Результати роботи органів прокуратури 29.08 – 04.09.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Землі сільськогосподарського призначення, що використовувалися в незаконний спосіб, знов потрапили в центр уваги органів прокуратури. Завдяки принциповій позиції минулого тижня найбільше їх було повернуто через суди в державну власність у Полтавській та Хмельницькій областях.  Крім цього, деякі ділки зазіхали на ділянки лісового фонду та навіть на землі військового полігону. Рішенням судів усі вони були передані законним господарям. Загалом за тиждень прокуратури Дніпропетровської, Київської, Рівненської, Полтавської, Хмельницької областей та Військова прокуратура Південного регіону повернули у власність держави та територіальних громад близько 900 га земель на загальну суму понад 72 млн.грн.

Важливих рішень добилися в судах представники сторони публічного обвинувачення і у сфері повернення активів та коштів. Зокрема, мова йде про добровільне відшкодування до бюджету коштів за незаконне використання земельної ділянки, водного об’єкту, сплати податків в рамках кримінального провадження та повернення приміщення навчальному закладу. Загалом на суму – понад 10,5 млн.грн.

Не припиняється фіксація корупційних злочинів. Минулого тижня правоохоронці задокументували 8 випадків отримання хабарів. На неправомірну вигоду спокусилися поліцейські, голова сільради, представник виконавчої служби, посадовці управління закупівель аеропорту «Бориспіль», В.о. голови Державної служби геології та надр України та громадянин Пакистану. Розмір хабарів коливався від 16 тис. грн до 141 тис. грн.

Всього з початку 2018 року прокуратурою обліковано 6 737 фактів хабарництва та інших корупційних злочинів. 2 363 обвинувальні акти передано до суду, 517 осіб вже отримали вироки.

Джерело

Автор