Порошенко: закликаємо парламент ухвалити постанову проти політичних репресій

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час погоджувальної ради закликав парламент ухвалити проект постанови проти політичних репресій з боку влади.

«Щодо політичних переслідувань. Ми подали постанову по політичним переслідуванням. Це стосується також і Стерненка. Ми просимо розглянути нашу постанову про боротьбу з колабораціонізмом. Ми не тягнемо ковдру на себе – давайте зробимо спільну постанову – або вашу як альтернативну. Але ця тема негайно має бути розглянута», – наголосив Порошенко.

Як відомо, «Європейська Солідарність» ініціює ухвалення низки нормативних актів, які спрямовані на боротьбу з російською пропагандою та протидію колабораціонізму, а також постанови Верховної Ради «Про невідкладні заходи для припинення практики політично вмотивованих переслідувань». За словами Порошенка, Постанова вимагає припинити політичні репресії проти добровольців, ветеранів, волонтерів, учасників Революції гідності – зокрема, Андрія Антоненка, Яни Дугарь, Юлії Кузьменко, кіборга генерала Марченка, Софії Федини, Марусі Звіробій та інших.

Джерело