Подія, що нагадала, чого ми варті (фото, відео)

Сім років тому в центр Києва прийшов місяць лютий. Він оселився там назавжди. Лютий живе у портретах загиблих. Лютий живе у змерзлих на вітрі прапорах. Лютий живе у написах на стінах. Лютий у старих шинах на Інститутській. Лютий в тиші людей, котрі спускаються з пагорбів на Майдан. Лютий в пожухлих квітах. На Майдані тепер завжди лютий. Навіть у найспекотніші дні літа. Бо коли ти проходиш повз облич на граніті, то відчуваєш, як по шкірі льодовою кров‘ю розтікаються мороз, біль та лють. На Майдані завжди лютий. Вже сім років. Вічна пам’ять Героям Небесної сотні… Вічна пам’ять усім, хто загинув за Україну!

Читати далі

Петро Порошенко – гість марафону «7 років Небесної Сотні» на телеканалі «Прямий» 18.02.2021 (відео)

П’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко купив телеканал «Прямий» у Володимира Макеєнка. Про це він повідомив під час телемарафону. «Володимире Олександровичу, завтра на Раді національної безпеки і оборони ви можете запроваджувати санкції проти «терориста» Порошенка, але я дуже раджу вам уважно подивитися, чим закінчив Янукович, який так намагався закрити 5 канал. Ретельно по днях відслідкуйте. Підкажу – закінчив він погано. Я буду робити все від мене залежне для того, щоб захистити свободу слова», – наголосив Порошенко.

Читати далі

Дебальцевський хрест (відео)

Дебальцеве з тих дат, що ніяк не “свято”. Навіть “датою” це назвати язик не повертається. Це як різниця між витіюватим шрамом, нанесеним в тату салоні та слідом від кулі. Дебальцеве – це не тільки «вихід». Це довгий, важкий і гідний опір. Ті, хто там був, вистояли. Співвідношення сил було не на нашу користь. Зовсім. Співвідношення втрат – не в їх користь. Дуже сильно не в їх користь. Але війна, на жаль, не складається виключно з перемог. Війна продає свій досвід дорого. Дуже дорого. Честь всім тим, живим і полеглим, хто дорого взяв з ворога в Дебале.

Читати далі

Верочка. Все будет хо-ро-шо!

Верочка: Потому что все это (обводит рукой скривившего губы президента, хмурящегося Степанова, бурчащую кофеварку, дурацкий Кабмин, проваленную вакцинацию, уехавший МВФ, готовящееся закрытие «Прямого» и даже аляповатую роскошь здания на Банковой) когда-нибудь закончится.
Владимир: Ээээ… И вы?
Верочка (лучезарно улыбаясь): А я – нет.

Читати далі

Битва за реформы рынка газа

Сейчас в битве за реформы рынка газа нужно поставить все точки над “i”. Поговорим подробно о «Программе 2020». Сегодня утром Нафтогаз презентовал свою «Стратегию 2025», где НАК, в том числе, рассказывал о причинах провала «Программы 2020». Из 19 обязательств, которые Кабмин взял на себя в 2016 году, вовремя и полностью было выполнено только 1. «Программа 2020» подразумевала определенные обязательства правительства перед добывающими компаниями (не только перед Нафтогазом, но и перед всей отраслью в принципе), чтобы стимулировать добывающие предприятия тратить больше на добычу и таким образом позволить добывающим компаниям серьезно нарастить добычу газа.

Читати далі

Белкин куркулятор. 18.02.2021

Всех приветствую, с вами снова экономика вкратце, которая по возможности постоянная. Жаль, возможность есть не всегда. Есть и хорошие новости.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 18.02.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Бойовики угруповання YPG використовують захоплений в 2016 році район Мюнбіч як плацдарм для терористичної діяльності. Генеральний секретар ООН А. Гутерріш закликав направити до ЦАР додатково 2750 військовослужбовців та 940 поліцейських для допомоги миротворчій місії MINUSCA.

Читати далі

Петро Порошенко вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні (фото, відео)

«Сім років пройшло з того трагічного ранку 18 лютого, трагічних подій в Маріїнському парку, коли Україна втратила десятки своїх найкращих синів та доньок. І через 7 років судять не вбивць, не тих, хто віддавав накази на убивство українців, на знищення розвитку країни, її шляху в Європу, а тих, кого катували і проти яких робили замахи на життя», – говорить Петро Порошенко.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс

Петро Порошенко відзначив тверду позицію Великої Британії, в тому числі як головуючої у Групі Семи, на підтримку України як на фронті внутрішніх реформ, так і протидії безпековим викликам. Визнано важливість збереження та посилення санкцій проти Росії, зокрема на рівні країн Сімки, до повного виконання Москвою Мінських домовленостей та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Читати далі

Побудка с утренней Таней. 18.02.2021

«Если Рада проголосует за увольнение главы Антикоррупционного комитета и главы НАБУ, я порекомендую сократить ВСЮ правительственную помощь США Украине, включая помощь в сфере безопасности. Это позор». Да ладно, дорогие американские друзья. Мы уже привыкли к позору, тут уж штош. Но вот если США от нас реально отвернётся, мало никому не покажется

Читати далі