Що стоїть за атаками на Юрія Вітренка та Якова Смолія

Маємо дві тривожні новини. Точніше: одну дійсно вже новину й якісь натяки на ще одну біду. Перша вже фактично є доконаним фактом – це звільнення виконавчого директора Нафтогазу України Юрія Вітренка. Сам Вітренко не приховує, що бачить у цьому кроці поступку вимогам Кремля. Друге. Тут не бажаю каркати, бо реальних підстав поки ніби то й нема. Хіба скоординована атака в попередні дні й на сьогоднішньому засіданні від “Батьківщини” та ОПЗЖ. Йдеться про голову Нацбанку Якова Смолія. Моя версія (це тільки припущення) наступна. Наш нєдоросль вирішив погратися в шантаж сильних світу цього. От дасте кредит, на який я сподіваюся, то не буду звільняти легітимного Голову НБУ, не поставлю туди маріонетку від Коломойського та не потягну країну в дефолт. А не дасте, то я… То що ти?

Читати далі

«ЄС» вимагає від уряду призначити мовного омбудсмена та забезпечити йому належні умови для роботи

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький, Софія Федина та Володимир В’ятрович надіслали депутатські звернення з вимогою якнайшвидше подати до Кабміну кандидатуру на посаду Уповноваженого із захисту державної мови та щодо розв’язання проблеми створення секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови. Без цього неможлива повноцінна робота. Робота Уповноваженого із захисту державної мови має бути розблокована.

Читати далі

Успеть, пока Зе не подписал «инвалидный» закон об инвалидном страховании медиков

Сначала “слуги народа” оставили медиков без «засобів індивідуального захисту», а после и без финансовой защиты. Они сделали привычный финт ушами, пообещав им вместо страховки в результате инфицирования COVID-19 страховку по инвалидности, если вдруг такая нарисуется из-за коронавируса. Остался последний шанс предоставить врачам реальную финансовую защиту, а не популистические видосики, и успеть подписать петицию, пока президент Украины не подписал соответствующий закон! Друзья! Найдите пять минут и подпишите петицию.

Читати далі

SHARP`s REVIEW – 14.05.2020

Рябошапка: “Позиция Порошенко по поддержке всего украинского намного сильнее, чем у Зеленского”. Данилюк: “Заявляю совершенно откровенно: власть бездарна, а денег в казне нет”. А зачем тогда шли работать к манкурту? У меня есть для вас простой рецепт: верните “барыгу”. Пусть снова ворует деньги, наполняет ими бюджет, даёт отпор агрессору, строит дороги, возрождает армию, восстанавливает международные отношения. Ей-Богу, как дети малые…

Читати далі

Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 14.05.2020 (звіти ОБСЄ, мапа)

14 травня 2020 р. збройні формування РФ 7 разів обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил. Сьогодні втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було. 13 травня збройні формування РФ 9 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. На жаль, ще один український захисник отримав поранення, не сумісні з життям. Вчора під час планових занять в районі проведення операції Об’єднаних сил загинуло два військовослужбовця. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Читати далі

Пане Зеленський, це ваш вирок

Мине ще кілька місяців, до півроку, і порядні люди вже не знайдуть аргументів, щоб змусити себе працювати у Вашій структурі. Навіть непублічно, навіть у якості простих трудових мурах. А ще через рік співпраця з «режимом Зеленського» вважатиметься тавром, порівняно з яким люстрація орлів Януковича виглядатиме дитячими забавками. І якщо Вас це заспокоїть, пане Зеленський, найгучніше кричатимуть «ату їх!» саме Ваші колишні фанати, ті, хто мріяв «зробити їх разом». За рік Ви знищили все, до чого змогли дотягтися.

Читати далі

Скандал щодо українських ПЛР-тестів набуває нових непозбувно-бентежних граней

Я дуже стомився від цієї історії з ПЛР-тестами. Я дуже стомився від усієї дічі, яку чинить нинішня влада. Я дуже стомився від залякування українців прогулянками в парках, майнення криптовалют на атомних станціях. Я стомився, але я усвідомлюю, що стоп-слова тут немає. Минулого року я писав, що від вибору Зе є і позитив – це щеплення українського виборця від подібних кроків у майбутньому, але де ж я думав, що буде така побічка? Тому я забираю свої слова назад – плюсів немає. Так і померти недовго. Телепні, поверніть Супрун і більше нічого в МОЗ не чіпайте.

Читати далі

Держава як дерево

В чомусь державу можна порівняти з деревом. Головне в дереві – це коріння, яким воно тримається за землю і живить все дерево: стовбур, гілки, листя, плоди. Коріння держави – це суверенітет, незалежність. А найглибше коріння – мова, віра. Саме з цього потрібно починати. Це – головне, без коріння не буде ні гілок, ні листя, ні плодів. І коли вам розказують, що треба першим чином розвинути економіку, побороти корупцію, стати багатими (отримати плоди), і тоді незалежність зробиться сама по собі, – вам брешуть. Вам пропонують посадити дерево догори корінням. Протягом всієї нашої напівнезалежності нам не давали розвинути своє коріння, підгризали його.

Читати далі

ЄвроСолідарність – рік в опозиції

Рік тому, після програшу президента Порошенка на виборах, його прибічникам віщували масове перевзування, його партії – розкол і розпорошення, а самому Петру Порошенку – або політичну пенсію, або еміграцію. А що сталося насправді? Рік боротьби дає можливості придивитися до політсили п’ятого президента та дати оцінку її діяльності.

Читати далі

План кремля – експорт режиму ЛДНР в Україну

Російський чиновник, зам голови путінської адміністрації «з питань України» проводить переговори в Німеччині по Україні без участі України. Учасники «переговорів» «висловили невдоволення тим, як йде реалізація досягнутих в Парижі домовленостей». Тобто агресор росія говорить про своє невдоволення тим, що Україна занадто повільно нагинається. Неначе це не росія, наплювавши на будь-які домовленості, веде обстріли наших позицій. Судячи з відсутності реакції української влади, все йде за планом. Більше не існує формату «ненависного Порошенка» – «Нічого про Україну без України!»

Читати далі

Нас упорно продолжают откатывать в средневековье

Это все-таки случилось: мешок Амбу с педалькой, громко названный мамкиными изобретателями «вітчизняним апаратом ШВЛ», все-таки получил сертификацию в МОЗ. И теперь будет производиться в промышленных масштабах. За бюджетные деньги, разумеется. Что, впрочем, совершенно неудивительно, если помнить историю с Протефлазидом. Но если гербарий на спирту, в сущности, безобиден (если не считать его стоимости), и убить им можно разве что чей-нибудь гаманець и остатки здравого смысла, то этим конем педальным угробить пациента вполне реально.

Читати далі

РУБІЖ БІЛЯ м. РУБІЖНЕ: деталі спецоперації | Михайло Забродський | “Таємниці війни”

Окупація Слов’янська росіянами та незакритий російсько-український кордон. Якими силами володіла держава весною 2014, щоб протистояти ворогу?

Читати далі

Підсумки позачергової сесії: закон про банки прийнято, слуги бунтують, Зеленський втрачає контроль!

13 травня на позачерговому засіданні Верховної Ради зі скрипом був прийнятий закон про банки. Для того, щоб у “Слуг народу” знайшлися голоси, президенту Зеленському довелося особисто прийти до сесійної зали. Але все одно серед монобільшості знайшлося 54 незгодних з Президентом. Після такого насильства з боку Зеленського фракція озвіріла і завалила важливу постанову про спільне з усім світом відзначення 75-ї річниці завершення Другої світової війни та про оборонні закупівлі.

Читати далі

Розгромний виступ Геращенко у ВР: про “побєдобєсіє” та реванш

Річниця президентства Зеленського. Який маємо підсумок? Україна повертається в історичний наратив Москви. «Слуги» так болись розізлити Путіна, що не змогли ухвалити заяву парламенту до річниці завершення Другої світової війни.

Читати далі

Ніна Южаніна про економіку, приватбанк, антиколомойський закон та вуличні протести

Позиція “Європейської Солідарності” стала вирішальною для прийняття закону про банки. Фракція “Слуг народу” не дорахувалася 54 голосів, хоча монобільшість обіцяла дати свої голоси за антиколомойський закон.

Читати далі