Чому бреше російська церква в Україні, та що кажуть їхні власні документи

Мені трішки обридли постійні спроби українських прибічників Московського патріархату розповісти, що їхня церква не є складовою частиною РПЦ. Бо це прямо та безпосередньо прописано в їхньому Статуті. Це все одно, що доводити, що УРСР – незалежна держава. Щоб вам легше було, я просто зібрав усі пункти статуту УПЦ МП та РПЦ, де йдеться про те, що перша – складова частина другої. І хай не брешуть хоча б настільки прямо.

Читати далі

Коли оцінувачі дій – тренажерні пілоти

Всі в кого “є запитання” до Порошенка – усього лише сміливі пілоти на тренажері, який не розіб’ється, котрі знають ТЕПЕР, як варто було реагувати на кожний окремий фактор ситуації, але не знають, як це було – реагувати ТОДІ на всі одразу. Ті, хто звик думати та аналізувати факти, чудово розуміють, що на посаді Президента держави не можна робити правильно “щось” і “раптово”. Правильні дії мають бути системними, тоді це дійсно правильні дії, а не спонтанні рухи. Коли правильно робиться “щось” “раптово”, це лише підкреслює системну неправильність.

Читати далі

Йому не боляче. Це не його п’єса

Другу добу безкінечно прокручуємо новини, чекаючи реакції вищого керівництва на загибель наших військових. Мало в чому так проявляється ницість Зеленського, як у реакції на бойові втрати. Реакції страуса, реакції демонстративного, викличного ігнорування. Хлопці, пробачте. Я не знаю тільки, кому. Йому не пробачайте, нам ніби нема за що… Просто пробачте, якщо чуєте і якщо зможете.  

Читати далі

Післяейфорійне

“Санкції” проти медведчуківських каналів стали для мене несподіванкою. Та ще більшою несподіванкою стала реакція на цю подію деяких персон, які почали навішувати на святий образ влодіміра алєксандровіча ще й ордени лєоніда ілліча. А де кримінальні справи? Де затримання? Де посадки? Проти Байдена з Порошенком справи вночі відкривали, за картини та Томос справи відкривали, а тут тероризм… і нічого… Суть в тому, що відвертим ворогам і терористам (за словами першої особи) залишили величезний простір для відступу та одночасно для компромісів і договорняків. Патріотичною частиною суспільства знову маніпулюють задля того, щоб втримати на плаву тонучу російську маріонетку.

Читати далі

Белкин куркулятор. 07.02.2021

Новая регулярная рубрика. Новости, но не про всё подряд, а конкретно про деньги. Про экономику, налоги, бюджет и всяко, что с баблом тем или иным образом связано.

Читати далі