Керування країною задля вигоди олігархів веде до занепаду атомної енергетики

Повернення до імпорту електроенергії з Росії та Білорусі може спровокувати чергову кризу на енергоринку: Електроенергія з Росії витісняє українську і виникає недовантаження української генерації. Це може призвести до банкрутства галузі. Ще одна небезпека імпорту електроенергії – це зрив планів синхронізації енергосистем України та Європи ENTSO-E. Щоб приєднатися до ЄС, потрібно аби відбулося фізичне від’єднання від систем Білорусі та Росії найближчим часом. У січні 2021 року імпорт електроенергії вже обійшовся країні в 300 млн грн! За підрахунками фахівців, трейдери–імпортери заробили за місяць на цьому близько 50 мільйонів гривень.

Читати далі

Медведчук не потрібен ні тут, ні там

Ми не бачимо жодної спроби навіть проплаченого мітингу, навіть імітації якогось всенародного гніву чи незадоволення. Все, що ми бачимо, – палання дуп якихось кумедних персонажів, про яких завтра, без цих каналів, просто ніхто і не згадає. І можна спокійно вигнати медведчука сцяним ганчір‘ям, забрати в нього все накрадене, вимкнути всі його бізнеси і обісцяти всіх його родичів і дітей – і НІЧОГО не станеться. Не поїдуть за нього танки, не полетять літаки, не встане «страна огромная» – всім пофік. От абсолютно. Всім.

Читати далі

Генеральское позорище

На 7 году войны министра обороны и руководителя ВСУ вызывают на ковер в ВР, чтобы разрулить «конфликт», переросший в путч генералов под руководством главкома и массовое обжалование в судах наказания за собственные зашквары и невыполнения распоряжений министра. Сказать, что сейчас в войсках народ в шоке от происходящего, значит не сказать ничего. Несколько высших чинов армии, которые командуют армией, тупо разрывают существующие принципы субординации. Когда-нибудь эта группировка будет в истории Украины обозначаться как бесславные ублюдки. Но это когда-нибудь. А сейчас они заняты тем, что деморализуют армию.

Читати далі

Про політичні монополії ринковою термінологією

У цивілізованому світі політика залишається чи не єдиним простором для створення монополій. Ринок, в принципі, вільний (в сенсі свободний, а не в сенсі порожній). Проблема є, звичайно, у медійному дисбалансі (немає вільного доступу до ЗМІ, відповідно ті, хто мають свої телеканали, показують своє і блокують чуже), але соцмережі трохи вирівнюють ситуацію. Дійсно цікаво спостерігати за українською політикою через призму ринку та відповідного понятійного апарату. І не тільки спостерігати.

Читати далі

Верочка. «А Игорю Валерьевичу эскалоп заказывать?…»

Верочка: Владимир Александрович, может, пока кофе сварить господам командирам? Или сразу перейдем к эээ… вашему плану?
Главком: Я – генерал-полковник, вообще-то? А что за план?
Верочка: Всем полечь за Крым. Вы ж готовность войск проверяли? Проверяли. Вот и готовьтесь.
Наступает немая сцена. Все в комнате замирают, даже порывы ветра утихают и больше не бьют в окна приемной президента, и только слышно, как где-то очень далеко громко смеется Байден.

Читати далі

Ви вже отримали платіжки за січень 2021?

Вірите, що з лютого вартість тарифів буде меншою? Не вірте! Все насправді буде лише рости! Це готують УЗеленського! За трирічним прогнозом розвитку економіки до 2024 року, проект якого готують у Міністерстві економічного розвитку та торгівлі, тарифи у цей період будуть тільки зростати. Це стосується не тільки газу, а й електроенергії та комунальних послуг. Зростання тарифів суттєво вплине на рівень цін на товари та послуги. Як населення буде за все це сплачувати, поки що невідомо.

Читати далі

УПЦ МП, за Божими заповідями скажіть людям правду про себе

УПЦ (МП) належить виконати Закон України, вказавши свою афілійованість з Москвою. Натомість триває брехня або… напівбрехня. Мовляв, у «господарських і фінансово-адміністративних відносинах не перебувають». Притому здійснюючи «нагляд за втіленням у життя рішень Помісних Соборів Руської Православної Церкви, Соборів Української Православної Церкви та ухвалених ними статутів». Отака от «незалежність».

Читати далі

Сахаровский централ, ветер северный…

Знакомьтесь – Сахаровский изолятор в деревне Сахарово в 40 км от Москвы. До недавнего времени российский Центр временного содержания иностранных граждан (ЦВСИГ). После начала массовых арестов в Москве был преобразован по сути в концлагерь для временного удержания задержанных на протестах. Каждый раз, когда россия обвиняет кого-то в чем-то, это она рассказывает о себе. Про чистки, про концлагеря, про казни, про поддержку терроризма, про размен людей на геополитику, про ущемление каких-то категорий, про тарифы и невыносимые условиях жизни – это все Кремль говорит о себе.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 05.02.2021

Конфлікти середньої інтенсивності відбуваються в Ефіопії, Центральноафриканській Республіці, Іраку, Палестині, Нігерії, Малі, Нагірному Карабасі, Зімбабве. Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України.

Читати далі