеленського “своїм” для більшості тепер.

Читати далі

Январские зашквары Зеленского

Это по крупному. Мелких залётов столько, что и за неделю не опишешь. Да и не нужно. У нас память хорошая. Да и мировая паутина всё помнит. Следующий выпуск будет через месяц. Будет точно, я не сомневаюсь. Уж без повода-то нас точно не оставят.

Читати далі