Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 31.05.2020 (звіти ОБСЄ, мапа)

31 травня 2020 р. збройні формування РФ 2 рази порушили режим припинення вогню. 30 травня збройні формування РФ 8 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні та вчора втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було. За даними розвідки, 30 травня наші воїни поранили двох окупантів. З 1 червня КПВВ в районі проведення операції Об’єднаних сил переходять на літній режим функціонування та здійснюватимуть перепускні заходи з 06:00 до 20:00.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 31.05.2020

Станом на 9:00 31 травня в Україні 23672 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 708 летальних, 9538 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 468 нових випадків, з них 12 у дітей та 67 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 93 особи. Одужали за добу 227 осіб, померли 12 осіб. З 1 червня МОЗ дозволено відкриття спортзалів, фітнес-центрів, басейнів. Також з 1 червня починає працювати міжобласне сполучення, але лише у тих областях, де це дозволяє епідемічна ситуація. Світова статистика пандемії.

Читати далі

Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 10:00 31.05.2020 р.

Станом на 10:00 31 травня 2020 р. в ЗС України хворіє 118 осіб на гостру респіраторну хворобу COVID-19. За минулу добу зареєстровано дванадцять нових випадків захворювання. В ізоляторі в/ч (Харківська область) перебуває 1 військовослужбовець. Симптоми захворювання відсутні. Ще одинадцять осіб (Київська область – 9 військовослужбовців та 1 працівник ЗС України, Житомирська область – 1 військовослужбовець) перебувають на лікуванні вдома під наглядом медичної служби. Спостерігається легкий перебіг захворювання. 30 травня зафіксовано четвертий летальний випадок від коронавірусу – помер працівник ЗС України (Чернівецька область).

Читати далі

Інформаційні війни розгортаються по однаковим сценаріям

В дампі Рапопорта, який нещодавно викладено Центром Миротворець, є дуже цікавий епізод про те, як кремлівські політтехнологи мочили Навального. В АП путєна це розглядали як фактор ризику і розробили цілий медіаплан протидії, засвітивши в ньому свої канали комунікацій, зокрема кілька підконтрольних їм телеграм-каналів. І що ті самі телеграм-канали пишуть про успішний запуск SpaceX? А все по тим же методичкам, що вони використовують на виборах, для організації голосування щодо змін до конституції чи режисура настроями населення в ситуації карантину.

Читати далі

Вчера мимо нас пролетела великая веха истории (фото, видео)

Вчера Dragon Crew отправился на орбиту. Вчера мы убедились в том, что Маск – один из величайших людей нашего времени (а, может, и не только нашего). Вчерашний день дает нам надежду на то, что, возможно, мы даже доживем до того удивительного момента, когда нога человека ступит-таки на “пыльные тропинки далеких планет”. Ну или хотя бы одной планеты – для начала. Но пока что – можем просто порадоваться чужому успеху – он полностью заслужил нашу благодарность, когда сделал звезды чуточку ближе.

Читати далі

Уроки історії, або «Кохайтеся, чорнобриві, та не з м…»

У цей день 1997 року був підписаний “Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ”. Це ЄДИНИЙ документ, який юридично і в повній мірі гарантував територіальну цілісність України. Через 16 років після підписання договору про дружбу, у 2014-му Росія почала збройну агресію проти України. Далі маємо те, що маємо. Цей горезвісний договір потрібно висікти на камені та поставити на головній площі країни в якості вічного застереження нащадкам про те, хто насправді є головним і єдиним ворогом нашої країни.

Читати далі

Ненавидіти треба бідність, а не багатство

Це населення і буде жити в лайні, поки суспільну думку будуть формувати “журналісти”, які крім чорної пролетарської заздрості та лайна не здатні створювати в своєму житті нічого, навіть написати правильно слово “мільйон”. Ця заздрісна і дуже нерозумна люмпенота просто фонтанує пролетарською ненавистю до ЧЕСНО ЗАРОБЛЕНИХ статків Порошенка в той час, коли беня грабує державу, коли єрмак торгує посадами, коли йулі перераховують сумнівне бабло і т.д. Багатство – це не вирок, це не сором і не привід виправдовуватися, якщо воно здобуте легальним чином. І це незалежно від того, чи правильні дані Форбсу чи ні.

Читати далі

Україні потрібні ідеї, які можуть стати національними проектами

Ситуація в Броварах не повинна просто завершитися з’ясуванням обставин конфлікту, а стати каталізатором визначення причин, наведення порядку і створення нової реальності. Бо інакше завтра будемо розбиратися з маршрутом Кривий Ріг – Київ, а післязавтра обговорювати ядерну війну між Київською Перепічкою і Велюром. Чи це потрібно? Так, потрібно! Бо якщо український Ілон Маск не зможе швидко доїхати з Броварів до Києва на навчання чи з Солоного в Дніпро на роботу, а загине десь в перестрілці біля кіоску з шаурмою, ми ніколи не зможемо полетіти в космос. Як і не зможемо відправити в космос тих, кого потрібно…

Читати далі