Україна в ТКГ вимагає надати доступ місії МАГАТЕ до ядерних об’єктів на окупованому Донбасі

Зусилля української сторони досягти домовленості в рамках ТКГ щодо направлення інспекторів МАГАТЕ на тимчасово окуповані території в м. Донецьк і м. Луганськ відповідно до запиту, який надіслало керівництво організації у грудні минулого року, поки не дали результату, оскільки російська сторона унеможливлює прийняття рішення ТКГ з цього питання.Україна залишає за собою право звертатися до світової спільноти, урядів та організацій з тим, щоб тиск на РФ посилювався, зазначена інспекція була проведена, а Україна змогла виконати свої зобов’язання в рамках Угоди між Україною та МАГАТЕ про застосування гарантій у зв’язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї та Додаткового протоколу до цієї угоди.

Читати далі

Украинский бизнес – дойная корова для силовиков и контролирующих органов

Где-то прямо, где-то косвенно, кто-то платит силовикам, кто-то имеет политическую крышу, которая с силовиками взаимозачитывается в других местах. Кто-то умудряется проскальзывать, потому что мелкий, до кого-то просто руки не дошли. Ничего уникального, на самом деле, так живет весь украинский бизнес. В царстве беззакония не бывает неуязвимых юридических и правовых конструкций. Просто за вами еще не пришли. Я открыл Интернет и оттуда скопировал навскидку. Повыбирал вам разные уровни, разные сферы и разных правоохранителей для баланса.

Читати далі

Міни край дороги

14 лютого в зоні ООС загинули троє українських військових – два солдати і офіцер. Вчора в мене відбулася дуже цікава розмова з бойовим офіцером, який зараз перебуває на передку і гарно знається на мінах. Що виходить з розмови? Офіс президента визнав – військові загинули в результаті підриву п’яти мін ТМ-62м, розставлених у шаховому порядку. Уже одне це викликає подив. Бо міна ТМ-62 – танкова! На людину така міна спрацювати не мусить. А може? Виявляється, може. Зразу обмовлюся, я – не мінер, і далі все розповідаю зі слів свого знайомця.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 17.02.2021

В Афганістані звільнено 42 заручники талібів. Натомість бойовики здійснили два напади в адміністративному центрі провінції Нангархар. Спецслужби Ізраїлю заарештували двох лідерів ХАМАСу. Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 16.02.2021

По міжнародному аеропорту в місті Ербіль в Іракському Курдистані, де розгорнуті американські військові, здійснено декілька ракетних ударів. Ізраїльські спецслужби викрили в Юдеї та Самарії канали фінансування ХАМАСу. В Сирії в ідлібській зоні деескалації зафіксовано 35 обстрілів з боку позицій терористичного угруповання «Джабхатан-Нусра». Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України.

Читати далі

Уряд продовжив дію загальнонаціонального карантину до 30 квітня

Україна повернеться до моделі адаптивного карантину, коли в межах області встановлюватиметься той чи інший рівень карантинних обмежень залежно від епідемічної ситуації. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду 17 лютого. З 24 лютого 2021 року на всій території України почне діяти адаптивний карантин. Рішення Уряд ухвалив з одноденним доопрацюванням. За словами Міністра охорони здоров’я Максима Степанова, постанова передбачає встановлення базового жовтого рівня для всієї країни.

Читати далі

Сьогодні під Кабінетом міністрів велелюдний мітинг залізничників (відео)

Незважаючи на те, що профспілкам заборонили повідомляти про це і виводити людей протестувати проти нелюдських умов праці, банкрутства Укрзалізниці, низьких заробітних плат і 4-денного робочого тижня, масової корупції і некомпетентного керівництва, – люди вийшли самі, бо мовчати сил більше немає. Компанія – банкрут, люди на вулиці, купа боргів і корупції, бізнес страждає, економіка не може нормально розвиватися, бо перевозити нічим! Зате є купка самозадоволених брехунів і корупціонерів, які вважають, що їм усе зійде з рук.

Читати далі

Убийца реформ и нашего будущего

Год назад я написал “Андрей Ермак – запомните это имя. Я буду вспоминать его еще не раз. Если коротко, это человек русских в ОПУ”. Прошел год, Ермак все еще глава Офиса Президента, реформы провалены. Денег МВФ нам не дает, и Ермак делает все, что в его силах, чтобы рассорить Украину с западными партнерами. После провала переговоров с МВФ “маски сброшены”, и началась атака на Нафтогаз и НАБУ.

Читати далі

Лютые новости – 17.02.2021

Новости оккупации. В Енакиево закрывают очередную школу. Когда люди вышли ее отстаивать, “власти” прислали силовиков, чтобы тех разогнали. После чего люди пошли жаловаться на закрытие единственной школы в районе в отдел образования. Те в свою очередь слили списки жалобщиков силовикам. Теперь людям за попытку отстоять школу звонят, угрожают бросить на подвал.

Читати далі

«ЄвроСолідарність» вимагає від ОГПУ змінити підслідність у справі Шеремета і передати її з МВС до СБУ (відео)

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» звернулися до Генерального прокурора з вимогою змінити підслідність справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. На їхню думку, розслідуванням має займатись не МВС, а СБУ. По-перше, цей злочин є терактом, а по-друге, є інформація з Білорусі про ймовірну причетність до цієї справи спецслужб сусідньої держави. З огляду на це розслідуванням має займатися Служба безпеки України – переконані депутати.

Читати далі

На сьомому році Революції Гідності Верховна Рада таки визнала історичне значення Євромайдану (відео)

Нарешті! Парламент 295 голосами ухвалив постанову до річниці Революції Гідності. Нарешті маємо чітку політичну оцінку подій, які сталися сім років тому: «Революція Гідності — один з ключових моментів українського державотворення та виразник національної ідеї свободи. Герої Небесної Сотні — українці та іноземці, віддали життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Пам’ять про їхній героїчний чин є частиною історії національного державотворення».

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 17.02.2021

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Затопление разума гиперболами».

Читати далі

Побудка с утренней Таней. 17.02.2021

Недавно всплыли разговоры о снятии статуса с Шария и тут опа! – такое своевременно дело. Теперь-то у Шария будет всё нарядно в Европе: политическое убежище гарантировано, от криминального преследования он защищен статусом политэмигранта, и никто его из солнечной Испании не экстрадирует.

Читати далі