Глупство та підлість суспільства

Зараз люблять подавати, що Порошенко був такою перехідною фігурою, представником старого політикуму. Ця теза була б варта уваги, якби замість Порошенка вибрали б щось по-справжньому передове. Натомість ми маємо відкат по всім фронтам, обнулення всіх досягнень за 5 років і повернення до тієї самої старої політики аля-Кучма.

Читати далі

Гучний провал на зовнішній арені опісля 5 років перемог

“Макрон зазначив, що Зеленський зробив низку “хоробрих кроків” щодо врегулювання на сході України. А Путін відзначив “обережний оптимізм” після розмов із Зеленським”. Цікаво, якою буде ціна таких заочних облизувань? І слово “Крим” нормандські щелепи не дають вимовити?

Читати далі

Путин ошибся в одном

Он пытался продать украинцам Малороссийскую губернию РФ, а надо было – УССР. Чтобы противопоставить “фашистам-бандеровцам-милитаристам”, а затем и воткнуть во власть аккуратных ватников. Которые, вроде, за Украину – но за Украину слабую, аморфную. Вот если бы Путин предложил гражданам Украины это – то за подобную идею проголосовало бы 3/4 местных жителей. Но он не сообразил…

Читати далі

Чергова тупорила ідея Зеленського

Зеленський попросив Нетаньяху бути посередником між Росією і Україною. Про це повідомив сам Нетаньяху, підтвердивши чутки про це, які вже циркулювали декілька тижнів. Ізраїль, який не має жодних, ні економічних, ні військових можливостей натиснути на РФ, і, навпаки, зацікавлений у допомозі Путіна в тиску на Іран, буде посередником у нашому конфлікті. А чому не Гваделупа?

Читати далі

Аполітичність ветеранів – шлях в нікуди

Для мене не зрозумілим лишається позиція багатьох моїх побратимів – аполітичність як основний принцип публічної діяльності. Як на мене, це насамперед небажання брати на себе відповідальність. Для мене не зрозумілим залишається той факт, що всі ці люди в минулі роки брали відповідальність за захист країни, ставлячи за це своє життя! Але, повернувшись звідти, не готові брати її всередині країни. Парадокс…

Читати далі

ПроЗоррий Бадоєв

А де умови конкурсу та фінансова складова залучення Бадоєва і Ко до організації державного заходу? Де подивитися кваліфікаційні вимоги та критерії, за якими саме цим митцям довірили імідж ЗСУ, та за який гонорар? Чи нема тут “злочинної змови з метою заволодіння державними коштами”, ст. 191 КПК імені Андрєя Портнова? Чи цим можна, вони ж не баригі?

Читати далі

Параллели истории

Порошенко продвинутые в нашей истории люди часто сравнивают с гетманом Скоропадским, а Зеленского – с Петлюрой.

Так вот. Петлюрой можно было бы назвать Кошулинского. Или Ляшко. Или какого-нибудь Смешко. Или, на худой конец, Тимошенко. А Володя Зеленский и большинство его разумковообразных товарищей – это такие “боротьбисты” (были при большевиках в Украине такие ребята – “боротьбисты”). Которые пытаются построить украинскую по форме и большевицкую по сути державу.

Читати далі

«Просто прекратить стрелять» уже не канает?

И Порошенко уже несколько месяцев как не «наживается» на войне, да? А она, война эта, всё равно никак не заканчивается. Странно, чего это она? Ведь перед выборами так громко и, главное, понятно вбивали в головы электората простое и понятное «войну закончить легко». Нужно только захотеть. Плохая влада не хочет, и, значит, нужно выбрать хороших. Они каааааак захотят, и тогда война каааааак закончится! Угу… Закончилась.

Читати далі

Скандал в благородном семействе. Часть 2

Ощад уже назначил замглавы Нацбанка Рожкову крайней, и, судя по всему, будет удар по ней. Все очень не вовремя для НБУ, потому что тот же Коломойский прямо называет Гонтареву (в основном) и Рожкову (частично) своими личными врагами. Возможно, у председателя правления Ощада Пышного появятся очень сильные медийные союзники. А возможно и не только медийные. Очередное испытание для Зеленского, потому что позиция МВФ есть, и тут золотыми зубами не отделаешься.

Читати далі

В чому допомогти? В чому не нагнітати?

Допомогти? В яких конкретно заявлених цілях, крім “сдєлать іх вмєстє”? В прогібах перед Путіним? В ігноруванні втрат на війні? В договорняках Богдана-Портнова? В хамстві як стилі управління? Не нагнітати? В призначеннях кварталівців на генеральські посади? В “переписуванні бізнесу” на дружину Разумкова? В цілеспрямованій роботі на руйнування іміджу ЗСУ? В ручному управлінні судами і реабілітації сепаратистів?

Читати далі

Зачем вы это сделали?

Вы понимаете, что получилось? Помните, когда-то была смешная история с индейцами, которые за стекляшки продали свою землю? Помните, конечно. Смеялись, наверное, над наивными индейцами. А знаете, чем вы отличаетесь от индейцев? Индейцы продали свое будущее за красивые стекляшки, которые для них какую-то ценность все же представляли. А вы отдали свое и наше будущее НИ ЗА ЧТО. За лживые обещания, за наигранные ужимки, за кривляния нанятого клоуна.

Читати далі

Мовчання овець

Милі “четверті володарі”. Ви впевнено котитеся до мідного тазика. Багатьом з вас скоро доведеться шукати нову професію. І годувати більше ніхто не буде – запропонують недоїдки (так рентабельніше). І слово “вівці” прозвучало не дарма. І прокотило не дарма. Вони вже повірили в те, що “четвертої влади” над ними немає. Тому і назвали вас самим неприродним для “вільної журналістики” словом. Мовчите? Значить вже готові. Тільки повинен попередити. Овець не тільки стрижуть. І навіть не тільки їдять. У деяких колах з ними розважаються більш жорстко і менш природно.

Читати далі

Ответственность за безответственность

Радикальная смена элит в системе, подобной нашей, невозможна без внешнего управления или кровавой внутренней чистки. Мы находимся в типичном порочном круге, когда большая часть населения не способна принимать взвешенные и разумные решения, а правящая элита заинтересована в том, чтобы этот тренд сохранялся. И люди, в свою очередь, рады заблуждаться, ведь им предлагают аттракцион невиданной щедрости – избавление от ответственности.

Читати далі