«ЄС»: СБУ має порушити кримінальну справу проти Гордона за пропаганду тероризму

Відсутність негайної реакції на цю кричущу провокацію з боку влади і правоохоронних органів свідчить, що режим не просто крізь пальці дивиться на витівки реваншистів, але й перебуває з ними у змові, спільно реалізуючи спецоперацію Кремля «примирення». Регулярна поява терористів, які заперечують територіальну цілісність України у вітчизняному медійному просторі є показовим індикатором змін та символічним завершенням першого року президентства Зеленського, який, відповідно до Конституції, несе пряму відповідальність за безпекову політику країни.

Читати далі

«Свобода слова», яку ми заслужили

Справа зовсім не в Гордоні. Гордон – це лакмус і явище. Це сигнал – “Вже можна”. Це – не реванш. Вони просто вже окопуються в мізках. На раніше зайнятих позиціях. Тих, що ми вже втратили. Це все б нагадувало поганий сон. Якби не чіткий план. Нас явно намагаються зірвати з гальм. Спрямувати наш гнів на виконавців. І затягнути в пастку. Це – правила гри чинної влади. Так що справа не в Гордоні, як би вас не намагалися переконати. Але відповідати за це доведеться всім. І тим, хто за гроші. І тим, хто платив гроші.

Читати далі

Петро Порошенко: Ми маємо об’єднатися для того, щоб звільнити від окупантів кримську землю (фото, відео)

«Біль кримських татар — це біль українців. Українці завжди були пліч-о-пліч з кримськими татарами. Впевнений, жовто-блакитний український прапор і прапор кримськотатарського народу будуть майоріти над звільненим від російської окупації українським Кримом. Слава мужньому кримськотатарському народу! Слава Україні!», – наголосив п’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко під час виступу на Майдані Незалежності, де відбулася акція підтримки кримських татар.

Читати далі

Сьогодні ми всі – кримські татари

Сьогодні – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Це те саме нагадування і попередження, яке ми так і не почули. В покарання ми отримали можливість вивчити на собі слово “окупація”. І підійти до слова “геноцид” на відстань одного вдиху. Нам просто треба було слухати кримських татар. Вони вже пережили все. І хотіли нас попередити. Ми рідко називали їх братами. Але називали братами своїх майбутніх вбивць. І поплатилися. Вибачте нас, брати. Тепер у нас спільна біда. Ми повернемо Крим. Разом. Частину нашої країни і вашу споконвічну землю. У нас більше немає можливості помилятися. Qirim! Vatan! Millet!

Читати далі

Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 18.05.2020 (звіти ОБСЄ, мапа)

18 травня 2020 р. збройні формування РФ 3 рази порушили режим припинення вогню. Сьогодні втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було. 17 травня збройні формування РФ 8 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів троє українських військовослужбовців отримали поранення. За даними розвідки, 17 травня наші воїни знищили двох російських окупантів та ще двох поранили. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Читати далі

ООС. Тренування артилеристів Операції об’єднаних сил

Згідно з рішенням командувача Об’єднаних сил з 13-14 травня на одному з полігонів поблизу Маріуполя відбувалися інструктрсько-методичні заняття керівного складу ракетних військ і артилерії Об’єднаних сил.

Читати далі

Володимир В’ятрович про жертв репресій у Биківні

Варто пам’ятати такі жахливі сторінки історії, щоб знати, який важкий шлях Україна пройшла для незалежності, і яким коротким буває шлях від демократії до реваншу. На жаль, зараз ми спостерігаємо за реваншем в українській політиці.

Читати далі

Чи могли ЗСУ звільнити Донбас в 2014? Михайло Забродський відверто відповідає підписникам

На ваші запитання відповідає Михайло Забродський – бойовий Генерал, Герой України, Командувач Десантно-штурмових військ України (2015-2019). А віднедавна – ключовий боєць в лавах парламентського спецназу “Європейської Солідарності”.

Читати далі

Ф-1, РГД-5 та РПГ-22 – «подарунки» з 2014 року

У рамках проведення заходів із виявлення та блокування розповсюдження на підконтрольній території засобів диверсії, оперативні співробітники Луганського прикордонного загону встановили черговий сховок поплічників НЗФ.

Читати далі

Уряд Канади та Офіс Управління ООН передали апарати штучної вентиляції легень для ЗС України

14 травня, у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» відбулася урочиста церемонія передачі Збройним Силам України 7 апаратів штучної вентиляції легень від Уряду Канади через Офіс Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів (ЮНОПС) в Україні.

Читати далі