ФБР Беню не відпустить

За результатами розслідування ФБР, Мін’юст США вимагає через суд конфіскувати черговий хмарочос у компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським. Хмарочос у Клівленді був куплений у 2008 році за 34 мільйони доларів. У судовій скарзі американський уряд сьогодні стверджує, що 12 мільйонів доларів із цього платежу були вкрадені в українського ПриватБанку. Звичайно, це ганьба, що американська система правосуддя фактично підміняє українську, переслідуючи людей, які вкрали гроші в Україні та в українців. Але що поробиш, якщо із НАБУ досі не вийшло ФБР. Натомість в Америці ж є справжнє ФБР.

Читати далі

Краткий обзор юбилейного форума в Давосе

В этом году из-за пандемии и беспрецедентных ограничений в ЕС встречу перенесли в Сингапур на май 2021 года, ограничившись видеовыступлениями. Поэтому на этот раз обошлось без акций антиглобалистов и $46 млн на безопасность. Событие получило название Davos Agenda и достаточно скудно освещалось в СМИ без привычных тусовок в кулуарах и вечеринок на горнолыжном курорте. Многие сравнивают нынешнюю ситуацию с «ревущими 20-ми», последующим крахом западной экономики и Великой депрессией. Повторится ли история как фарс или как трагедия — покажут ближайшие несколько лет.

Читати далі

PROстыми словами – 09.02.2021

“Мы приехали из города Васильков. Информацию получили с канала Телеграм. Платят 500 гривен за митинг. Постоять. Просто постоять. За три канала, которые закрыли”. Мальчишки по 17 лет. Ощущение, что наступили на хвост змеи, она шипит и брызжет ядом. Одна пишет, что это они устроили Пороху Липецкую фабрику и убитого брата. Фабрика не работала, но на каналах Медведчука “заработала”. Мол, устроим и Зеленскому. Вторые кричат о том, что устроят обострение на Донбассе. Вообще, раз и Европа, и США поддерживают закрытие помоек, самое время Медведчука с компанией посадить. Логично же.

Читати далі

Герой вакцинаторного фронту

До такого ганьбища, як особисто дзвонити голові корпорації  та канючити вакцину, явно не опустилися навіть президенти африканських країн. Піаритися політики можуть по-різному. Але піаритися на тому, що ти абсолютно негідний керівник та організатор, до такого можуть додуматися лише в офісі Зеленського. Це аналог старого совкового плакату «О каждом из нас заботится Сталин в Кремле». Їхня панська милість президент на всю країну показали, як вони про всіх нас турбуються. Хоча насправді все це – ознаки огидного керівника, який повністю не відповідає своїй посаді.

Читати далі

План поиска мира в глазах Путина не сработал

Народ, вы не сильно радуйтесь, что Германия, Швеция и Польша выслали д%Dплом�B0тов эрэфии. Чем больше изоляции, тем выше вероятность захвата заложников. Есть всего одна точка, куда Путин может и будет давить больно и с удовольствием. И в короткой перспективе безнаказанно. Это мы.

Читати далі

Таємний план Зе для Донбасу

Протягом останнього тижня все частіше лунає на різних площадках запитання: коли презентують план В для Донбасу? Широко анонсований владою ще торік такий собі альтернативний варіант плану мирного врегулювання на Сході залишається таємницею і надає лише підстави для конспірологічних досліджень і припущень політологів. До тих пір, поки він чітко не анонсований на офіційному рівні, він так і залишається виключно предметом політичних спекуляцій. А наші героїчні Об’єднані сили будуть продовжувати вести сумну статистику вбитих, поранених, “викрадених”… 

Читати далі

Війна за крісло глави ПриватБанку

Глава Національного Банку Кирило Шевченко почав атаку на конкурс із відбору нового очільника ПриватБанку за допомогою підконтрольних йому медіаактивів. Для цього він атакував Наглядову раду ПриватБанку та обплював старого СЕО ПриватБанку Петра Крумханзла. Робить Шевченко це в інтересах Коломойського, який піде на будь-який союз із тим, хто буде тримати в руках кермо від ПриватБанку. «Проста» для Коломойського людина на чолі Привату може зробити багато чого. Підіграти Бєні можна як завгодно.

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 08.02.2021

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Навальнята и мамкины революционеры».

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 08.02.2021

В Афганістані відбулася низка терактів, є загиблі. У містах М’янми пройшли масові протести проти керівництва армії, яке здійснило державний переворот. Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України.

Читати далі