Антикоррупционеры, которых мы заслужили

«Ми маємо якийсь дуже цікавий “тоталітаризм” (адже саме так вони це називають): у нас опозиційність не притягує репресії, а допомагає їх уникнути. Мабуть, щоб смерділо менше…» © Тарас Чорновіл

Читати далі

Президент вніс до Парламенту проект Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»

Законопроект спрямований на зміцнення професійних прав та гарантій діяльності адвокатів, забезпечення високих етичних стандартів та якості правничої допомоги, доступ до адвокатської професії без безпідставного обмеження та корупційних ризиків, розвиток та функціонування адвокатського самоврядування на принципах саморегулювання та децентралізації в межах єдиної Національної асоціації адвокатів України.

Читати далі

Невеличкий лікбез щодо “хімії” північного Криму. Частина 1

Що ж спричинило ті “камні с нєба”, про які ми дізнаємося з тимчасово окупованих країною-агресором територій північного Криму останні два тижні? І що відбулося та відбувається з системами управління ризиками останні 4+ років. Багато ознак сигналізує про їх поступову деградацію через низку суб’єктивних та об’єктивних причин, й останні події є черговим яскравим свідченням цього.

Читати далі

Хотите халявы? Вам так не не будет!

Совокупные расходы Польши на здравоохранение составляют 585 долларов на человека в год. И значительная часть – это не деньги из центрального бюджета, а деньги самих пациентов. При этом по официальной статистике Польша находится в самом конце списка среди стран ЕС по качеству медицины. А теперь расскажите мне, как вы собираетесь натянуть польскую модель здравоохранения на Украину. Да еще и исключительно силами центрального бюджета.

Читати далі

А что там у ПАПы? Порохоботство, рационализм и украиноцентризм

Украина — не казино, нам нужны не политические риски, а поступательное движение вперёд с перспективой на долгие годы. Посмотрите на других претендентов. Вы можете представить себе Зеленского, ведущего международные переговоры? Или бабу Йулю — Главнокомандующим ВСУ? Или Ляшка, принимающего спокойные и неконъюктурные решения? Вот и я нет. Поэтому и считаю, что в Порохе на данный момент сошлись те рациональные качества, которые позволяют ему максимально эффективно руководить страной.

Читати далі

Під головуванням Президента України відбулася Рада національної безпеки і оборони (фото, відео)

На початку засідання РНБО Президент дав доручення підготувати умови для оздоровлення на Херсонщині дітей з Армянська, які постраждали від екологічної катастрофи. В ході засідання РНБО було обговорено оборонний бюджет країни та порядок припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ від 1997 року.

Читати далі

Президент України зустрівся з Міністром закордонних справ Норвегії (фото, відео)

Президент України Петро Порошенко разом із Міністром закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде взяли участь в церемонії підписання договорів щодо реалізації міжнародних інвестиційних проектів на спорудження вітроелектростанцій в Херсонській області за провідної ролі норвезької компанії NBT.

Читати далі

Бежать легко, убежать непросто

Что-то лента запестрела размышлизмами по поводу – уехать, если то/это/эта, или будем все висеть/сидеть, если к власти придут те или иные. Братцы, меньше об этом всем думайте. Серьезно. Не бегите впереди паровоза и не делайте себе нервы. Все будет очень просто и очень быстро.

Читати далі

Дело чести

Строительный шум за окном с раннего утра и до поздней ночи. Но не раздражает и не мешает. Уж лучше шум стройки, чем взрывы снарядов. Но… еще лучше, если бы не было повода для ЭТОЙ стройки. Зал памяти погибших военнослужащих ВСУ.

Читати далі

Рейд помсти – Маріуполь був врятований

Рейд 95-ї аеромобільної бригади тилами терористів ДиРи і Луганди 28 липня – 10 серпня пересічним громадянам відомий гарно. Менше відомий інший рейд 3 – 5 вересня, виконаний спільно зведеними загонами 95-ї і 79-ї аеромобільних бригад. Без перебільшення, від успіху того рейду залежала доля і фронту, і країни, і міста Маріуполь.

Читати далі

Я устал воевать с ветряными мельницами…

Я хочу обратиться ко всем зубожилым. В том, что вам хреново живется, виноваты только вы. Юлька не найдет вам работу, не научит вас новой профессии, не заработает вместо вас деньги и не будет въе*вать вместо вас сутками. Все что она сделает, – это продаст страну оптом и отстегнет вам ваши 30 сребреников, залезая в карман и будущее вашим детям, чтобы вы могли купить себе в кредит ваш любимый айфон и очередное говно на бляхах.

Читати далі

Подобное притягивает подобное?

Тут мне лента принесла, что Тимошенко выступала… на презентации книги Марины Цвигун (“АллатРа”). Да, ТОЙ САМОЙ Марины Цвигун, которая со-основала “Белое Братство”, где адептам сначала “мыли мозг”, а потом хоп-хоп, и адепт уже без квартиры. Реальная мозгомойка. Гипноз.

Читати далі

А что там у ПАПы? Не ошибиться с выбором

Тогда, в мае 2014-го мы сделали правильный ход. Единственно верный из возможных. И потому Украина жива и продолжает свою шахматную партию. Ведь проигрыш в ней будет значить только одно… Не, лучше не думать об этом!

Читати далі

Результати роботи органів прокуратури 29.08 – 04.09.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

Загалом за тиждень повернуто у власність держави та територіальних громад близько 900 га земель на загальну суму понад 72 млн.грн. Представники сторони публічного обвинувачення і у сфері повернення активів та коштів повернули державі та ОТГ майна та коштів на суму понад 10,5 млн.грн. Минулого тижня задокументовано 8 випадків отримання хабарів. Розмір хабарів коливався від 16 тис. грн до 141 тис. грн.

Читати далі