8 вересня в Києві відбудеться святкова хода фестивалю театрів ляльок (афіша, відео)

Активними учасниками святкової ходи стануть ляльки та улюблені герої з дитячих та дорослих п’єс на чолі із 6-метровоою лялькою Буратіно – символом фестивалю. Завершиться цей театралізований парад на Поштовій площі, де передбачено презентацію вуличної вистави-феєрії. Цей вуличний перформанс стане своєрідним відкриттям фестивалю «Puppets up to Cosmos».

Читати далі

Міжнародні резерви України за серпень зменшилися на 2,9%

В цілому, станом на 01 вересня 2018 року, обсяг міжнародних резервів покриває 2,9 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку.

Читати далі

Захист прав українців, які працюють у Польщі, на порядку денному міждержавної співпраці України та Польщі

Українською стороною було наголошено на необхідності пришвидшення опрацювання проекту двосторонньої Угоди про короткострокове працевлаштування та Меморандуму про співробітництво між міністерствами про взаємодію і обмін інформацією з питань трудової міграції (проекти відповідних документів було передано польській стороні ще у 2016 році).

Читати далі

Підвищено зарплату працівникам, які беруть участь у відсічі збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях

Заробітна плата працівників установ, що фінансуються з бюджету, які беруть участь у забезпеченні проведення АТО безпосередньо в районах її проведення, які залучаються до здійснення заходів із забезпечення нацбезпеки та оборони, відсічі збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, підвищується на 50% за фактичний час перебування в районах проведення таких заходів (операцій) за наявності підтверджувальних документів.

Читати далі

Затверджено Правила та Типовий договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком

Ці документи повноцінно запускають ринок управління багатоквартирними будинками, і стимулюватимуть його розвиток на конкурентних засадах. Тепер співвласники зможуть самостійно й вільно обирати управителя, встановлювати умови надання послуги і розмір оплати. Також чітко визначені права та обов’язки співвласників та управителів. А головне – їх відповідальність, умови розірвання договору й припинення надання послуги.

Читати далі

На Рівненщині створять Нобельський національний природний парк (відео)

До території національного парку буде включено 25 318,81 гектара земель державної власності, які надані природному парку в постійне користування, в т.ч. озера Нобель, Млин, Острівське, Велике. Парк буде розташований в Зарічненському районі Рівненської області. Більша частина території парку входить до складу об’єкта Смарагдової мережі, що створена в рамках Бернської конвенції та межує з об’єктами мережі на заході.

Читати далі

Залізниці України і держав ЄС створюють єдине кільце країн Східної Європи і Балтії

«Український вектор дивиться чітко на Захід. У 2015 році у нас з’явилась ідея нового транспортного коридору, який з’єднає Україну, українські порти Чорного моря з ЄС, і ми почали втілювати цю ідею у 2016 році. Ми сподіваємось закінчити всі роботи по новому транспортному коридору, який з’єднає Польщу з Україною та Балтійське море із Чорним морем, до 2020 року», – наголосив Володимир Омелян.

Читати далі

Уряд затвердив перерозподіл коштів на будівництво та реконструкцію автодоріг державного значення

Перерозподіл буде здійснюватися з об’єктів, де за результатами проведених тендерних процедур виникла економія коштів. Ці кошти будуть перерозподілені на інші об’єкти, що потребують додаткового фінансування. Також з переліків виключено об’єкти, які не забезпечені проектною документацією та не готові до реалізації.

Читати далі

Іванна Климпуш-Цинцадзе попросила керівництво Бундестагу сприяти звільненню українських бранців Кремля

Крім того, було обговорено проблеми впливу російської пропаганди, прогнозування гібридних загроз та кібератак, як в європейських країнах, так і в інших регіонах світу. Адже тільки з міжнародною підтримкою Україна збереже кордони інших європейських країн та відновить власні.

Читати далі

А что там у ПАПы? Загнанный конь Лавров стареет

Недавно загнанный конь Лавров из МИДовской балалайной конюшни заявил, что с «Киевом не о чем разговаривать до выборов». Как будто нам до этого было о чем разговаривать, кроме двух тем: Верните наших заложников; Идите нахрен и никогда не возвращайтесь.

Читати далі

Хочете БроБотс у вашому місті?

До нас надходить дуже багато звернень щодо відкриття безкоштовних студій формата BroBots – Brovary IT Hub в ваших містах. Це цілком реально зробити. Сьогодні ми написали та розіслали відкрите звернення на голів обласних адміністрацій. Але аби це звернення було розглянуте та взяте до уваги потрібно, аби його підтримало якнайбільше мешканців області.

Читати далі

Помста чи правосуддя?

На жаль, чимала кількість наших громадян воліють саме прискорення. Не правосуддя, а помсти. Пані Євгенія слушно зазначає, – європейське правосуддя цих людей не задовольнило б так само.

Читати далі

Помашем нашей трансплантологии ручкой?

Будем ли мы лечить своих детей дома? В разы дешевле, чем за границей. И для бюджета. И для родителей. Дома, где можно спокойно отследить движение средств – за что, кому и куда. Не вымывая валюту из страны сотнями тысяч евро. В перспективе получая возможность расширять и умножать такие отделения, обучать специалистов и принимать пациентов из других стран. Как это делает Беларусь, например.

Читати далі

Кто стоит за системными атаками на действующих военнослужащих?

Люди по БРке (боевое распоряжение) выполняли приказ и подорвались на Спартане при попытке деблокации терминала в ДАП!!! И сейчас их в этом упрекают и высмеивают. Тех, кто пытался прорваться в ДАП. Тех, кто шел в ДАП во время самых горячих боев! Высмеивают и обвиняют их в том, что они сделали глупость.

Читати далі

Дружба и оружие творят магию

Еще не так давно в СМИ Румынии печатали статьи, заканчивающиеся “… так есть ли у псевдогосударства Украина основания опасаться нашей речной брони? Определенно, да!”. А на сегодня мы – братушки, и учимся катерными группами обеспечивать безопасность на Дунае.

Читати далі